Reizen

Strand, strand en nog meer strand!

hat-and-flip-flops-on-the-beach
Als je de deur uitloopt, komt de zon je stiekem al lekker tegemoet schijnen. De temperaturen zijn ontzettend aangenaam en de terrasjes draaien overuren tijdens de weekenden. Als je aan zon denkt, denk je ook al snel aan zee en strand en dat is precies waar we dit jaar weer heerlijk gaan ontspannen! Na een dagje strand kom je lekker uitgerust thuis en heb je een lekker gezond kleurtje op je gezicht. Maar waar moet je allemaal op letten als je naar het strand gaat?

Wat neem je mee?
Eventjes naar het strand wordt in Nederland vaak snel ‘een dagje erop uit’. Je begint ’s ochtends in de file, gaat door het bekende parkeerdrama, maar geniet vervolgens wel de hele dag van een heerlijk zonnetje en kriebelende zandkorrels tussen je tenen. Ga goed voorbereid op pad, want je bent er immers een hele dag tussenuit. Een beachvolleybal, fashionable zwemkleding, wat hapjes en drankjes en uiteraard muziek, het mag allemaal mee in je trendy rieten mand. Met de beachvolleybal zorg jij voor de nodige bewegingen op je stranddag. Een hele dag op je handdoek liggen is heerlijk, maar kan soms gauw vervelen. Zorg dat jouw hapjes en drankjes lekker zijn, maar ook gezond. Een fruitsalade is heerlijk tijdens het warme weer en bevordert tevens je bikinibody! De muziek speel je af met je Samsung smartphone of tablet en een boxje. Bescherm beide gadgets met een Samsung Galaxy S6 Edge hoes of Samsung Galaxy Tab 2 7.0 hoes en voorkom een oververhit apparaat of schade door water en zand. Ga in dit geval voor een neutrale, onopvallende hoes. Hierdoor zal deze minder opvallen in je tas of tussen je spullen. Juist op het strand is het extra belangrijk om alert te zijn op je kostbaarheden.

Work-out op het strand
Strand is er natuurlijk niet alleen voor de ontspanning. Met een beachvolleybal, hardloopschoenen of een surfplank maak jij van je stranddag een heuse work-out. Door het zand wordt je training een stuk zwaarder en zullen je spieren flink aan het werk gezet worden. Het leuke van sporten in deze temperaturen is dat je een super sexy sportoutfit aan kunt trekken! Wat dacht je van een korte, strakke short en een sportbeha of strakke cropped top? Bevestig een sportarmband om je arm en gebruik deze sportieve E4 cover om je telefoon te beschermen tijdens je hardlooprondje. Vind je hardlopen maar niks en doe je veel liever iets sportiefs met vrienden? Go beach volleyball! Sprokkel wat vrienden bij elkaar en begin samen een klein beachtoernooi. Geen zin in? Schrijf je dan samen met je vrienden in bij een georganiseerde activiteit op het strand en leer meteen weer nieuwe mensen kennen.

Smeer je in!
Heel cliché, maar ik blijf het zeggen: smeer je goed in! Tijdens zo’n sportieve dag op het strand of in het water verkijk je je snel op de kracht en het effect van zonlicht. Vooral door de reflectie van het water kan het extra hard gaan. Zorg voor een waterproof zonnebrand, zodat je jezelf niet na elke duik weer opnieuw hoeft in te smeren. Zonnebrand doet gemiddeld zo’n twee uur lang zijn werking, waardoor het van belang is dat je meerdere malen per dag een nieuwe laag aanbrengt. Hoe saai insmeren ook is, een bruingekleurd lichaam is een heel stuk aantrekkelijker dan een rood lijf met loshangende velletjes.

Zelf woon ik niet dichtbij het Nederlandse strand. Wel lig ik in de zomer vaak te zonnen bij meertjes of andere wateren in de buurt. Het échte strand bezoeken doe ik dan ook vooral wanneer ik op vakantie ben. Heerlijk!
Ga jij vaak naar het strand?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sanne 23 mei 2015 at 17:43

  zalig artikel was het al maar zomer. inderdaad ik ben ook van het principe, beter te veel insmeren dan te weinig. Jammer genoeg ga ik niet zo vaak naar het strand. misschien wel op vakantie. ik kan nog altijd zelf een zwembadje zetten in de tuin. Dan lijkt het wel mijn eigen beach tuin.

 • Reply Lena 23 mei 2015 at 14:06

  Ugh, insmeren.. Een van de rotste taakjes, maar helaas zo belangrijk. :( Ik probeer het echt om de twee uren te doen! Niet alleen om niet te verbranden, maar ook omdat het de kans op huidkanker vermindert.
  En haha, drank meenemen, ook belangrijk zoals je zegt. Ik ben ooit vergeten water mee te nemen. Daar zat ik dan met m’n vriend op een afgelegen strand zonder winkel in de buurt! Geen aanrader :p
  Zo’n artikel doet me echt uitkijken naar de zomer. Was het al maar zo ver, zucht.
  x, Lena

 • Reply diana 23 mei 2015 at 13:17

  leuk artikel voor deze druilerige dag. (en dat bedoel ik niet sarcastisch) ik ga nu ook bijna nooit naar het strand. woon namelijk ook aan de verkeerde kant van nederland. maar strakjes, als het strand bij wijze van spreke mijn achtertuin is natuurlijk elke week wel een keer. (denk ik) Xdiana.

  • Reply Mandy 24 mei 2015 at 16:23

   Oohh alleen al om die reden (strand!) lijkt het me zo heerlijk om op Curacao te wonen!

  Leave a Reply