Happy new HAIR!


Gisteren ging ik naar de kapper. Ik had enorme uitgroei, drie verschillende kleuren in mijn haar (omdat ik zelf altijd van alles probeer, haha) en ontzettend dode punten. Hier moest drastisch iets veranderd worden! Benieuwd wat het is geworden?

Het begon eigenlijk met een wild plan: mijn haar wilde ik zilvergrijs geverfd hebben. Jawel, grijs. Meestal rotzooi ik zelf met mijn maar, maar wanneer ik naar de kapper ga en ik daarvoor veel geld betaal, wil ik ook iets aparts. Grijs dus. Vol goede moed ging ik naar de kapper. Helaas vertelden ze mij dat dit een haast onmogelijke opgave was: je haar moet helemaal wit gebleekt worden en dan pas kan de zilvergrijze verf eroverheen en zelfs dan weten ze nooit hoe het gaat uitpakken. Vooral dat bleken is natuurlijk ontzettend slecht voor je haar, dus ze kwamen met een andere optie. Ik zou héél veel lichte highlights krijgen en dit werd dan gematteerd met een spoeling. En dit is het resultaat!Een vóór en na foto ter vergelijk. Het is een heel stuk lichter, en een stuk minder ‘geel’ dan voorheen. Het lijkt net of mijn haar helemaal in de verf is gegaan, maar het zijn echt alleen maar highlights. Wel ontzettend veel overigens, en ze zitten door alle lagen van mijn haar heen. De kapster was ongeveer anderhalf uur bezig met de highlights inzetten, tegen te tijd dat ze bij de bovenste laag was moest de onderste laag alweer worden uitgespoeld. Ik weet niet of het klopt, maar volgens mij zei ze dat er wel tachtig folies in zaten. Wow. Het resultaat is dus bijna hetzelfde dan wanneer je het volledig zou blonderen, alleen is het een stuk minder schadelijk.

Ook is het haar geknipt, de dode punten zijn er af en er zitten wat laagjes in. Verder werd de onderkant gekruld. Ze deed dit met een stijltang, iets wat ik zelf ook vaak probeer maar mij lukt het nooit. Hopelijk lukt het me na haar uitleg nu zelf ook, want ik vind het er mooi uitzien!


De foto die ik op Instagram postte.

Mijn haar is nu dus heel lichtblond, niet grijs zoals ik wilde. Maar als ik het regelmatig met zilvershampoo ga wassen wordt de kleur steeds ‘matter’. Verder heb ik een zilveren kleurspoeling besteld van Directions. Hier heb ik veel goede verhalen over gehoord, en nu mijn haar zo licht is verwacht ik dat de spoeling redelijk goed zal pakken. Zodra ik terug ben van vakantie ga ik dit zeker uitproberen en het resultaat zal ik uiteraard laten zien. Voor nu ben ik in ieder geval al erg blij met het huidige resultaat!

15 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *