Happy new hair! – koper / rood

Header2
Oplettende volgers hebben het misschien al gezien op Instagram of in het Mandy’s Life artikel van afgelopen zondag, maar ik ben weer naar de kapper geweest! Nog niet zo heel lang geleden liet ik mijn haar zilvergrijs verven, maar die kleur bleek moeilijker bij te houden dan ik dacht – de kleurspoeling pakte op een gegeven moment niet meer waardoor ik vrij snel weer gewoon blond was. Omdat ik daar wel een beetje op was uitgekeken was het weer eens tijd voor een drastische verandering!


Tadaa!
Eigenlijk begon het idee voor rood haar uit verveling. Altijd als ik een beetje in een sleur zit, heb ik zin om mijn kapsel drastisch te veranderen. Meestal bedenk ik de kleur of het kapsel dan in een opwelling – ik verveel me, ik zie ergens een cool kapsel en ik wil het hebben. Meteen.

Dus toen ik vorige week een paar afleveringen van Hallo K3 keek en ik voor de zoveelste keer verliefd werd op de haarkleur van Karen, besloot ik mijn haar ook rood te verven. Twee dagen later zat ik bij de kapper. Met een foto van K3, haha. De kapper zal wel gedacht hebben!

Hoewel de haarkleur iets anders is uitgevallen dan de bedoeling was (ik had in eerste instantie liever een wat meer een ‘oranje’ gloed) vind ik het resultaat echt te gek geworden! De kleur ziet er in elk licht een beetje anders uit en dat vind ik heel tof. Het is wel lastig om de exacte kleur vast te leggen op foto’s, daarom even een foto-spam:
Deze drie foto’s zijn op verschillende plekken binnenshuis gemaakt.


Deze foto maakte ik buiten in de zon. Zo lijkt mijn haar lekker fel, geweldig vind ik het!


En deze foto maakte ik buiten in de schaduw. Hier lijkt mijn haar donker roodbruin, ook dat vind ik er mooi uitzien.

Mijn haar is afgelopen vrijdag geverfd, en ik moet zeggen dat het de eerste paar dagen wel wennen was! Telkens als ik in de spiegel keek schrok ik me een hoedje en herkende ik mezelf niet. Maar inmiddels ben ik er helemaal aan gewend en ik ben er echt heel blij mee. Ik heb mijn haar een jaar of vier geleden al ooit rood geverfd, maar toen vond ik het me niet zo goed staan en was ik er vrij snel op uitgekeken. Nu vind ik de kleur veel mooier gelukt, en mijn gezicht is in de loop der jaren natuurlijk wat veranderd waardoor ik het op een of andere manier veel beter kan hebben.

Wel ben ik heel benieuwd hoe lang de kleur mooi blijft. Ik weet uit ervaring dat rood haar heel snel ‘vaal’ wordt. Ik heb mijn haar nog niet gewassen sinds het geverfd is (ik was mijn haar maar één keer per week) dus ik weet nog niet hoe snel dat deze keer gaat. Bovendien ga ik binnenkort op vakantie naar Florida, waar natuurlijk de zon schijnt, dus ik hoop dat mijn kleurtje dat overleeft! wink

Met mijn nieuwe kleurtje ben ik in elk geval helemaal klaar voor de herfst!

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *