Persoonlijk, Reizen

Ik verhuis naar Curaçao! (geen grap!)

Curacao
Zoals je misschien gemerkt hebt ben ik de afgelopen dagen wat minder actief geweest op mijn blog. Dit komt omdat ik eventjes met héle andere dingen bezig was. Het was moeilijk om mijn mond te houden over mijn geheime plannen, maar inmiddels kan ik jullie vertellen: ik ga verhuizen naar Curaçao!

Om maar gelijk met een anti climax te komen: ik ga niet voorgoed op Curaçao wonen wink Maar vanaf heel binnenkort bevind ik me maar liefst een half jaar op het tropische eiland!

Hoe, wat, waar, waarom?
Ik ga naar Curaçao om stage te lopen bij een reclamebureau! Mijn afstudeerstage wel te verstaan. Hiervoor wilde ik heel graag naar het buitenland, maar ik moet tijdens mijn stage ook een scriptie schrijven. Deze deed ik liever niet in het Engels of een andere taal (waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?), en daarom zocht ik een Nederlandstalig bedrijf. In het buitenland dus. Onmogelijke opgave? Dat dacht ik ook. Tot ik bedacht dat ze op Curaçao ook gewoon Nederlands spreken.

Die ingeving kwam ongeveer 2 weken geleden bij me op. Na wat Googlen had ik een leuk reclamebureau gevonden en heb daar gelijk een uitgebreide mail naar gestuurd. Na een paar dagen had ik al een sollicitatiegesprek via Skype. Ik vond het gelijk een leuk team, en tot mijn vreugde werd ik aangenomen! Nu denk je “Dat ging makkelijk!”, maar nu moest ik mijn stagebegeleider nog zien te overtuigen. Op mijn school zijn ze vrij streng wat betreft stages in het buitenland, dus ik moest een geschikte afstudeeropdracht / onderwerp voor de scriptie zien te bedenken om ze te overtuigen. Idee bedenken, afgekeurd, nog een idee bedenken, overleggen met beide partijen (school en bedrijf), etc… Dat was best even stressvol, want er zat best haast achter – alles regelen om te emigreren kost wat tijd!

Gisteren is mijn voorstel voor de afstudeeropdracht dan eindelijk goedgekeurd. Dat betekent dat mijn Curaçao-plan door kan gaan, yay! Wederom een hoop stress, want de stage begint over een maand al. Dat is super last minute! Wie gaat er nu in Godsnaam op zo’n korte termijn emigreren!? Nou ik dus, haha. Oké, een stageplek heb ik, een studentenkamer hoogstwaarschijnlijk ook, vliegtickets zijn in twee muisklikken geboekt. Maar het ‘ergste’ is al het papierwerk. Je hebt in namelijk een werkvergunning nodig. Die kun je op Curaçao zelf pas aanvragen, maar je moet er hier in Nederland alvast een hoop papierwerk voor verzamelen (VOG, Geboorte akte, contracten, etc.). Normaal gesproken rekenen ze daar een aantal weken voor, maar ik moet dus over minder dan een maand al in het vliegtuig zitten. Haha, help!

Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop ‘kleine’ dingen die ik nog moet regelen. Verzekeringen, studiefinanciering, stopzetten van mijn OV-kaart, mijn laptop en telefoon back-uppen (je weet maar nooit of het gestolen wordt)… Maar er zijn ook een hoop spullen die ik nog moet aanschaffen voor ik vertrek. Denk aan muggenspray, zonnebrand, shampoo, eigenlijk alle dingen die je op vakantie ook mee zou nemen. Natuurlijk kun je dat op Curaçao ook kopen, maar ik vind ’t wel handig om bepaalde dingen alvast te hebben.

Wat gebeurt er met mijn blog? 
De komende tijd moet ik niet alleen de laatste (zware!) loodjes leggen op school, maar moet ik ook veel regelen voor Curaçao. Toch ga ik proberen gewoon te blijven bloggen. Misschien iets minder regelmatig, maar stoppen wil ik absoluut niet! bigsmile

Als ik eenmaal op Curaçao ben, wil ik ook gewoon doorgaan met mijn blog. Al verwacht ik dat de content wel iets anders zal worden. Kijk, lifestyle- en fashion artikelen kan ik wel gewoon blijven maken. Beauty (en reviews) wordt alleen wat lastiger. Ik ga natuurlijk niet mijn hele make-up stash meenemen naar Curaçao, en ik verwacht ook niet dat ik daar heel nieuwe veel make-up ga kopen. Daar is mijn budget, en überhaupt mijn reis, niet voor bedoeld. Daarbij is make-up en een tropische omgeving niet de beste combinatie wink Als vervanging zullen er waarschijnlijk artikelen komen over reizen en over Curaçao. Ook leuk, toch?


Ik vind het zó gek dat ik over minder dan een maand al vertrek – en dan voorlopig ook niet meer thuis kom. Wauw. heart

Previous Post Next Post

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply Maris 4 april 2016 at 21:57

  Wat leuk! Ik ben zelf getrouwd op curacao, dus ik heb voor altijd een speciale band met het eiland. Je gaat het vast naar je zin hebben. Een ervaring die je nooit meer over zal doen :) !

  • Reply Mandy 16 april 2016 at 02:40

   Trouwen op Curacao, wat ontzettend gaaf!

 • Reply loes 4 april 2016 at 16:01

  Wauw wat super zeg en wat ben ik jaloers op jou!
  Super gaaf en geniet er van.

 • Reply Esmée 30 maart 2016 at 18:57

  Wat gaaf! Dat lijkt me echt een droom die uitkomt. Wat fijn dat het eindelijk is goedgekeurd. Heel veel succes, maar natuurlijk ook plezier toegewenst. x

 • Reply Mariska 27 maart 2016 at 19:36

  Super leuk zeg! :) heel veel plezier, maar dat gaat vast en zeker wel lukken!

 • Reply Florence 25 maart 2016 at 18:13

  Zo’n leuk nieuws. Ik wens je al vast veel succes :)

 • Reply heidi 25 maart 2016 at 14:23

  Wat lijk me dat allemaal super leuk.

 • Reply Marloes - GLAMOURMOES 25 maart 2016 at 11:25

  Oeh wat spannend zeg! Maar wel ontzettend tof! Heel veel succes en plezier!

 • Reply Sas 25 maart 2016 at 09:43

  Wauw, super tof! Heel erg vee plezier en succes gewenst

 • Reply Han 24 maart 2016 at 21:58

  Super nieuws Mandy! Zal een spannende tijd worden voor je , maar de moeite zeker waard. Natuurlijk kijken we uit naar je berichten als je daar bent .
  Alvast veel succes.
  Groetjes van ons

 • Reply Sara 24 maart 2016 at 21:27

  Wauw, wat een onwijs spannende beslissing. Er staat je een hele leuke tijd te wachten. Ik ben heel erg benieuwd naar je avonturen. Veel succes met de voorbereidingen. Ik ben nu al jaloers op de Curacao posts die op je blog zullen verschijnen.

 • Reply Saraya 24 maart 2016 at 20:57

  Wat leuk, ik wens jou alvast heel veel plezier :)
  X

 • Reply Rosanne 24 maart 2016 at 20:50

  Wauwie wat ontzettend tof dat je daar stage mag gaan lopen. Heel veel succes met de voorbereidingen en de voorpret hihi.

 • Reply Quinty 24 maart 2016 at 19:21

  Wat leuk! Ik wil later ook mijn stage gaan lopen in het buitenland. En het weer in curaçao is ook niet verkeerd!

 • Reply Danielle 24 maart 2016 at 19:00

  Oh wat leuk! Veel plezier! Ik heb ook mijn afstuderen in het buitenland gedaan (China) en dat was echt een van de beste beslissingen ooit. Geniet ervan!!

  • Reply Mandy 16 april 2016 at 02:41

   China, dat lijkt me ook ontzettend tof :D

 • Reply COTShopaholic 24 maart 2016 at 17:32

  Wat leuk dat je stage gaat lopen op Curaçao! Heb ik vorig jaar ook al gedaan, al ging het bij mij wat anders met alles regelen omdat mijn ouders gewoon daar wonen en ik ook daar ben geboren. Maar heel veel succes en plezier! Er zijn genoeg leuke dingen te doen en zien in je vrije tijd! Bekijk anders even mijn fb pagina “Bloggers Love Curacao” voor leuke foto locaties (voor je blog/instagram) etc.

 • Reply Manon 24 maart 2016 at 17:22

  Super gaaf zeg en ook super leuk dat alles nu is goedgekeurd, lijkt mij heerlijk om daar een half jaar te kunnen vertoeven, er moet ook wel gewerkt worden natuurlijk maar op je vrije uurtjes word ik wel jaloers hihihi. Ik zou het leuk vinden om dingen te zien van curacoa hier op je blog

 • Reply Mariska 24 maart 2016 at 17:21

  Wooow wat gaaf! Succes met alles regelen, zou de dingen die echt via instanties op Curacao gaan het eerst regelen, die zullen het langst duren. Heeel veel plezier, ben super benieuwd naar je updates!

 • Reply Diana 24 maart 2016 at 16:23

  Jaaa super leuk!! en zo snel al! Ik weet niet of je ’t al weet en of je ’t al gedaan heb, maar vraag als eerst en zo snel mogelijk je VOG aan, die duurt t langst. En als je nog vragen hebt, weet je bij wie je moet zijn he ;)

  • Reply Mandy 24 maart 2016 at 16:35

   Jaa! Voor het VOG heb ik aanstaande woensdag een afspraak bij het Kabinet van Curacao in den Haag, en diezelfde middag ga ik nog naar mijn gemeente. Ik hoorde dat je in het geval van emigratie een spoedaanvraag kunt doen, waardoor het maar 1,5 week duurt voordat je ‘m hebt. ’t Is even stressen maar komt waarschijnlijk helemaal goed! :)

 • Reply Sija 24 maart 2016 at 12:22

  Wat gaaf! Curaçao lijkt me prachtig, dat heb je goed uitgekozen :) Heel veel succes!

 • Reply Denise 24 maart 2016 at 11:36

  Wauw, wat gaaf dat je daar je stage kan lopen! Heel veel succes met de voorbereidingen en onwijs veel plezier!

 • Reply Rachel Kromdijk 24 maart 2016 at 11:25

  Wat gaat dit een toffe ervaring voor je worden! geniet ervan meid! ik blijf graag up to date van al je avonduren!

 • Reply Lindsey Beljaars 24 maart 2016 at 10:15

  Aah supergaaf!!! Ik wens je alvast heeeel veel succes en plezier en ik hoop dat hier een paar leuke updates over Curaçao verschijnen!

 • Reply Melissa 24 maart 2016 at 08:54

  Wauw zo’n leuk nieuws. Het moet volgens mij een unieke ervaring zijn om stage in het buitenland te mogen lopen. Ik zou binnen twee jaar ook een buitenlandse stage willen doen. Gelukkig heeft mijn school een database met mogelijke stageplaatsen, maar moet je wel het geluk hebben dat je gekozen wordt! Nog veel succes met het regelen van alles en met je stage zelf :)

 • Reply Mariëlle 24 maart 2016 at 08:43

  Nooooo ik ben ZOOOO jaloers! Ik ben ook aan het afstuderen, maar gewoon in Nederland… Had ook graag naar het buitenland gewild, maar dat was moeilijk bij ons en ik wil geen risico lopen. Veel succes met alles regelen, ik zou het leuk vinden als je updates uit het zonnige Curaçao geeft hihi!

 • Leave a Reply