Persoonlijk

Dingen die ik graag zou willen kunnen


Er zijn heel veel dingen die ik graag zou willen kunnen. Haalbare dingen, maar ook zeer onrealistische dingen en die zijn eigenlijk nog veel leuker om te schrijven. In dit artikel ga ik het dan ook niet hebben over ‘saaie’ nuttige dingen zoals plannen en ordenen. Nee, vandaag voel ik meer voor een vrolijk, ietwat dromerig artikel. Met vaardigheden die het leven een stuk interessanter en gezelliger zouden maken.

De wat meer realistische dingen (soort van)

Oké, we beginnen met wat dingen die enigszins haalbaar zijn. Gewoon omdat dat lekker motiverend is!

► Tekenen
Als ik er echt tijd voor neem kan ik wel redelijk tekenen. Daar ligt ook gelijk het probleem, want vaak ben ik te ongeduldig. Mijn snelle krabbels zijn niet zo mooi, maar voor echte complete kunstwerken neem ik de tijd gewoon niet. Dat had ik al met gewone tekeningen, maar sinds ik een tekentablet heb is het alleen maar erger geworden. Ik teken vaker (want: geen papierverspilling en je hebt verder geen materialen nodig dus je hoeft ook niks op te ruimen.) Daarom ontploft mijn laptop van de onafgemaakte tekeningen.

► Een (of meerdere) muziekinstrument(en) kunnen bespelen
Ik wil piano spelen en gitaar spelen. Piano omdat ik het een prachtig instrument vind, punt. En gitaar omdat je er zoveel stijlen op kunt spelen, én omdat veel mensen een gitaar in huis hebben. Lijkt me leuk om op een feestje quasi-nonchalant een gitaar te pakken en dan de sterren van de hemel te spelen.

► (Klassiek) zingen
Zingen vind ik leuk om te doen, en ik oefen ook regelmatig met mijn gitaarspelende papa en met Rick, mijn musicalsterretje in de dop. Maar klassiek (misschien wel opera?) zingen is volgens mij het moeilijkste wat er is, en natuurlijk beheerst de ongeschoolde Mandy ik die stijl totáál niet.

Lijkt me lachen om te kunnen, en ik zou dat talent dan ook te pas en te onpas gebruiken. Op vakantie was ik in een karaokebar waar groepen meisjes meeschreeuwden met top 40-hits. Totdat er ineens een jongen kwam die een Italiaanse opera foutloos en zó mooi zong. Op zo’n plek verwacht niemand dat, en juist voor zulke situaties wil ik dat ook kunnen!

► Dansen
Ha, vraag maar na aan mijn vrienden / de lokale barman / iedereen die mij weleens in de kroeg heeft gezien: ik kan niet dansen. Maar dan ook écht niet. Heb me er ook nooit echt in verdiept ook, want mijn interesse ligt daar niet zo. Maar het lijkt me wel leuk om te kunnen, zodat ik niet meer voor schut sta op stap.


► Alle talen van de wereld spreken
Ik ben gek op talen: op de middelbare school stemde ik mijn vakkenpakket daarop af en ook nu volg ik een taal minor op school. Momenteel spreek ik (natuurlijk) Nederlands en Engels, maar ook Spaans, een beetje Italiaans en een beetje Frans. Het is wat hoog gegrepen, maar het lijkt me geweldig leuk om alle talen van de wereld vloeiend te kunnen spreken! Niet per sé om daar mensen mee te helpen, een goede baan mee te krijgen of een talenkundige te worden. Nee, eigenlijk wil ik het puur om op vakantie mijn vrienden te choqueren met mijn kennis. Of om op mijn werk, wanneer ik een buitenlandse klant krijg, meteen te kunnen overschakelen waardoor mijn collega’s versteld staan. Briljant toch?

► Koken
Eigenlijk is deze niet helemaal eerlijk, want ik vind koken niet eens leuk. Maar de dingen die ze maken bij Masterchef wil ik wel graag eten. Dus het zou handig zijn als ik dat ook zelf kon maken (en er ook plezier in had).

De écht onrealistische dingen

Waar de bovenstaande opsomming nog redelijk haalbaar was, mits ik er héél veel tijd en geduld in zou stoppen, zijn de onderstaande wensen echt onmogelijk. Gewoon, omdat ik een mens ben en mensen bepaalde dingen gewoon never nooit zullen kunnen. Maar juist daarom vind ik deze lijst veel leuker!

► Teleporteren
Mijn nummer één wens aller tijden: kunnen teleporteren. Tussen de middag even lunchen in New York, daarna op het strand liggen in Curacao en ’s avonds even shoppen in Milaan. Het zou toch mooi zijn als dit allemaal kon? Voor iemand met vliegangst (zoals ik) een uitkomst en het bespaart een hoop tijd en geld. Deze superpower zou ik overigens ook voor onzinnige gebruiken, om van mijn huis naar de bushalte (aan de andere kant van de straat…) te poefen bijvoorbeeld.


► Onder water kunnen ademen
Veel mensen zouden willen kunnen vliegen, maar ik vind vliegen in een vliegtuig al eng. Laat staan dat ik het zelf moet doen! Mij lijkt het veel leuker (en veiliger) om onder water te kunnen ademen. Kan ik gezellig gaan snorkelen zonder snorkel. Of de Titanic opduiken.

► Een zesde zintuig hebben
(Of dit punt totaal onrealistisch is weet ik eigenlijk niet. Volgens mij denkt iedereen daar anders over, en ikzelf wil graag geloven dat het bestaat!)

Geesten en paranormale dingen hebben me altijd gefascineerd, maar ik heb zelf nog nooit zoiets gezien. Ik wil heel graag weten in hoeverre het bestaat en het lijkt me dus interessant om een zesde zintuig te hebben. Als ik met geesten kan communiceren kan ik oude mysteries oplossen, wil ik weten of ik een vorig leven heb gehad (en wie ik dan was!), mensen bang maken met mijn gave, en kletsen met mijn overleden opa.

Ik wil weten hoe het met hem gaat daarboven en of hij degene was die na zijn overleden spullen door oma’s huis heeft verplaatst. (Echt gebeurd. Opa’s trouwring lag in een doosje in de kast, en na de crematie vond oma die ring onder de bank…)

► Tijdreizen
Ik hoop ooit net als mijn held Marty McFly in ‘Back to the future’ bevriend te raken met een gekke professor die tijdmachine’s maakt. Vooral handig in combinatie met mijn teleportatie-gave. Dan kan ik bijvoorbeeld naar een gladiatorgevecht in het oude Rome, of de opbouw van de pyramides bekijken in Egypte. Geschiedenis heb ik altijd al interessant gevonden dus het lijkt me vet om dit in het echt te ervaren. Oh, en naar de toekomst reizen zou ik uiteraard ook doen, ik ben wel benieuwd hoe de wereld er over een x-aantal jaren uitziet.

Nu mijn vraag aan jou: wat zou jij graag willen kunnen? Realistisch of niet, alles mag! Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden bigsmile

Bron foto 1
Bron foto 2
Bron foto 3

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Han 22 april 2015 at 17:24

  Sorry er zit een foutje in, moet zijn: koken kun je leren!
  Gr oma

 • Reply Han 22 april 2015 at 17:23

  Met tekenen scoor je al hoog, snokken kun je leren!
  Maar een mens hoeft niet alles te kunnen, er moet nog wat te wensen overblijven toch.
  Dromen maken het leven mooier!

 • Reply Natasja 22 april 2015 at 10:34

  Haha leuk artikel, ik zou zo graag een instrument willen bespelen. Helaas is het niet voor mij weggelegd!

 • Reply Ingeborg 22 april 2015 at 07:58

  Wauw gaaf lijstje! Ik denk dat ik precies hetzelfde als jij zou willen! Tekenen en dansen kan ik dan al.. Maar alle talen van de wereld spreken lijkt mij zo gaaf! Om precies dezelfde reden als jij hebt.

 • Reply Maaike 20 april 2015 at 12:49

  Ik hoop dingen zou ik ook willen kunnen! Zoals tekenen en ik zou ook graag mezelf gitaar willen leren spelen. Gaaf artikel!

 • Reply Manon 20 april 2015 at 12:00

  Jaa tijdreizen, gaaf, ik zou het wel weten hoor!!! Leuk artikel

 • Reply Ysanne 20 april 2015 at 11:16

  Haha leuk artikel! ALs we konden tijreizen he… lijkt me zó tof.

 • Reply Nicole 20 april 2015 at 07:43

  Wat een leuk artikel. Ik zou ook zo graag willen dat ik kon zingen!

 • Leave a Reply