Lifestyle, Persoonlijk

Mijn ervaringen met piercings


Ze zeggen weleens dat piercings laten zetten verslavend is; als je er één hebt, wil je er meer. Zo ging het bij mij eigenlijk ook, inmiddels heb ik ervaring met 4 verschillende piercings en het leek me leuk om jullie er wat over te vertellen. Ben je benieuwd welke piercings ik heb of wil je er zelf misschien een en ben je bang dat het pijn doet? In dit artikel lees je er alles over!

Neuspiercing

-
(Inmiddels heb ik deze piercing niet meer, deze foto is een half jaar geleden genomen. Toen had ik nog bruin haar!)
Laat ik beginnen met de allereerste echte piercing die ik liet zetten, een neuspiercing. Dit heb ik laten doen toen ik 15 was, nu 4 jaar geleden. Ik wilde iets unieks, iets hips, en in een wilde bui besloot ik dus deze piercing te nemen. Onder de 16 jaar heb je toestemming van één van je ouders nodig, maar gelukkig vonden ze het prima en ging mijn moeder met me mee. Alles ging prima en het genas goed, maar na een jaar had ik er genoeg van en haalde ik hem eruit.

Toen ik afgelopen zomer in Spanje was, liet een vriend van me daar oorbellen zetten en besloot ik in een gekke bui mijn neus opnieuw te laten piercen. Dat bleek niet zo’n slimme keuze want ten eerste werd hij nogal scheef gezet en in Spanje nemen ze het niet zo nauw met de hygiëne. Gelukkig is hij nooit ontstoken geweest, maar elke keer als ik het sierraad wilde verwisselen (wat nogal vaak nodig was aangezien bij de goedkope piercings van Kruidvat het diamantje er snel uit valt) bleek het gaatje vernauwd te zijn. Ik heb hem (in Nederland) tot drie keer toe opnieuw moeten laten piercen! Van alle piercings die ik heb vond ik die in mijn neus het meest pijnlijk, het was dus echt een hel! Inmiddels heb ik hem ook niet meer, ik werd er gek van. Laat dus je piercing altijd zetten bij een goede piercer!

Navelpiercing


(Hij zit wat scheef op de foto, excuses!)
Toen ik 16 was was ik weer toe aan wat anders. Ik had een beetje een buikje zei altijd dat ik, als ik eenmaal een platte buik had, ik een navelpiercing zou nemen. Dat duurde me te lang en dus liet ik hem toch maar gewoon meteen zetten. Veel mensen vinden dit een pijnlijke piercing, maar hier voelde ik dus echt hélemaal niks van. Serieus, ik vond het echt niet zeer doen.

Een navelpiercing moet je eigenlijk wel goed verzorgen, maar ik ben nogal lui en vergeetachtig. De genezing duurde hierdoor wel wat langer, maar ondanks dat is ook deze gelukkig nooit ontstoken geweest. Ik vind hem nog steeds erg mooi, en nu mijn buikje wat platter is ben ik er nog blijer mee. Ik heb inmiddels ook een aardige collectie navelpiercings. Is het misschien leuk om deze een keer in een artikel te laten zien? Deze bestel ik meestal op Ebay, al moet je hiermee uitkijken als je niet weet hoe je lichaam op de goedkope materialen reageert. Bij mij gaat het gelukkig allemaal goed.

Helix Piercing


Helix piercing, dat klinkt heel ingewikkeld maar het is ‘gewoon een piercing boven in je oor. Deze heb ik ook laten zetten op mijn 16e, dit deed ik samen met een vriendin tijdens een vakantie in Renesse. Wederom in een opwelling. Gelukkig heb ik ook hier geen spijt van. Het zetten is redelijk pijnlijk, maar het ergste vond ik nog de genezing. Dat duurt ontzettend lang en doordat er steeds een bult op zat deed het bij mij ook erg zeer. Op je oor slapen is natuurlijk helemaal een drama.

Maar we zijn nu 3,5 jaar verder en alles is uiteindelijk goed gekomen. Ik moet zeggen dat ik er uit luiheid niet zo heel vaak iets in draag, maar zo’n oor vol oorbelletjes zoals ik hierboven had vind ik er wel erg leuk uitzien. Meestal draag ik er gewone oorbellen in inplaats van de piercings die hiervoor bedoeld zijn. Een tijdje geleden kwam ik erachter dat dat eigenlijk niet zo slim is. Een helix piercing heeft namelijk een veel dikker staafje. Laatst toen ik bij de Six een nieuwe had gekocht, heb ik dat staafje er echt met geweld doorheen moeten duwen omdat het gaatje dus smaller was geworden.  Auw! Ik heb er ook echt dagen last van gehad, haha.

Microdermal


Tot slot, mijn nieuwste aanwinst, een microdermal piercing in mijn pols. ‘Waarom je pols?’, vraag je je misschien af. Tja, waarom niet? Deze liet ik afgelopen september zetten. Ik ben niet bang voor naalden of iets dergelijks, maar een dermal piercing is heel anders dan anderen. Hier zit geen sluiting aan, maar wordt onder je huid gezet waar ie uiteindelijk vast groeit. Dit doen ze door een sneetje te maken (of in mijn geval een gaatje met een klein boortje), letterlijk een stukje huid wegknippen (IEW!) en dan het ‘achterkantje’ onder je huid te duwen (meer info vind je hier). Klinkt eng, is het ook, ik was héél erg zenuwachtig voor het zetten.

Maar geloof het of niet, het deed helemaal geen pijn! Ik voelde wel wat, en het was niet aangenaam, maar mijn neuspiercing vond ik bijvoorbeeld veel pijnlijker. Wel ben ik blij dat ik mijn ogen dicht had, want toen ik daarna op Youtube een filmpje zag waar zo’n piercing werd gezet schrok ik me wild, haha. Ik heb inmiddels wel een haat-liefde verhouding met mijn dermal piercing. Ik vind het er ontzettend mooi uitzien, maar hij is cónstant ontstoken. Soms is het helemaal opgezwollen, nu doet het al een tijdje geen pijn meer, maar het ziet er nog steeds rood/paars uit. Ik hoop wel dat dit snel over is!

Welke shop?

Alle piercings die ik heb, behalve de helix, zijn gezet bij Belle Nouvelle in Eindhoven. Ik ben heel erg tevreden over deze shop, het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.

Voorbeeld: Toen ik twijfelde over een dermal piercing, ben ik er binnen gelopen om wat informatie te vragen. Onder het genot van een drankje hebben ze me uitgebreid uitleg gegeven, alle voor- en nadelen verteld, en lieten ze zien hoe zoiets gezet zou worden. Als ik nog vragen of problemen had kon ik altijd op de koffie komen zeiden ze. Ik ben met mijn verpeste neuspiercing een paar keer prima geholpen, nog gratis ook, dat hoorde bij de service zeiden ze (zelfs al was het mijn eigen schuld dat ik die in Spanje had laten piercen). Ook met de ontstoken dermal piercing ben ik een aantal keren prima geholpen. De piercer is een ontzettend leuke man, hij is grappig en stelt je echt gerust als je bang bent. Op internet las ik een aantal negatieve verhalen over Belle Nouvelle. Ik weet niet waar dit vandaan komt, want ik zou deze shop aan iedereen aan kunnen raden!

Wil je zelf een piercing en twijfel je of de shop waar je heen gaat wel veilig of goed is, dan is het slim om even te Googlen naar ervaringen van anderen. Ga niet meteen voor de goedkoopste shop, en laat al helemaal geen piercing zetten op een markt of iets dergelijks. Ook shops in het buitenland kan ik niet aanraden omdat ze het in veel landen niet zo nauw nemen met de veiligheidsvoorschriften.

Verzorging

Wat de verzorging betreft, ik moest al mijn piercings twee keer per dag wassen met groene Badedas zeep. Het verschilt per shop wat ze je aanraden, maar meestal zal dit dus een antibacteriële zeep zijn zoals Badedas of Unicura. Het verschilt per piercing hoe lang de genezingstijd is, maar meestal krijg je een formuliertje mee met alle informatie.

Volgens mij heb ik nu alles verteld wat ik weet!  Als je zelf een piercing wil en heel erg twijfelt, bedenk dat de pijn maar voor eventjes is. Ben je bang om spijt te krijgen van een piercing? Ik vind zelf dat je hier niet te veel over na moet denken, want een piercing kun je er zo weer uit halen! Natuurlijk blijf je een klein gaatje zien, maar het is in ieder geval niet zo permanent als bijvoorbeeld een tattoo. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn piercings en ik heb er nooit spijt van gehad.

Hebben jullie zelf piercings?

Beauty & parfum

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Myrthe 5 februari 2016 at 10:53

  Ik heb 1 helix en laat morgen de tweede zetten! Erg zenuwachtig ben ik niet, want de eerste voelde ik totaal niet! Qua ringetjes hebben ze bij ’t oorzaakje in Delft erg veel! Wel dun allemaal, maar gaatjes groeien niet snel dicht(bij mij).

 • Reply Tina 26 januari 2016 at 00:12

  Zelf heb ik ook een navelpiercing en een helixpiercing. Toch wel gek dat iedereen het laten zetten van de piercing anders ervaart!
  Navelpiercing? No problem.. Alleen een beetje witjes nadat die er in zat👻
  Helix? Geen pijn! Genezing ging bij beide ook vlot, altijd goed schoon gehouden. Mijn navelpiercing heb ik nu zo’n 4,5 jaar en heb er tot nu toe nog geen spijt van gehad. Echter merk ik wel dat ik niet meer zo’n fanatieke piercing shopper ben en eigenlijk altijd dezelfde in heb.

  Waar kopen jullie je piercings? En dan vooral de helixpiercingen!

  • Reply Mandy 26 januari 2016 at 09:47

   Fijn dat je een helix geen pijn vond doen, ik heb er zelf namelijk heel lang last van gehad! Mijn piercings koop ik eigenlijk overal en nergens. Navelpiercings haal ik in piercingsshops, soms via Ebay (dat is lekker goedkoop, maar volgens mij ook van goedkoop materiaal dus daar moet je lichaam wel tegen kunnen ;) ) en soms bij sieradenwinkels zoals Six en Claires. Helix piercings vind ik ook lastig te vinden inderdaad. Ik vind hiervoor Claires een fijne winkel, maar ik draag vaak ook ‘gewone’ oorbelletjes in dat gaatje :)
   Hopelijk heb je hier iets aan!

 • Reply rolinda 17 december 2015 at 21:41

  Hee, ik ga morgen een helix zetten ! Super veel zin in ik ben nu 13 nog best jong maar ik weet wat ik wil! Is het verstandig om die avond nog te trainen (turnen) x en ik heb gehoord dat het zetten niet pijn doet maar die tijd daarna wel !

  • Reply Mandy 23 januari 2016 at 03:17

   Sorry voor de late reactie! Heb je je piercing inmiddels al? En hoe is het gegaan? :)

 • Reply Tara 5 januari 2015 at 19:40

  Mijn navelpiercing is er uit omdat hij is gaan ontsteken op vakantie, ik denk door de zo’n en chloorwater in het zwembad. Mijn piercer zei dat zwemmen geen kwaad kon. Ik had hem toen 4 maanden.. Nu is hij er al een half jaar uit en wil ik heel graag een nieuwe maar weet niet of ik het moet doen en hoe lang ik het het beste kan wachten?

  • Reply Mandy 23 januari 2016 at 03:18

   Hoi! Sorry voor de extreem late reactie. Heb je inmiddels al een nieuwe piercing?
   Volgens mij kan het wel gewoon, maar dat zou je even bij de piercingshop moeten vragen! Succes in elk geval!

 • Reply Mariska 23 maart 2013 at 15:13

  Leuk artikeltje :) Zelf heb ik vroeger een neuspiercing gehad en ging er op een gegeven moment uit. Toen wilde ik graag een tweede gaatje en heb er later nooit wat in gedaan, in mijn oren. Op een gegeven moment een navel piercing en die deed bij mij ook totaal geen zeer! Die heb ik twee of drie keer opnieuw laten doen want die was constant ontstoken, zeer irritant. Nu heb ik alleen een tongpiercing!

 • Reply Djuli 21 maart 2013 at 16:19

  Leuk artikel! Ik heb zelf een jaar een sternum piercing gehad, maar die is uitgegroeid. Zoooo zonde want hij was zo mooi.

 • Reply Charlotte 20 maart 2013 at 19:48

  Hele goed artikel, ik vind het soms best mooi maar ik zou het zelf nooit doen; ik heb ook geen gaatje sin mijn oren:)
  Liefs,x

 • Reply Estrella 20 maart 2013 at 13:04

  Leuk artikel! Ik heb zelf ook een navel- en neuspiercing gehad en ik heb nu nog een helix-piercing. Bij mij ging de neuspiercing steeds opnieuw ontsteken waardoor ik vaak met een deels ronde neus rondliep. Niet charmant! De navelpiercing heeft wel lange tijd nodig gehad om te genezen, maar ik geloof dat daar ook iets van 9 maanden voor staat. Ik heb hem later nog een keer opnieuw moeten schieten maar hem op een gegeven moment er weer uit gehaald omdat ik het niet meer bij mijn leeftijd vond passen, ondanks dat ik sowieso nooit naveltruitjes droeg. De helix piercing had ik al heel lang en was niet meer in gebruik, totdat ik besloot hem zelf in ere te herstellen, met een hete naald (ja, ik weet het). Dat is goed gelukt, maar ik heb er nog wel máánden last van gehad. Inmiddels heb ik er al lang geen last meer van. Ik heb altijd dezelfde piercing erin zitten: een schildje wat over het boogje van je oor valt, dat vind ik mooier dan een simpel knopje, het mag best zichtbaar zijn. De laatste tijd ben ik opeens heel erg gecharmeerd van een tragus piercing (in dat uitsteekseltje wat net voor je oorgat zit) maar ik durf het niet aan, het schijnt behoorlijk pijn te doen en ook niet ongevaarlijk te zijn en het lijkt me ook niet handig met oordopjes eigenlijk. Maar wie weet ooit…

 • Reply Isabelle 20 maart 2013 at 12:41

  Waaaaaauw ik wil zo graag een navel piercing! Maar het lijkt me zo pijnlijk! en je nieuwste aanwinst is prachtig’

  • Reply Mandy 23 maart 2013 at 17:48

   Ja ik vond mijn navelpiercing totaal niet pijnlijk, vergeleken met mijn andere piercings, haha. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon! Denk maar zo, de pijn is maar voor even en je hebt er heel lang plezier van.

 • Reply MySuperSweetLife 20 maart 2013 at 09:38

  Prachtige piercings. Vooral een navelpiercing vind ik altijd erg mooi!
  Liefs

 • Reply Sofie 20 maart 2013 at 07:36

  Mooie piercings en leuk om te lezen! Ik ga binnenkort een helix of neuspiercing zetten, ik moet er nog even goed over nadenken wat ik wil :)

 • Leave a Reply