Persoonlijk, Reizen

Terug op Curacao + kijkje in mijn fotoboek

curacaofotoboek01
Toen ik in april voor vijf maanden naar Curacao vertrok, had ik niet verwacht dat het me zó goed zou bevallen dat ik inmiddels weer terug ben. Jullie lezen het goed: ik zit momenteel voor de tweede keer op dit zonnige eiland. In dit artikel laat ik een fotoboek zien, en vertel ik wat over mijn leventje hier. Vooral om mijn ouders een beetje bij te praten en gerust te stellen haha bigsmile

Lang verhaal kort: na 5 maanden stage ging ik terug naar Nederland en rondde daar mijn studie af. Ja jongens, ik ben afgestudeerd! En dan? Werken? Gelijk een serieus volwassen leven beginnen? Naaah. En zo vertrok ik begin december dus weer naar Curacao, om hier tot februari te blijven. Gewoon, ‘even’ vakantie vieren. Ik vond dat ik dat wel had verdiend na 4,5 jaar studeren.

Voordat ik (de eerste keer) naar Curacao vertrok kreeg ik van mijn vrienden een tegoedbon om een fotoboek te laten maken. Een superleuk cadeau (nogmaals bedankt!). Dus toen ik de afgelopen maandjes weer even in Nederland was ben ik daar gelijk mee aan de slag gegaan. Het leek me wel leuk om jullie een kijkje te geven in het fotoboek. Een beetje als visuele opvulling van dit verhaaltje haha.

curacaofotoboek01

curacaofotoboek01

curacaofotoboek01

Bovenstaande foto’s zijn dus van de “vorige keer”, de periode van april tot september. Het is een terugblik van wat voor leuks ik allemaal gedaan heb, en wat we momenteel weer te wachten staat. Hoewel: ik ben nu twee weken op het eiland en ik heb eerlijk gezegd nog geen strand gezien haha. De jongen bij wie ik hier woon – aka mijn vriend – werkt in de horeca en is dus elke keer pas midden in de nacht thuis. Hoewel ik hier ook vriendinnen heb die overdag vrij zijn, heb ik – onbedoeld – een beetje dat nachtritme overgenomen. De keren dat ik tóch redelijk op tijd wakker was en naar het strand wilde regende het. Ja, je leest het goed: het heeft tot nu toe bijna elke dag (heel hard! sad ) geregend. Om de regenachtige dagen te slijten ben ik heel ijverig geweest in het huishouden. Dit had ik van mezelf echt nóóit verwacht en ik geloof het eigenlijk ook nog steeds niet, maar uit verveling ging ik serieus boodschappen doen, koken, opruimen en ik heb zelfs het hele huis een grote schoonmaak gegeven. (Mama en papa, zijn jullie nu trots!? bigsmile ) Oh, en verder ben ik vier dagen ziek geweest dus toen heb ik vooral op bed gelegen haha.

Nu klinkt het alsof ik hier geen reet te doen heb, maar dat is gelukkig niet zo! Tegen het eind van de middag en in de avonden ga ik op pad, met vriendlief of met mijn vriendinnen. Lekker uit eten, aan de bar hangen in het plaatselijke café en later op de avond vaak naar leuke feestjes. Het typische nachtleven dus, haha. Ik werd in elk geval door iedereen met open armen ontvangen, alsof ik nooit was weggeweest. Echt superleuk!

Uitgaan is leuk, maar ik heb ook zin om eindelijk weer eens wat strandjes bezoeken. Het weer moet wel mee zitten, maar als het goed is staat het morgen (zondag) op de planning! Het zou in elk geval hoog tijd worden om mijn pipse gezichtje weer eens van wat zon te voorzien. En dan kan ik jullie binnenkort weer verblijden met nieuwe, zonnige foto’s smile

Tot slot: aan mijn vrienden, mama, papa, Tom, opa, oma’s, de rest van de familie en natuurlijk mijn lezers: iedereen fijne feestdagen toegewenst! heart curacaofotoboek01

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mariska 13 januari 2017 at 13:17

  Wat een prachtig boek! De kwaliteit van de hema fotoboeken is een stuk vooruit gegaan de laatste keer.

 • Reply Han 29 december 2016 at 22:54

  Hoi Mandy
  Leuk zeg je fotoboek, kunnen we ook meegenieten van je vakantie op Curacao! Schoonmaken en eten koken , helemaal te gek. Maar gelukkig valt er ook veel te genieten.
  Groetjes Oma

 • Reply Lilly 18 december 2016 at 23:12

  Kunnen we toch nog iets zien van je fotoboek hahah. Super leuk geworden. En mooi dat je er blij mee bent ;)
  Geniet nog van de tijd daar
  X

 • Reply Lieke 18 december 2016 at 22:02

  Wauw mooi fotoboek! Goede kwaliteit. Waar heb je die besteld?

  • Reply Mandy 22 december 2016 at 21:03

   Bij de Hema!

 • Reply Tessa 18 december 2016 at 13:36

  Wat een prachtige foto’s! en wat leuk dat je weer terug bent in Curacao

 • Reply Wies | Nature of Happiness 18 december 2016 at 11:06

  Wat een prachtige foto’s allemaal, wauw! En geniet ervan :)

 • Leave a Reply