Reizen

¡Adios amigos!

Lanzarote
Hoi lieve mensen! Ik heb er lang naar uitgekeken, de afgelopen dagen veel stress beleefd (ik begin áltijd te laat met inpakken) maar morgen is het dan zo ver: ik ga lekker op vakantie! In dit artikel ga ik jullie vertellen waar de reis heen gaat, wat ik allemaal ga doen én hoe het met mijn blog verder gaat in de tussentijd!
De belangrijkste vraag: waar ga ik heen?
Het afgelopen half jaar heb ik op school Spaans geleerd, dus ik wilde sowieso naar een plek waar Spaans gesproken wordt. Om de taal niet te verleren, én omdat ik gek ben op alles wat uit Spanje (of Zuid-Amerika) komt. Goed, Zuid-Amerika was te duur dus werd het sowieso Spanje.

Naar de Costa Brava wilde ik absoluut niet. Tuurlijk, dat ligt in Spanje (al spreken ze daar een ander, raar dialect), maar ik ben al meerdere keren in die hoek geweest en bovendien waren mijn vriend en ik niet van plan om tussen de 16-jarige dronken kinderen rond te huppelen. Dus wij dachten; wij gaan meer richting het zuiden. We bekeken de streek Andalusië, maar er was daar zoveel moois dat we door de bomen het bos niet meer zagen. Ook lagen heel veel dingen boven mijn budget.

Dus gingen we nóg zuidelijker zoeken, op de Canarische Eilanden. Toen we een hele mooie aanbieding zagen hebben we de knoop doorgehakt. Dus waar gaan we nou precies heen? Naar Lanzarote!

De Canarische Eilanden liggen midden in de zee, een heel stuk onder Spanje ongeveer bij de onderkant van Marokko. Best ver dus, het is ongeveer 5 uur vliegen. Zo ver heb ik nog nooit gevlogen!
Lanzarote is het meest noordelijke eilandje en het is een vulkanisch eiland. Dat betekent dat er op veel plekken zwart zand / gesteente ligt en er weinig begroeiing is. Het ziet er op de foto’s echt heel bijzonder en vreemd uit, dus ik ben heel benieuwd!

Lanzarote is trouwens erg klein en we gaan 11 dagen, dus we hebben meer dan genoeg tijd hebben om alles te verkennen. We willen sowieso de vulkanen van dichtbij gaan bekijken, misschien de grotten in, en als het kan een keer gaan snorkelen of duiken. Ook ligt er een ander eilandje, Fuerteventura, vlakbij dus daar kunnen we met de boot heen als we willen. Verder verblijven we gewoon in een mooi hotel met zwembaden en alles er op en er aan. Ik vermaak me wel!

Wat betreft mijn blog:
Dat ik op vakantie ga betekent niet dat er 11 dagen lang geen nieuwe artikelen zullen komen! Ik heb een beetje vooruit gewerkt. Niet genoeg om elke dag iets in te kunnen plannen, maar om de 2 á 3 dagen zal er gewoon een artikel online komen. Jullie hebben dus gewoon wat te lezen terwijl ik weg ben!

Voor nu: ¡Adios amigos y buenas vacaciones!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Simone 31 juli 2015 at 13:56

  Heerlijk, als ik dit zie krijg ik ook weer zin. Ik ben al geweest, but you never can have too much beach. Geniet er lekker van meis. Dan kom je weer heerlijk uitgerust terug!

 • Reply Shop it and Pop it 26 juli 2015 at 19:35

  Klinkt zeker niet verkeerd! Heel veel plezier!

 • Reply Svenja 25 juli 2015 at 15:19

  Wat leuk dat je naar Lanzarote gaat! Daar ben ik vorige zomer twee weken geweest, en het is er echt prachtig <3 Heel veel plezier gewenst!

  • Reply Svenja 25 juli 2015 at 15:23

   Wij waren trouwens bij het plaatsje Playa Blanca! Als je tips zoekt, ik heb er een paar artikeltjes over geschreven op mijn blog. Misschien leuk om te lezen!

 • Reply Manon 25 juli 2015 at 12:00

  Lekker zeg! Canarische eilanden zijn wij heel vaak geweest. geniet er maar van !

 • Reply Monique | WritingMonique 25 juli 2015 at 10:50

  Klinkt heerlijk! Geniet ervan!

 • Reply Dionne 25 juli 2015 at 10:37

  Wat heerlijk! Geniet ervan!

 • Leave a Reply