Another blogging tag

blogging
Tags, lijstjes die rondgaan op blogs, vind ik erg leuk om in te vullen. En een tag die over mijn nummer één hobby gaat, kan ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan. Ik beantwoord 12 leuke vragen over bloggen. Welk cijfer zou ik mijn eigen blog geven? Zou ik mijn blog weg doen voor 50.000 euro?

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Waar ik momenteel heel tevreden over ben is de layout. Deze heb ik nu ongeveer een maandje, ik heb hem zelf gemaakt en het logo is echt helemaal mij! Wat ik soms zou willen verbeteren zijn de foto’s. Soms zijn ze een beetje onscherp of wat korrelig. De camera die ik heb is niet echt een beginners-camera en daardoor vrij lastig om mee te werken. Ik merk wel dat het steeds beter gaat en ik doe mijn uiterste best om mezelf nog meer te ontwikkelen.

Doe je alles voor je blog alleen?
Ja, ik doe alles zelf. Van de codering, tot het design en van de teksten tot de foto’s. Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Ik lees heel veel andere blogs, zoek op internet naar interessante nieuwtjes, kijk in mijn omgeving en lees vaak tijdschriften. Door dit alles hoop ik vernieuwende en leuke artikelen te schrijven.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Ik zou mijn blog een 7,5 geven. Ik ben trots op het feit dat ik alles zelf gemaakt heb, en het is helemaal naar mijn smaak. Maar ik ben ook heel kritisch en zie vaak verbeterpuntjes, zoals de kwaliteit van de foto’s. Ook vraag ik me soms af of de dingen die ik schrijf wel lekker lezen, aangezien ik soms wat chaotisch en onsamenhangend ben in het schrijven.

Verdien je geld met bloggen?
Ja, af en toe krijg ik betaald voor het plaatsen van een gastartikel. Soms worden deze aangeleverd, soms schrijf ik deze zelf. Maar wanneer ik betaald wordt voor het schrijven van bijvoorbeeld een review, geef ik altijd mijn eerlijke mening.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Haat-reacties heb ik eigenlijk nooit gehad. Eén keer plaatste ik een stukje over de nieuwe layout die ik had gemaakt, en toen daarbij vroeg ik om eerlijke meningen. Iemand reageerde met ‘ik vind het verschrikkelijk’, maar dat vind ik niet echt een kwetsend of zo, eerder grappig. Die reactie heb ik dan ook gewoon laten staan. Een nadeel aan bloggen vind ik dat het soms als een ‘verplichting’ kan voelen. De komende tijd heb ik het heel druk met school, maar ik wil mijn blog en de lezeressen ook niet laten vallen. Daarom ben ik nu al druk bezig met vooruit schrijven, maar soms is de inspiratie nu eenmaal op!

Hoe vaak wordt je blog maandelijks bekeken?
Mijn blog heeft gemiddeld zo’n 3000 pageviews per maand. Dat vind ik best veel, ik voel me vereerd!

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik vind het belangrijk dat een blog de onderwerpen afwisselt. Dus niet alléén maar reviews of alleen maar fashion. Een mix van alles vind ik het leukste, zoals Teske ook doet. Zij is wat dat betreft echt een voorbeeld voor mij. Verder vind ik het belangrijk dat een artikel duidelijke foto’s heeft en op een vlotte manier geschreven is.

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Andere bloggers of lezeressen heb ik nooit ontmoet. Wel merk ik dat ik een aantal ‘vaste’ bezoekers heb. Wanneer ik een artikel online zet reageren zij áltijd. Dat vind ik heel erg leuk!

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Mijn eigen blog beschrijf ik als een beauty- en lifestyleblog met een persoonlijk tintje. Dus ja, persoonlijk bloggen vind ik leuk om te doen, maar ook om te lezen bij anderen! Al vind ik wel dat er grenzen zijn, maar dat geldt eigenlijk voor alle social media.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Volgend jaar moet ik een half jaar op stage, en daar naast wil ik eigenlijk ook nog werken en een sociaal leven hebben. Hoewel het lastig gaat worden om het bloggen dan serieus bij te houden, wil ik het wel absoluut proberen want ik ben nog lang niet van plan om te stoppen!

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
50.000 euro is veel geld, dus hier heb ik even over nagedacht en ik ben tot een goede oplossing gekomen: Ik maak een back-up, ga lekker shoppen van het geld en zet daarna mijn blog weer online. En natuurlijk zouden er dan héél veel shoplogs komen wink

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
Mijn MacBook Pro is mijn alles! Hiermee schrijf ik artikelen in WordPress en bewerk ik foto’s in Photoshop. Om de foto’s te maken gebruik ik de spiegelreflex van mijn vader, een Olympus. Welk type het is weet ik helaas niet. Verder gebruik ik, als ik niet thuis ben, mijn iPhone om reacties en e-mails te lezen.

Vond je deze tag leuk? Wees vrij om hem over te nemen op je eigen blog!

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *