Happy new hair! – Zilvergrijs


Nee, ik ben niet in Photoshop gaan knutselen en dit is ook geen hele late 1-april grap. Al meer dan een jaar wilde ik zilver / grijs haar, maar de honderdduizend pogingen die ik zelf deed hadden geen baat. Ik accepteerde maar dat mijn haar er gewoon niet voor geschikt was. Totdat zilver haar steeds meer een trend werd. Het begon weer te kriebelen, en ik vond eindelijk een kapper die het voor een schappelijke prijs wel wilde proberen. Afgelopen zaterdag heb ik de knoop doorgehakt, en … tadaa!

Vergelijking en informatie


Even ter vergelijk. Mijn haar was lichtblond en dit had ik zelf zo gebleekt. Nee, natuurlijk zag dat er niet uit en dat had ik zelf ook wel door. Zeker nu ik een flinke uitgroei had, het was gewoon bijna geñant als ik dit zo naast elkaar zie.

Ik wilde het al een tijdje zilvergrijs. Maar met bleekpogingen en spoelingen kreeg ik het gewoon niet voor elkaar. Ik ben toen, dat was afgelopen zomer, bij verschillende kappers langsgeweest. Mijn ‘eigen’ kapper wilde er niet aan beginnen, mijn haar was te breekbaar en zou een zilvergrijze verfbeurt niet overleven. Onzin, dacht ik, dus ik ging verder informeren. Maar alle kappers die het wél wilden doen, vroegen meer dan 150 euro. Dat kwam omdat het volgens hen eerst nog een keer gebleekt / geblondeerd moest worden. De prijs stond me tegen, vooral omdat ze erbij vertelden dat de kleur niet lang houdbaar was.

Afijn, toen ik een tijdje geleden steeds meer grijs / zilveren kapsels voorbij zag komen op internet (want het was zogenaamd weer een ‘trend’) besloot ik weer te gaan informeren. In mijn ogen wordt iets wat een ‘trend’ is niet alleen maar door exclusieve kappers gedaan maar ook door de wat goedkopere salons. Ik kwam uit bij Team Kapsalon (en nee, dit is geen reclame, ik wil jullie enkel informeren wink ). Zij vertelden mij dat mijn haarkleur licht genoeg was en het dus helemaal niet meer gebleekt hoefde te worden om de grijze verf goed dekkend te krijgen. Dat zou me dus heel veel geld schelen! Bovendien ging het nu niet om een spoeling, maar om een echt permanente verf. Klonk ideaal.
Dus … op naar de kapper!
Er zijn verschillende soorten grijze verfjes overheen gegaan en ik heb in totaal 4 uur in de kappersstoel gezeten. Een lange zit, maar het was het totaal waard – ik vind het resultaat prachtig geworden!

Ik zie wel dat er hier en daar nog wat ‘warmere’ plukken in zitten. Grijs is zó’n moeilijke kleur, en schijnbaar reageert elk haar hier anders op. Bovendien was je de kleur er snel uit, dus ik moet het uiteindelijk zelf gaan bijhouden met een zilveren spoeling. Deze heb ik nog niet gekocht, want de kapster wilde dat ik er even niks aan doe en binnen twee weken nog een keer binnen loop. Ik heb een soort van ‘garantie’ en er wordt dan bekeken of de kleur nog verbeterd kan worden. In mijn geval zullen de ‘warmere’ plukken waarschijnlijk nog een likje verf krijgen. Ook kijken ze dan in hoeverre de kleur door het wassen is vervaagd, en aan de hand daarvan wordt bepaald welke ‘sterkte’ zilverspoeling ik moet aanschaffen.

zilverhaar
Nog even wat foto’s in verschillende soorten licht voor een beter beeld smile

Zilver haar is een heel gedoe, dus weet wel waar je aan begint! Reken op twee behandelingen, om de aantal weken zelf een spoeling aanbrengen, en bij elke wasbeurt zilvershampoo gebruiken. Bij mij kostte het verven 80 euro, en een flesje spoeling kost ongeveer 20 euro (daar kun je wel meerdere keren mee doen). Wanneer je van jezelf donkerder haar hebt komt er vooraf ook nog een blondering bij, dus dat gaat je ongeveer het dubbele kosten. En ja, het is ook vrij slecht voor je haar. Mijn haar voelt (godzijdank) nog gezond aan, maar je haar moet wel in goede staat zijn voordat je hieraan begint.

Ik zeg dit absoluut niet om te klagen hoor, ik ben nu al heel blij met het resultaat en waarschijnlijk gaat het alleen nog maar mooier worden! Maar besef wel dat het je veel geld en veel werk zal kosten. Ik hoop hiermee heel wat vragen beantwoord te hebben, en als je nog steeds vragen hebt mag je ze gerust stellen!

En nu ga ik genieten van mijn grijze coupe. Het was al die moeite en het lange wachten wat mij betreft zeker waard!

Wat vind jij van de zilver / grijs trend?

19 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *