Persoonlijk

Happy new hair! – Zilvergrijs


Nee, ik ben niet in Photoshop gaan knutselen en dit is ook geen hele late 1-april grap. Al meer dan een jaar wilde ik zilver / grijs haar, maar de honderdduizend pogingen die ik zelf deed hadden geen baat. Ik accepteerde maar dat mijn haar er gewoon niet voor geschikt was. Totdat zilver haar steeds meer een trend werd. Het begon weer te kriebelen, en ik vond eindelijk een kapper die het voor een schappelijke prijs wel wilde proberen. Afgelopen zaterdag heb ik de knoop doorgehakt, en … tadaa!

Vergelijking en informatie


Even ter vergelijk. Mijn haar was lichtblond en dit had ik zelf zo gebleekt. Nee, natuurlijk zag dat er niet uit en dat had ik zelf ook wel door. Zeker nu ik een flinke uitgroei had, het was gewoon bijna geñant als ik dit zo naast elkaar zie.

Ik wilde het al een tijdje zilvergrijs. Maar met bleekpogingen en spoelingen kreeg ik het gewoon niet voor elkaar. Ik ben toen, dat was afgelopen zomer, bij verschillende kappers langsgeweest. Mijn ‘eigen’ kapper wilde er niet aan beginnen, mijn haar was te breekbaar en zou een zilvergrijze verfbeurt niet overleven. Onzin, dacht ik, dus ik ging verder informeren. Maar alle kappers die het wél wilden doen, vroegen meer dan 150 euro. Dat kwam omdat het volgens hen eerst nog een keer gebleekt / geblondeerd moest worden. De prijs stond me tegen, vooral omdat ze erbij vertelden dat de kleur niet lang houdbaar was.

Afijn, toen ik een tijdje geleden steeds meer grijs / zilveren kapsels voorbij zag komen op internet (want het was zogenaamd weer een ‘trend’) besloot ik weer te gaan informeren. In mijn ogen wordt iets wat een ‘trend’ is niet alleen maar door exclusieve kappers gedaan maar ook door de wat goedkopere salons. Ik kwam uit bij Team Kapsalon (en nee, dit is geen reclame, ik wil jullie enkel informeren wink ). Zij vertelden mij dat mijn haarkleur licht genoeg was en het dus helemaal niet meer gebleekt hoefde te worden om de grijze verf goed dekkend te krijgen. Dat zou me dus heel veel geld schelen! Bovendien ging het nu niet om een spoeling, maar om een echt permanente verf. Klonk ideaal.
Dus … op naar de kapper!
Er zijn verschillende soorten grijze verfjes overheen gegaan en ik heb in totaal 4 uur in de kappersstoel gezeten. Een lange zit, maar het was het totaal waard – ik vind het resultaat prachtig geworden!

Ik zie wel dat er hier en daar nog wat ‘warmere’ plukken in zitten. Grijs is zó’n moeilijke kleur, en schijnbaar reageert elk haar hier anders op. Bovendien was je de kleur er snel uit, dus ik moet het uiteindelijk zelf gaan bijhouden met een zilveren spoeling. Deze heb ik nog niet gekocht, want de kapster wilde dat ik er even niks aan doe en binnen twee weken nog een keer binnen loop. Ik heb een soort van ‘garantie’ en er wordt dan bekeken of de kleur nog verbeterd kan worden. In mijn geval zullen de ‘warmere’ plukken waarschijnlijk nog een likje verf krijgen. Ook kijken ze dan in hoeverre de kleur door het wassen is vervaagd, en aan de hand daarvan wordt bepaald welke ‘sterkte’ zilverspoeling ik moet aanschaffen.

zilverhaar
Nog even wat foto’s in verschillende soorten licht voor een beter beeld smile

Zilver haar is een heel gedoe, dus weet wel waar je aan begint! Reken op twee behandelingen, om de aantal weken zelf een spoeling aanbrengen, en bij elke wasbeurt zilvershampoo gebruiken. Bij mij kostte het verven 80 euro, en een flesje spoeling kost ongeveer 20 euro (daar kun je wel meerdere keren mee doen). Wanneer je van jezelf donkerder haar hebt komt er vooraf ook nog een blondering bij, dus dat gaat je ongeveer het dubbele kosten. En ja, het is ook vrij slecht voor je haar. Mijn haar voelt (godzijdank) nog gezond aan, maar je haar moet wel in goede staat zijn voordat je hieraan begint.

Ik zeg dit absoluut niet om te klagen hoor, ik ben nu al heel blij met het resultaat en waarschijnlijk gaat het alleen nog maar mooier worden! Maar besef wel dat het je veel geld en veel werk zal kosten. Ik hoop hiermee heel wat vragen beantwoord te hebben, en als je nog steeds vragen hebt mag je ze gerust stellen!

En nu ga ik genieten van mijn grijze coupe. Het was al die moeite en het lange wachten wat mij betreft zeker waard!

Wat vind jij van de zilver / grijs trend?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Nina Simplynspecial 1 januari 2016 at 13:34

  Super gaaf! Wel een duur grapje haha, dat is dan weer jammer.

 • Reply melana 13 mei 2015 at 21:32

  het is nu in he staat je heel leuk meid

 • Reply Julie 13 mei 2015 at 00:38

  Wow ziet er echt super uit! Heel vet dat je dat durft, ik zou het niet durven en zou me ook niet zo goed staan denk ik!

 • Reply Lisa 12 mei 2015 at 12:20

  Wauw wat staat het je mooi! Zo’n kleur moet je echt staan en ik vind het bij jou erg leuk :)

 • Reply Esmée Sophie 12 mei 2015 at 09:45

  Grijs haar vind ik zo gaaf! Het ziet er echt super stijlvol uit. Staat je heel goed! x

 • Reply Joanne 11 mei 2015 at 23:06

  Zo mooi! Ik wil het ook heel graag!

 • Reply diana 11 mei 2015 at 22:17

  ik had t je al gezegd op instagram, maar ik vind het zo mooi, dat ik het hier nog een keer wil vertellen haha. vind het echt prachtig, en het staat je super. wel jammer dat het zo veel werk is, maar je moet er ook maar iets voor over hebben toch hahah :D Xdiana

 • Reply Linda / Oh My Beauty 11 mei 2015 at 22:13

  Wauw, dat ziet er gaaf uit!

 • Reply Ceetje 11 mei 2015 at 20:51

  Wauw het staat je echt super!

 • Reply Anouk 11 mei 2015 at 19:39

  Ik vind het gaaf hoor! Zelf zou ik het niet durven hoor haha!

 • Reply Anouk 11 mei 2015 at 18:25

  Wauw wauw wauw! Echt super mooi dit. Wil nu zelf ook een sprintje naar de kapper trekken.

  • Reply Mandy 11 mei 2015 at 19:08

   Ahw, wat een lieve reactie!

 • Reply Han 11 mei 2015 at 15:12

  Het staat je geweldig! Leuk dat het een trend is, toen ik wat jonger was wilde ik van mijn grijze haren af!

 • Reply Manon 11 mei 2015 at 14:24

  Ik vind het wel gaaf bij je staan! zelf zou ik het nooit doen

 • Reply Julie 11 mei 2015 at 11:48

  Ik vind het wel iets apart hebben! Maar ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit of ik het nu mooi vind of niet! :-)
  Maar goed, dan heb ik het niet over jou specifiek, maar de kleur in het algemeen! ;-)

 • Reply Rachel 11 mei 2015 at 11:45

  echt onwijs tof ik denk alleen als ik dit zou doen dat mijn vader en moeder een beroerte krijgen..

  • Reply Mandy 11 mei 2015 at 19:09

   Mijn ouders vinden het ook niet echt geweldig, haha.

 • Reply Anna 11 mei 2015 at 10:20

  Het ziet er heel gaaf uit! Nu kun je ook lekkere felle make-up dragen, vind dat zo mooi bij zo’n kleur <3

 • Reply Nicole 11 mei 2015 at 09:12

  Oh wauw wat gaaf! Het ziet er echt super mooi en tof uit!

 • Leave a Reply