Persoonlijk

New hair – Roze dip dye!

header
Mensen die mij kennen weten dat ik graag van kapsel verander. Hoewel ik in mijn artikel van eergisteren nog vertelde dat ik mijn haren zilvergrijs wilde, heb ik nu weer ‘even’ iets totaal anders. Ik presenteer u mijn nieuwe haar: een pastelroze dipdye!

001
In mijn vorige artikel vertelde ik het al; ik ben mijn haren gaan blonderen omdat ik het eigenlijk zilvergrijs wilde. Echter kwam ik er deze week, toen ik bij de kapper om tips vroeg, achter dat mijn haar hiervoor nóg eens gebleekt moest worden.

Op zich geen probleem, maar ik heb momenteel nu eenmaal geen geld voor dure blonderingsproducten. Toen viel mijn oog op de roze potjes kleurspoeling die nog op mijn bureau stonden. Deze potjes, van het merk Directions, kocht ik een hele tijd geleden om te proberen, maar deze had ik nog steeds niet gebruikt. Laten we zeggen dat ik me gisteren verveelde, en dat ik het daarom tijd vond om de roze kleurspoeling eens uit te proberen!

002
Vorig jaar rond deze tijd had ik mijn haarpunten donkerpaars laten verven bij de kapper, maar ik had nog nooit een zélf een dipdye gedaan. Het was dus even spannend of het me zou lukken. Maar ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over hoe het heeft uitgepakt.  Het is heel subtiel, maar dat was te verwachten van een kleur die ‘pastel pink’ heet. En ik moet zeggen dat het subtiele effect me wel bevalt. Ook ben ik tevreden over de overloop van blond naar roze, al zou ik in het vervolg de roze verf misschien nog ietsje hoger aanbrengen. Maar al met al ben ik trots op mijn eigen probeersel.

Naamloos-2
Hier een foto die ik op Instagram postte.

Mijn haren zijn dus geverfd met een kleurspoeling van Directions, in de kleur Pastel Pink. Voor deze dipdye heb ik bijna een volledig potje verf gebruikt.

Nu is een kleurspoeling uitwasbaar, het zal bij elke wasbeurt vervagen. Aangezien deze kleur érg licht is, verwacht ik dat het maar ongeveer twee wasbeurten zal behouden. Daar had ik van te voren rekening mee gehouden, dus heb ik twee potjes verf gekocht. Als mijn roze kleurtje vervaagt, hoop ik dit met het extra potje verf nog zo’n twee keer te kunnen bijwerken.

Mijn roze dipdye vergt dus wat ‘onderhoud’, maar aangezien de verf slechts een kwartier hoeft in te werken is dat gelukkig zo gepiept. En mocht ik de kleur beu worden, dan is het er dus binnen een mum van tijd weer uitgewassen!

Wat vind je van mijn roze dipdye? En heb je zelf ook al eens geëxperimenteerd met ‘gekke’ kleurtjes?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Amy 19 november 2014 at 11:24

  Leuk kleurtje! Ik wil mijn haar ook graag eens dipdyen, alleen wil ik dan meteen voor knalroze gaan, haha :D

 • Reply Lillie 18 november 2014 at 10:19

  Staat je heel erg leuk!

 • Reply Manon 16 november 2014 at 20:45

  Ziet er leuk uit!

 • Reply Liese 16 november 2014 at 11:38

  Leuk gedaan :) Staat je goed!

 • Leave a Reply