Reviews

Pixum Fotoproducten


Op het moment dat ik bedacht dat het eigenlijk schandalig is dat ik geen leuke foto’s in mijn kamer heb hangen, werd ik benaderd door Pixum. Pixum is een online fotoservice, waar je niet alleen ‘gewone’ foto’s maar ook leuke cadeau-artikelen kan laten bedrukken. In mocht wat producten uitkiezen om te testen. Enthousiast ging ik aan de slag en niet veel later kwamen de door mij bestelde spulletjes binnen.

Mij werd gevraagd om twee dingen uit te kiezen, maar omdat mijn ouders nog graag een foto van mij en mijn broertje op canvas wilde hebben besloot ik deze er ook bij te bestellen. Echter hadden mijn broertje en ik geen leuke foto samen, en heb ik uit twee losse foto’s één foto moeten maken. Ook wilde mijn moeder dat het canvasdoek bij het interieur zou passen. Daarom maakte ik de foto zwart-wit en voegde ik er rode details bij toe. Dit was het resultaat:

Ik ben tevreden met het resultaat. Op groot formaat (30 x 30) zie je wel best goed dat het is gephotoshopped, maar dat is natuurlijk mijn eigen schuld. Over de afdrukkwaliteit heb ik in ieder geval niks op aan te merken!


Vervolgens ontwierp ik deze fotokalender. Omdat ik een grote kalender toch niet ga ophangen, koos ik voor een kleine bureaukalender. De kalender komt in een ijzeren doosje, ongeveer even groot als een cd-doosje, waarbij je het deksel naar achteren kan klappen als een soort standaard. Leuk idee, en eventueel ook makkelijk op te bergen.


Het ontwerpen van de kalender is leuk en gemakkelijk. Je kiest eerst een design, vervolgens plaats je de foto’s erin en eventueel kun je de achtergrondkleuren nog aanpassen. Bij mijn kalender heb ik de achtergronden een beetje proberen te matchen met zowel de foto’s zelf als met de kleuren van mijn slaapkamer.


Je vult de kalender met 13 foto’s (voor de 12 maanden en een voorpagina). Daar kwam bij mij een beetje het probleem, want ik wilde de kalender vullen met foto’s van mij en mijn vrienden. Helaas zijn heel veel (uitgaans)foto’s gemaakt met een mobiel. Pixum geeft zelf aan als de foto kwalitatief niet goed genoeg is voor de afdruk, maar ik heb dat een beetje genegeerd. Dit omdat ik sommige foto’s te leuk vond om niet in de kalender te verwerken. Hierboven zie je wel het verschil, de linkse foto is gemaakt met een mobiel, de rechtse met een goede fotocamera. Toch vind ik het niet heel storend, en ik moet zeggen dat de foto’s die goedgekeurd waren echt van prachtige kwaliteit zijn.


Dan als laatste; een iPhone hoesje! Hoe leuk is het dat je mooie momenten op deze manier altijd met je meedraagt? Deze foto van mij en twee vrienden is vorig jaar gemaakt tijdens een leuke stapavond. We vinden dit alle drie nog steeds een geweldige foto dus ik wist meteen dat ik deze wilde kiezen voor het iPhone hoesje. Wel was het even passen en meten, de foto was namelijk horizontaal en een iPhone is natuurlijk verticaal. Als alternatief heb ik de foto gewoon een beetje schuin gedraaid, haha. Foto’s draaien en/of verkleinen is trouwens ook erg gemakkelijk bij Pixum. Het is een fijn, stevig hoesje en de afdruk ziet er goed uit. Het hoesje past precies en is meegevormd naar de plekken waar de aan/uit en de volumeknopjes zitten. Eén klein nadeeltje hieraan is dat je deze knopjes nu héél hard moet indrukken wil het werken. Maar dan ben ik misschien gewoon een zeurpiet, haha.

Fotoafdrukken of leuke fotocadeaus bestellen bij Pixum is snel en gemakkelijk en binnen een paar dagen worden de producten al geleverd. Al met al ben ik erg tevreden over de kwaliteit en de service!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Han 9 april 2013 at 23:12

    Geweldig toch om al deze leuke producten te Laten maken! Vooral de foto met Tom is leuk, en het iphone hoesje!

  • Reply Mariska 4 april 2013 at 16:40

    Vind je hoesje voor je telefoon heel leuk, leuke foto!

  • Reply Fashiable 3 april 2013 at 14:07

    Je iphone hoesje is gaaf zeg!

  • Leave a Reply