Is de Tangle Teezer de hype waard?

header2
Eigenlijk hou ik niet van hypes. Maar soms heb je van die spullen die zo de hemel in worden geprezen dat je er op een gegeven moment wel aan moét geloven. Dat had ik ook met de Tangle Teezer. Bij een zoektocht naar een nieuwe haarborstel zag ik deze en onder het mom van ‘waarom niet?’ rekende ik ‘m af. Is het echt de hype waard?


Ik heb nog nooit eerder een andere haarborstel gehad dan de standaard, goedkope modellen die ze bij drogisten verkopen. De Tangle Teezer is wat duurder dan ik gewend ben, namelijk €12,95. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren of printjes, maar om niet te ver van mijn comfortzone af te stappen koos ik voor mijn lievelingskleur: roze! Lekker fel, dus deze zal ik (denk ik) niet snel kwijtraken.

Op de achterkant van de verpakking staat trouwens: “Wash. Brush. Hair fabulous.” Zulke details vind ik altijd leuk bigsmileHet ding is van glimmend plastic. Ik vind het een beetje goedkoop ogen en ik heb al van meerdere mensen gehoord dat het op een paardenborstel lijkt, maar hé, het gaat erom dat ‘ie goed zijn werk doet.

De borstel heeft geen handvat, maar door de vorm houdt ‘ie toch makkelijk vast. De Tangle Teezer belooft je haar pijnloos en makkelijk te ontklitten. Mijn dikke, lange haar zit vaak dramatisch in de knoop, waardoor ik maar als een malle ga borstelen en er soms veel haren uittrek. Mijn haren borstelen vind ik dan ook geen leuk klusje, dus hopelijk brengt de Tangle Teezer daar verandering in!De pinnetjes zijn van een ander materiaal dan de achterkant, ik denk rubber of ‘zachter’ plastic. Ze zijn in elk geval vrij flexibel.

Wat ik me overigens bedacht: omdat deze borstel uit één stuk bestaat en er dus niks kan afbreken of kapot gaan, denk ik dat hij lang mee zal gaan. Voordeeltje voor klunzen zoals ik.

En dan nu de vraag waar we allen op hebben gewacht…

Is de Tangle Teezer de hype waard?

Ik heb gemerkt dat het kammen van mijn haar een stuk minder pijnlijk is geworden. Het glijdt een stuk soepeler door mijn haar dan ik gewend ben en ik merk ook dat ik er minder haren uit trek tijdens het borstelen. De Tangle Teezer werkt bovendien goed op zowel nat als droog haar. Ik vind het echt een fijne borstel en dat ‘ie ook lekker compact is, is handig.

Van veel mensen hoorde ik dat het haren borstelen met de Tangle Teezer een stuk sneller gaat. Dat is bij mij niet het geval: soepeler en minder pijnlijk wel, maar sneller niet per sé. Dat komt omdat de pinnetjes vrij ‘kort’ zijn en je dus niet heel veel haar tegelijk kunt borstelen. Met erg dik haar ben je dus wel eventjes bezig, maar: met mijn andere borstel ragde ik er gewoon doorheen, dat deed pijn en ik verloor veel haar. En met de Tangle Teezer heb je die optie dus niet echt, wil je geen stukken overslaan. Ik ben dus ‘verplicht’ om een minuutje langer de tijd te nemen, maar wat dat betreft is het wel een stuk beter en gezonder voor mijn haar!

Hoewel ik de prijs wel vrij hoog vind voor een haarborstel, snap wel dat iedereen er zo lyrisch over is en ik heb dan ook zeker geen spijt van mijn aankoop. Daarom geef ik eraan toe en zeg ik: Ja, het is de hype waard!

De Tangle Teezer is te koop bij kappers en webshops voor €12,95.
Voor mensen uit Eindhoven en omgeving: in de stad bij het winkeltje Boqz worden ze ook verkocht!

Heb jij ook een Tangle Teezer of hou jij het bij een ‘normale’ borstel?

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *