Reizen

Wat te doen in Florida?

Florida
Op het moment dat jullie dit lezen ben ik (hopelijk) veilig in Florida aangekomen. Als het goed is ben ik op dit moment lekker van het zonnetje aan het genieten. We verblijven in Orlando, een plaats die bekend staat om de vele pretparken waaronder Disneyworld! Ook zijn er veel natuurparken in de omgeving. Wat ik allemaal zou willen doen en zien in Florida en zien lees je in dit artikel!

Even wat info vooraf. De reden dat wij naar Florida gaan is omdat de moeder van mijn vriend daar een Avatar-training geeft. Avatar gaat kort gezegd over persoonlijke ontwikkeling en spirituele training. Wij (mijn vriend en ik) gaan ook meedoen met die cursus. Deze duurt minimaal twee dagen, en daar kunnen nog 3 tot 5 dagen bovenop komen – afhankelijk van hoe leuk we het vinden en hoeveel trainingsdagen we denken nodig te hebben. Op moment van schrijven (ik schrijf dit nog vanuit Nederland) weet ik dus nog niet hoeveel dagen we hebben voor uitjes in de omgeving. Maar goed, dat zien we vanzelf wel. Voor nu heb ik heb een flinke waslijst gemaakt van dingen die ik, wanneer daar tijd en geld voor is, wil doen!


♥ DisneyWorld
Tja, wat valt hier over te zeggen…? DISNEY! Ik ben een groot Disney-fan en ben al 5 of 6 keer in Disneyland Parijs geweest. Maar ik hoor dus altijd dat DisneyWorld in Orlando nog beter/mooier/geweldiger is. Het is bovendien maar een half uurtje rijden vanaf onze verblijfplaats, dus naar DisneyWorld gaan is gewoon een must.


♥ Disney Animal Kingdom
In Parijs heb je twee parken: Disneyland en Disney Studios. That’s it. Amerika zou Amerika niet zijn als ze het niet groots aanpakken. Dus heeft Disney in Florida maar liefst 4 (?) verschillende parken. Waaronder Disney Animal Kingdom, een dierentuin en een pretpark in één. Hoe verzinnen ze het? Wel belachelijk duur, maar wie weet brengen we hier ook nog wel een bezoekje aan.


♥ Disney Typhoon Lagoon
Nog een Disney park: Typhoon Lagoon. Het is eigenlijk ‘gewoon’ een soort waterpark met zwembaden en glijbanen. Maar wél in Disney stijl!


♥ Disney’s Boardwalk
Dit is ideaal voor de Disney fan met wat minder budget (want kom op, alle pretparken bezoeken voor minstens 100 dollar per park gaat ook wel érg ver). Disney’s Boardwalk is heus shopping- en uitgaanscentrum in Disney stijl. Helemaal gratis, tenzij je zoals ik allerlei Disney prullaria wilt gaan kopen.


♥ Universal Studio’s
Ook dit pretpark bevindt zich op slechts een half uurtje rijden vanaf ons hotel. Universal Studio’s bestaat uit twee parken, het ‘normale’ park en het ‘Island of adventure’ park met heftigere attracties. Als achtbaan-liefhebber lijkt die laatste mij het leukst!


♥ Seaworld
In Nederland, in Schevingen, heb je ook een soort Seaworld. Wat er dan bijzonder is aan Seaworld in Florida? Nou, dit is gróóts aangepakt. Niet wat zielige visjes achter glas, maar heuse shows met orka’s, dolfijnen, krokodillen etcetera. En ook hier zijn een aantal gigantische achtbanen neergezet om het nét wat Amerikaanser te maken wink


♥ Seaworld Aquatica
Jep, ook Seaworld is uitgebuit en heeft naast het gewone park een heus waterpark met zwembaden en veel te hoge glijbanen. Zoals ik het op de foto’s zag, is er zelfs een doorzichtige glijbaan die door een aquarium heen gaat. Glij je daar gezellig door een buis, zwemmen er ineens dolfijnen om je heen. Hoe vet!?


♥ Everglades National Park
Iets waar ik veel over gehoord heb en wat echt práchtig moet zijn is het Everglades National Park: een natuurgebied waar onder andere alligators in het wild leven. Heel vet! Wel is het helaas erg ver; vanuit ons hotel is het iets langer dan 4 uur rijden. Voor ons wellicht niet echt haalbaar, maar mocht je ooit in de buurt zijn dan lijkt dit me een aanrader!


♥ Gatorland
Gelukkig kunnen we ook wat dichter bij huis alligators spotten. Gatorland ligt gewoon in ‘ons plaatsje’ Orlando en is volgens mij een soort dierentuin die zich focust op alligators. Op foto’s zag ik dat bezoekers ook op een rug van een alligator mogen zitten. Dat wil ik!


♥ Sarasota
De mooiste (snorkel)strandjes van Florida vind je in ‘de Keys’. Het onderwaterleven daar moet geweldig zijn (Schildpadden! Haaien! Dolfijnen! Koraal!) maar het nadeel is: het is minimaal 5 uur rijden. Een beetje ver helaas! Gelukkig zijn er ook prachtige stranden dichter bij Orlando, zoals in het plaatsje Sarasota. Een autoritje van twee uur is alsnog vrij lang, maar het lijkt me wel de moeite waard.

11♥ Crystal River
In het plaatsje Crystal River, ongeveer op 2 uur rijden van Orlando, heb je (verrassing!) kristalhelder water. Je kunt er zwemmen, met een kano over het water of veilig langs de kant wandelen, en er leven zeekoeien in het wild! Woaah!

Zoals eerder gezegd weten we nu nog niet hoeveel ‘vrije tijd’ er is, en bovendien is het natuurlijk nooit haalbaar om álles uit deze lijst te doen. En al zouden we genoeg tijd hebben, de pretparken in Florida zijn echt belachelijk duur – denk aan ongeveer 100 dollar voor een ticket. Toch zijn er ook genoeg dingen die we gratis kunnen doen. Naar het strand gaan bijvoorbeeld! Wel ligt Orlando vrij in het midden van Florida, dus het is minimaal 2 uur rijden naar de kust. Maar hé, dan zie je nog eens wat van de omgeving en bovendien is het strand zelf natuurlijk gratis. Daarnaast staat Florida bekend om grote shopping malls (waar ik mijn wishlist bij elkaar wil shoppen!) en ik wil ook graag naar een Walmart, haha. Ik ben van plan om heel veel Amerikaans snoep en eten in te slaan. Oh, en ik hoop krokodillen te spotten in het wild!

We gaan maar 8 dagen dus ik ben een beetje bang dat ik tijd te kort kom wink We zullen ons in elk geval niet vervelen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sofie Katelijne 11 november 2015 at 10:10

  Een reisje naar Florida staat echt hooooog op mijn wishlist!

 • Reply Ilse 9 november 2015 at 18:51

  Waaaaah, super cool dat je nu lekker in Florida zat! Als je naar Walmart gaat moet je wheat thins crackers kopen in de zongedroogde tomaat smaak, die zijn zooooo lekker! Een oud klasgenoot van me loopt op dit moment stage in Disney World, ik zie op Facebook alle parken voorbij komen en ben zo onwijs jaloers. Heel veel plezier, hopelijk heb je een hele hoop dingen van dit lijstje kunnen doen!

 • Reply Esmée 8 november 2015 at 22:10

  Zoveel leuke dingen om te doen daar, echt bizar! Ik zou daar heel graag een keer heengaan, maar eigenlijk kun je volgens mij het beste meteen een lange vakantie nemen. Mijn vriend en ik willen het ook allebei bezoeken, maar we wachten even tot we samenwonen en allebei een baan hebben. x

 • Reply Daisy || Diyaata 8 november 2015 at 18:27

  Wat heerlijk, Florida! Genietse! Ik heb even doorgeklikt via Peachlife, omdat jij ook genomineerd bent! Je blog ziet er prachtig uit :)

 • Reply Han 6 november 2015 at 17:10

  Een hele lijst! Er is daar zoveel te beleven!
  De key’s en enkele parken bezocht ik ooit . Maar geniet ervan, zoveel je kunt!

 • Reply Manon 5 november 2015 at 15:22

  Oh wauw wat wil ik daar graag heen

 • Reply Teddy 5 november 2015 at 12:53

  Wat een enorm gave dingen allemaal! Ik ben heel benieuwd waar je uiteindelijk naar toe bent gegaan! Veel plezier alvast :)

 • Reply Renske 5 november 2015 at 07:11

  Wat gaaf dat je naar Florida bent zeg! Zelf zou ik de pretparken al snel hebben gezien. Disneyland wil ik zeker bezoeken, maar dat zou dan het enige zijn. Doe mijn vriend en mij maar een natuurpark of andere bezienswaardigheid, haha. Ontzettend veel plezier!

 • Leave a Reply