Mijn bucket list

bucket
Voor een schoolopdracht moeten wij, jawel, een blog beginnen. Nu heb ik natuurlijk al een blog, en het is nog onduidelijk of deze goedgekeurd wordt voor de opdracht, maar alle deelopdrachten zal ik toch moeten doen. De eerste opdrachten hadden te maken met jezelf. Hoe zit je in elkaar, wat wil je bereieken, enzovoort. Een onderdeel daarvan was het maken van een bucketlist. Zo leuk, ik heb veel dromen maar deze heb ik nog nooit eerder opgeschreven. Om het helemaal toepasselijk te maken, deel ik deze vandaag op mijn eigen vertrouwde blogje!

Duiken / snorkelen in Egypte

Dit klinkt vast raar, maar ik heb een fascinatie voor vissen en aquaria. Ik heb zelf ook een aquarium gehad, en toen ik laatst met mijn vriend in de dierentuin was besloot ik dat ik absoluut een keer moet gaan duiken of snorkelen in een mooi koraalrif. Egypte wordt het doel, omdat ik dat land sowieso nog graag wil bekijken. Komen we wel bij een probleempje, want ik vind de zee prachtig om te zien, maar erin zwemmen vind ik altijd een beetje eng. Als ik niet kan zien wat er onder me zit word ik helemaal panisch. Maar ooit op een dag ik zal deze droom om te gaan duiken toch moeten verwezenlijken!

Een instrument leren bespelen

guitar
Mijn vader speelt al bijna zijn hele leven gitaar, dus ik ben opgegroeid met muziek. Op het moment dat ik dit typ, om half 1 in de nacht, is hij zelfs nog aan het oefenen. Heerlijk vind ik dat, dat getokkel op de achtergrond. Zelf zou ik ook ontzettend graag gitaar willen leren spelen. Ik en hier al eens mee begonnen (handig als je vader meerdere gitaren heeft!) en heb mezelf een paar liedjes aangeleerd. Echter ben ik het alweer verleerd, en heb ik hier momenteel echt te weinig discipline voor. Maar ik wil het echt heel graag ooit leren! Ik hou van zingen en het lijkt me leuk om mezelf te kunnen begeleiden. In de eerste plaats met gitaar, maar piano vind ik ook een mooi instrument. Al is dat wat lastiger oefenen, omdat wij die thuis niet hebben.

(Beter) leren zingen

Ik hou ontzettend veel van zingen. Een vriendin van me zit al jaren op zangles, en sinds kort is een gezamenlijke vriend hier ook veel mee bezig. Soms sluiten we ons met zijn drieën op in mijn schuurtje om wat te zingen. Heel leuk, en omdat ik hier en daar wat complimentjes kreeg en benieuwd was naar zangles, ben ik een keer meegegaan. Ik vond het ontzettend leuk en tot mijn verbazing was ook de lerares enthousiast. Nu ik weet dat het er in zit, wil ik mezelf verbeteren en vooral meer techniek krijgen, want dat heb ik nog niet echt. Helaas is zangles vrij duur, maar ik hoop dat ik er binnenkort weer eens heen kan.

Een roadtrip maken door Amerika

car
Waarom weet ik niet precies, maar Amerika heeft iets wat me aanspreekt. Het lijkt me heerlijk om een paar maanden vrij te nemen en met een vette cabrio door Amerika te reizen. Las Vegas, Los Angeles, New York, alle staten, alle steden en alle bezienswaardigheden wil ik zien. Of dit ooit haalbaar is in verband met tijd en geld weet ik niet, maar het is wel een droom. Mocht ik ooit de Staatsloterij winnen, dan weet ik wat me te doen staat.

Zoveel mogelijk van de wereld zien

Naast Amerika heeft de wereld nog genoeg andere plekken die ik wil zien. Er zijn zoveel bijzondere, mooie landen en plekken met misschien wel nog mooiere culturen. Ik wil onder andere naar Marrakech (Marokko), Cuba, (Zuid-)Italië, Egypte, Brazilië en nog veel meer. Dit lijstje met maar liefst 154 plaatsen sluit aardig aan bij wat ik allemaal wil zien. Onrealistisch? Misschien, maar dromen kan geen kwaad. Over het algemeen spreken warmere landen me trouwens het meest aan vanwege de mooie natuur en de dieren die daar in het wild leven.

De Titanic in het echt zien

Al sinds ik me kan herinneren ben ik enorme Titanic fan. Dat ik de film uit mijn hoofd ken, alle denkbare documentaires heb gezien, in groep vijf mijn spreekbeurt over Titanic deed, en op in de nacht van 14 op 15 april stilsta bij het feit dat het schip een X-aantal jaren geleden zonk, zegt misschien al genoeg. Er is haast niks dat ik niet weet, en klinkt gek maar het is met de jaren echt een soort van obsessie geworden. Met een onderzeeër de Titanic in het echt bekijken lijkt me heel tof, maar nog liever zou ik het schip in zijn goede staat bekijken. Onmogelijk? Niet meer, want er wordt momenteel een replica van het schip gebouwd. Alles wordt exact hetzelfde, zelfs de route van Southhampton naar New York zal worden gevaren, net als de originele Titanic deed. In 2016 zal het schip, die simpelweg Titanic II gaat heten, te water gelaten worden. Er is nog niks bekend over de prijzen, maar ik ben heel serieus van plan om een ticket te kopen.

James Cameron ontmoeten

Zoals bijna ieder meisje zou ik het leuk vinden om Johnny Depp, Leonardo Dicaprio of andere goede/knappe acteurs te ontmoeten. Maar waar moet je het met zo iemand over hebben? Nee, een persoon die ik zou willen ontmoeten voor een serieus goed gesprek is James Cameron, de regisseur van Titanic.
Dit sluit natuurlijk aan bij mijn Titanic-obsessie! Deze man is qua werkwijze een inspiratiebron voor me. Kijk voor de grap eens naar de behind-the-scenes beelden en je ziet wat ik bedoel; zo gedisciplineerd en perfectionistisch als James Cameron is bijna niemand. Ikzelf al helemaal niet, daarom zou ik een hoop van hem kunnen leren!

Een boekje volplakken met leuke herinneringen

book
Ik ben over het algemeen al slecht in dingen weggooien, maar dingen met een herinnering vind ik al helemaal leuk om te bewaren. Denk aan concert- en bioscoopkaartjes. Deze bewaar ik met de intentie om het allemaal in een boekje te plakken. Echter neem ik mezelf dit al jaren voor en liggen de concertkaartjes overal in mijn kamer verspreid. Ook de bioscoopkaartjes, minimaal vijftig alleen al van het afgelopen jaar, zitten verwaarloosd in mijn portemonnee gepropt. Maar als ik een keer de tijd (en zin) ervoor vind, ga ik deze allemaal inplakken om zo voor mezelf een leuk overzichtje te hebben.

Een metamorfose ondergaan

Het lijkt me heel gaaf om een keer een professionele visagist en kapper hun gang te laten gaan. Dat je gewoon binnen loopt en zegt; maak er maar wat van. Een beetje eng is het wel, maar ik ben zo benieuwd wat professionals met me zouden doen!

Een succesvolle blogger worden

Last but not least. Mijn blog groeit, qua volgers, qua bezoekersaantallen en qua bedrijven die me benaderen, en dat vind ik hartstikke leuk, Maar als mijn blog zo succesvol zou worden dat ik ervan kan leven, en zo dus van mijn hobby mijn beroep kan maken, zou dat echt geweldig zijn!

Heb jij ook al eens een bucketlist opgesteld?

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *