Persoonlijk

11 keer blijheid

blijheid
Momenteel ben ik een blij ei. Ik heb mijn minor afgerond, geniet van het mooie weer en heb leuke dingen in het vooruitzicht. Mijn leven is op dit moment gewoon leuk! Daarom ik vertel vandaag 11 dingen waar ik op dit moment blij van word.

1. Het mooie weer

Need to say more? We zitten in een hittegolf! Natuurlijk zou ik geen echte Nederlander zijn als ik er niet weleens over klaagde (“Het is zóó warm!” en “Ik zwéét!”). Maar het grootste deel van deze week was/ben ik thuis. En dat is goed, want: mijn ouders hebben een tuin met een zwembad, en mijn slaapkamer heeft een airco. Luxe leventje heb ik, maar op deze manier is 35 graden prima uit te houden!

2. Zomervakantie 
Mijn minor is afgerond en dat betekent dat ik al ongeveer een week zomervakantie heb. Op dit moment moeten de meeste van mijn vrienden nog gewoon naar school of werken en ik vroeg me laatst af hoe ik mijn overdosis aan vrije tijd moest doorkomen. Nou, ik blijk mezelf dus prima te kunnen vermaken. Mijn dagindeling bestaat op dit moment uit uitslapen, in de zon liggen, zwemmen, bloggen, ijsjes eten, tijdschriften lezen en (kruiswoord)puzzels maken. Ik heb een heerlijk leven!

3. Puzzelboekjes
Om nog even terug te komen op de kruiswoordpuzzels. Puzzelboekjes invullen is een verslaving die terugkomt zodra het mooi weer wordt en ik in de tuin kan liggen. Of op vakantie. Ik vind zo’n beetje alle puzzels leuk, maar mijn favorieten zijn Cijferpuzzels en Logikwis! (kent iemand dat?)

4. Tekenen
Naast de eerder genoemde dingen ben ik ook weer veel gaan tekenen de laatste tijd. Tekenen op papier vind ik niet meer zo leuk (waar zit de Ctrl-Z knop op een schetsblok!?) maar digitaal wel! Mijn Wacom tekentablet en ik zijn beste vriendjes geworden. Laatst publiceerde ik al een aantal van mijn tekeningen.

5. Naar festivals!
Op moment dat jullie dit lezen (ik gok zaterdag?) sta ik dood te gaan van de hitte te dansen op Wish Outdoor. Ik ben er de zaterdag en de zondag! En over twee weken ga ik ook weer naar een festival genaamd Essential. Nog nooit eerder geweest, dus ik ben benieuwd en we hebben er zin in!

6. Online poker
Weer zo’n verslaving die één keer in de zoveel jaar opduikt: pokeren. Ik speel op Pokerstars, met echt geld. Dat klinkt heel stoer maar in werkelijkheid heb ik voor maar 10 dollar aan muntjes gekocht en speel ik toernooitjes die 10 cent inleg kosten, haha. Hier word je nooit rijk mee natuurlijk. Maar daar gaat het ook niet om, het is gewoon leuk!

7. Volgende week = kermis
In mijn dorp is het bijna kermis. En oh, ik HOU van kermis! Het sfeertje is leuk en de hysterisch gekleurde lampjes zijn leuk. De attracties vind ik minder (niet dat ik bang ben, echt niet!) maar de (gok)spelletjes: die doen het hem. Grijpautomaatjes! Kamelen racen! Dat draadje-knip dinges! Maar vooral: de coin dozer. Man, man, man, het is krankzinnig hoeveel geld ik hier altijd aan uitgeef. Om deze redenen (tel daar mijn mini poker-verslaving bij op) kom ik dus bijna nooit in het casino – dat zou me echt bankroet maken.

8. Bijna naar Lanzarote met vriendlief
Over ongeveer een maandje ga ik op vakantie. Voor het eerst met mijn nieuwe vriend (dat wordt dus de ultieme relatietest wink ) Ik wilde vanwege mijn minor Spaans per sé naar een plek waar ze Spaans spreken, haha. Lanzarote is één van de Canarische Eilanden. Ik ben nog nooit in die hoek van de wereld geweest dus ik kijk er heel erg naar uit. Lanzarote is een vulkaaneiland met prachtig landschap, mooie strandjes waar je kunt duiken/snorkelen en je kunt er op kamelen! Dat heb ik altijd al willen doen, haha. Het ziet er op de foto’s in elk geval prachtig uit. Ik heb er zin in!

9. Mijn kamer is netjes
Haha, het is bijna niet te geloven maar mijn kamer is redelijk op orde. Ik heb laatst een nieuw bureau gekocht, dus ik heb alle rotzooi die op/in/onder mijn oude bureau lag uitgezocht en heb veel weggegooid. Het ziet er spik en span uit nu. Foto’s van mijn nieuwe werkplekje komen binnenkort!

Oh, en deze zomervakantie wil ik ook nog andere delen van mijn kamer flink gaan aanpakken: het uitzoeken van mijn make-up collectie, mijn sieraden op een andere manier opbergen en mijn kledingkast uitruimen. Wat zal het overzichtelijk zijn over een tijdje bigsmile

10. Monopoly spelen
Monopoly is leuk. Alleen kende ik bijna niemand die deze mening met me deelde. Gelukkig houden mijn vriend en zijn vrienden van spelletjes dus ik heb eindelijk mensen gevonden die met me willen spelen lol We Monopoly-en de laatste tijd regelmatig (en ik win altijd).

11. Een eigen webshop?
Ik weet nog niet 100% zeker of me dit (financieel) gaat lukken, vandaar het vraagteken. Ik zit al een hele tijd met een leuk idee voor een webshop. Het bouwen van de shop etc. wordt niet zo’n probleem, maar ik wil dus zelfontworpen producten gaan verkopen (ik zeg lekker nog niet wat het wordt wink ) en ik ben nog op zoek naar een betaalbare producent. Want iets produceren moet vaak in enorme oplage en daar heb ik het budget niet voor. En in kleinere aantallen worden de kosten in verhouding erg hoog, waardoor ik de verkoopprijs ook hoger moet maken, en dat wil ik niet! Ik heb in elk geval al een aantal concepten uitgewerkt, en voor de komende tijd wordt het dus even uitzoeken hoe ik het ga realiseren. Mocht het allemaal lukken dan horen jullie het als eerst!

Waar word jij op dit moment blij van?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Simone 7 juli 2015 at 21:16

  Leuk om te lezen. Wat is Logikwis precies? Ik kocht vroeger wel eens puzzelboekjes waar je aan de hand van een verhaaltje een + of – in een tabel moest invullen bij de juiste persoon/activiteit. Deze kan ik nergens meer vinden en ik weet echt niet hoe het heet. Ik moest wel lachen om jouw manier van spelen bij Pokerstars. Zo speel ik zelf ook altijd. Safe!

  • Reply Mandy 8 juli 2015 at 14:31

   Logikwis is precies dat wat jij omschrijft, dus met die plusjes en minnetjes :D Je kan complete boekjes ervan kopen bij de grotere boekhandels! Grappig dat ik niet de enige ben die op Pokerstars zit haha.

   • Reply Simone 8 juli 2015 at 14:44

    Oh cool!! Haha. Dan ga ik zeker eens op zoek. Weet je toevallig of ze ergens online verkrijgbaar zijn?

    • Reply Mandy 9 juli 2015 at 00:50

     Nee sorry geen idee! Zou je even moeten Googlen denk ik ;)

     • Simone 9 juli 2015 at 07:53

      Gelukt! :)

 • Reply Manon 4 juli 2015 at 17:17

  11 x leuke blijheid momentjes!

 • Reply Bianca 4 juli 2015 at 15:00

  Oeh ik ben nu wel heel benieuwd wat voor webshop het zal worden! :)

 • Reply Anna 4 juli 2015 at 11:29

  Wat een leuke plannen allemaal, tof dat je een eigen webshop wil beginnen! En een zwembad in de tuin, dat wil ik ook wel :D

 • Reply Eline 4 juli 2015 at 10:44

  Leuk artikel, ik heb ook al vakantie dus mijn dagen zien er hetzelfde uit nu haha :)

 • Reply Nicole 4 juli 2015 at 10:28

  Wat een heerlijk vrolijk artikel. Super leuk om te lezen!

 • Leave a Reply