Eau de Gaga

Eau de Gaga
Zo’n twee jaar geleden bracht Lady Gaga haar eerste parfum ‘Fame’ op de markt. Als echte Little Monster (want zo noemt Gaga haar fans) heb ik deze gelijk gekocht en inmiddels al twee flacons opgemaakt. Nu, twee jaar later, krijgt deze succesvolle voorganger zijn vervolg met ‘Eau de Gaga’. Natuurlijk moést ik deze proberen!De eau de toilette komt in een glanzende, rode verpakking. De zilveren details maken de uitstraling net wat luxer.

Haus of Laboratories, de ontwikkelaars van ‘Eau de Gaga’, hebben het volgende te vertellen over de geur:
“Eau de Gaga is een gevaarlijk, gedurfde geur die past bij zowel mannen als vrouwen. Voor de avontuurlijke vrouw en de man die haar houdt.”


De flacon is gitzwart en glanzend. Er komen wel snel vette vingers op het flesje, maar dat nemen we voor lief. Het oogt chique en rustig. Heel anders dan wat we van Gaga zouden verwachten.

Want wat me verder opvalt, is dat dit geen typisch ‘artiestenparfum’ is. Denk aan foto’s op de verpakkingen, of flesjes in de stijl van de artiest. Behalve heel subtiel in de naam, is nergens af te lezen dat het hier om Lady Gaga gaat en lijkt het een op zichzelf staand product. Slim gedaan, al vond ik de typische ‘Gaga’-accenten die bij de vorige parfum wél waren doorgevoerd ook wel iets hebben. Maar je moet ervan houden natuurlijk.


De ingrediënten, mocht je daar benieuwd naar zijn.

De belangrijkste noten in de geur zijn limoen, witte violet en leer. Een bijzondere en gewaagde combinatie.
De geur is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen, maar toen ik ‘m voor het eerst op spoot schrok ik een beetje. In het begin ruikt het namelijk vrij mannelijk, een beetje als aftershave. Wanneer de geur een beetje is ingetrokken wordt de geur wat warmer en bloemiger. Heerlijk!

De vorige Lady Gaga parfum ‘Fame’ was ook unisex, maar die vond ik duidelijk naar de vrouwelijke kant neigen. Deze nieuwe ‘Eau de Gaga’ zit er mooi tussenin; het kan écht voor allebei, en is zeker geen typisch, fris meisjesgeurtje. Het is wat zwaarder en mysterieuzer. Ik moet toegeven dat het even wennen was, zo’n warme geur. Maar echt, ik ben inmiddels verkocht. Vooral in de winter is deze geur perfect, en hij blijft ook nog eens vrij lang hangen.

Of hij mijn liefde voor de voorloper ‘Fame’ (want dat was, samen met Dot van Marc Jacobs, mijn favoriete geur aller tijden) zal overtreffen weet ik niet. Maar ik weet wél dat ik ‘m momenteel met veel plezier draag en ik ben dan ook erg blij dat ik Eau de Gaga eindelijk in huis heb.

Eau de Gaga is te koop bij verschillende drogisterijen.
Eau de Parfum 15 ml – €20,-
Eau de Parfum 30 ml – €30,-
Eau de Parfum 50 ml – €40,-

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *