Ik verhuis naar Curaçao! (geen grap!)

Curacao
Zoals je misschien gemerkt hebt ben ik de afgelopen dagen wat minder actief geweest op mijn blog. Dit komt omdat ik eventjes met héle andere dingen bezig was. Het was moeilijk om mijn mond te houden over mijn geheime plannen, maar inmiddels kan ik jullie vertellen: ik ga verhuizen naar Curaçao!

Om maar gelijk met een anti climax te komen: ik ga niet voorgoed op Curaçao wonen wink Maar vanaf heel binnenkort bevind ik me maar liefst een half jaar op het tropische eiland!

Hoe, wat, waar, waarom?
Ik ga naar Curaçao om stage te lopen bij een reclamebureau! Mijn afstudeerstage wel te verstaan. Hiervoor wilde ik heel graag naar het buitenland, maar ik moet tijdens mijn stage ook een scriptie schrijven. Deze deed ik liever niet in het Engels of een andere taal (waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?), en daarom zocht ik een Nederlandstalig bedrijf. In het buitenland dus. Onmogelijke opgave? Dat dacht ik ook. Tot ik bedacht dat ze op Curaçao ook gewoon Nederlands spreken.

Die ingeving kwam ongeveer 2 weken geleden bij me op. Na wat Googlen had ik een leuk reclamebureau gevonden en heb daar gelijk een uitgebreide mail naar gestuurd. Na een paar dagen had ik al een sollicitatiegesprek via Skype. Ik vond het gelijk een leuk team, en tot mijn vreugde werd ik aangenomen! Nu denk je “Dat ging makkelijk!”, maar nu moest ik mijn stagebegeleider nog zien te overtuigen. Op mijn school zijn ze vrij streng wat betreft stages in het buitenland, dus ik moest een geschikte afstudeeropdracht / onderwerp voor de scriptie zien te bedenken om ze te overtuigen. Idee bedenken, afgekeurd, nog een idee bedenken, overleggen met beide partijen (school en bedrijf), etc… Dat was best even stressvol, want er zat best haast achter – alles regelen om te emigreren kost wat tijd!

Gisteren is mijn voorstel voor de afstudeeropdracht dan eindelijk goedgekeurd. Dat betekent dat mijn Curaçao-plan door kan gaan, yay! Wederom een hoop stress, want de stage begint over een maand al. Dat is super last minute! Wie gaat er nu in Godsnaam op zo’n korte termijn emigreren!? Nou ik dus, haha. Oké, een stageplek heb ik, een studentenkamer hoogstwaarschijnlijk ook, vliegtickets zijn in twee muisklikken geboekt. Maar het ‘ergste’ is al het papierwerk. Je hebt in namelijk een werkvergunning nodig. Die kun je op Curaçao zelf pas aanvragen, maar je moet er hier in Nederland alvast een hoop papierwerk voor verzamelen (VOG, Geboorte akte, contracten, etc.). Normaal gesproken rekenen ze daar een aantal weken voor, maar ik moet dus over minder dan een maand al in het vliegtuig zitten. Haha, help!

Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop ‘kleine’ dingen die ik nog moet regelen. Verzekeringen, studiefinanciering, stopzetten van mijn OV-kaart, mijn laptop en telefoon back-uppen (je weet maar nooit of het gestolen wordt)… Maar er zijn ook een hoop spullen die ik nog moet aanschaffen voor ik vertrek. Denk aan muggenspray, zonnebrand, shampoo, eigenlijk alle dingen die je op vakantie ook mee zou nemen. Natuurlijk kun je dat op Curaçao ook kopen, maar ik vind ’t wel handig om bepaalde dingen alvast te hebben.

Wat gebeurt er met mijn blog? 
De komende tijd moet ik niet alleen de laatste (zware!) loodjes leggen op school, maar moet ik ook veel regelen voor Curaçao. Toch ga ik proberen gewoon te blijven bloggen. Misschien iets minder regelmatig, maar stoppen wil ik absoluut niet! bigsmile

Als ik eenmaal op Curaçao ben, wil ik ook gewoon doorgaan met mijn blog. Al verwacht ik dat de content wel iets anders zal worden. Kijk, lifestyle- en fashion artikelen kan ik wel gewoon blijven maken. Beauty (en reviews) wordt alleen wat lastiger. Ik ga natuurlijk niet mijn hele make-up stash meenemen naar Curaçao, en ik verwacht ook niet dat ik daar heel nieuwe veel make-up ga kopen. Daar is mijn budget, en überhaupt mijn reis, niet voor bedoeld. Daarbij is make-up en een tropische omgeving niet de beste combinatie wink Als vervanging zullen er waarschijnlijk artikelen komen over reizen en over Curaçao. Ook leuk, toch?


Ik vind het zó gek dat ik over minder dan een maand al vertrek – en dan voorlopig ook niet meer thuis kom. Wauw. heart

27 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *