Fogan smokey eyes palette


Een tijdje geleden won ik op de blog van Nina een leuk pakketje met een ring en een oogschaduwpalletje van het merk Fogan. Heel erg leuk, want dit budgetmerk kende ik al van naam, maar ik had er nog nooit iets van geprobeerd. Tijd voor een review!


Het palletje dat ik heb gewonnen heet ’02’. Een beetje jammer dat het palette verder geen naam heeft, maar ach. Het zijn grijze kleuren in verschillende tinten en dat lijkt me perfect om smokey eyes mee te maken! Heel basic, maar wel iets wat in geen enkele stash mag ontbreken. De verpakking is verder simpel, maar wel stevig en het is handig dat je meteen kan zien welke kleuren erin zitten.

De swatches


Oei, het pigment is helaas vrij slecht. Wel zijn de oogschaduws zacht en helemaal niet kruimelig, dus het werkt wel fijn. Wat me verder opvalt is dat de kleuren op de huid anders lijken dan in het doosje. De tweede en de laatste kleur neigen meer naar bruin dan naar grijs.


Deze foto is gemaakt in het zonlicht, en hoewel de pigmentatie wat tegenvalt, hebben de oogschaduws wel een erg mooie shimmer! De lichtste kleur is zo een perfecte highlighter!

Conclusie

Het doosje en de kleuren zijn erg basic. De pigmentatie is niet erg goed, maar de shimmer die de oogschaduw bevat vind ik wel mooi! Echt smokey eyes zul je er niet mee kunnen maken, maar voor een snelle, subtiele look is dit palletje wel geschikt. Het palletje dat ik heb kan ik op de website niet terugvinden, maar ik weet dat producten van Fogan maar rond de één euro kosten. Voor zo’n laag bedrag valt er natuurlijk weinig te klagen!

Hebben jullie al ooit iets van het merk Fogan geprobeerd?

11 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *