Reviews

Inglot Freedom System Palette


Al heel lang stond een Inglot palette op mijn wishlist, ik had er zoveel goeds over gehoord en ik was ook al een paar keer in de winkel geweest. Toch was er steeds iets dat me tegenhield om een palette aan te schaffen. Toen ik vorige week bij de Vogue Fashion Night de kans had om een palette met 20% korting aan te schaffen besloot ik mijn slag te slaan en ben ik trotse eigenaresse geworden van dit pareltje!


Dit is hem dan, mijn eerste Inglot palette. Het leuke aan deze paletten is dat je zelf kan samenstellen, je koopt een leeg doosje en kiest zelf de oogschaduws. Deze zijn magnetisch en kun je makkelijk in het palette klikken. In eerste instantie wilde ik drie kleuren kiezen, maar omdat ze alleen nog maar doosjes voor vier kleuren hadden, was ik bijna ‘verplicht’ om er een vierde kleur bij te nemen (tenzij ik een lege plek in het doosje wilde hebben, maar dat vond ik niet mooi, haha) Helemaal niet erg natuurlijk.

Alleen al de verpakking vind ik prachtig! Zoals wellicht bekend zitten niet alleen de oogschaduws, maar ook de deksel vast met een magnetisch systeem. Het ziet er erg strak uit en het is ook erg handig.


Aangezien ik vaak natuurlijke bruintinten draag wilde ik eigenlijk wat fellere kleuren gaan kopen, voor de afwisseling. Maar er was zo veel moois waar ik uit kon kiezen dat ik maar advies vroeg aan de verkoopster. Hoewel ik lichtblond haar heb (en daar eigenlijk koele tinten bij horen) heb ik een warme ondertoon en gaf ze me het advies dat warme tinten mij dus het beste staan.

De oogschaduw linksonder swatchte ik als eerste en ik was gelijk verkocht. Deze wilde ik sowieso hebben! Met deze oogschaduw als ‘basiskleur’ ben ik de rest van het palette gaan samenstellen. Ik wilde kleuren die bij elkaar passen, zodat ik met dit palette makkelijk een ooglook kan maken en bovendien ziet het er zo bij elkaar erg mooi uit. De nummers van de kleuren weet ik niet meer zeker (ik heb de doosjes weggegooid, oeps) maar de eerste is Shine 45, en de laatste is volgens mij nummer 54.


Dit zijn de swatches, boven zonder flits, onder met. Op de bovenste foto zijn de kleuren realistischer, maar op de onderste foto’s zie je de prachtige glans. En geloof me, in het echt ziet het er nog mooier uit dan op de foto’s! De één na laatste kleur doet me qua kleur en glans een beetje denken aan de blush Rose Gold van Sleek. De oogschaduws zijn ontzettend goed gepigmenteerd en zijn fijn om mee te werken. Alleen de laatste, donkerdere kleur is een klein beetje korrelig.


Ik ben zo ontzettend blij met dit palette, hier ga ik nog heel veel plezier van hebben! En dit is dan wel mijn allereerste Inglot palette, maar zeker niet de laatste.

Een Inglot Freedom System palette met vier kleuren kost 37 euro en is verkrijgbaar bij de Inglot Stores. De prijs vind ik meevallen, per oogschaduw komt dat neer op 9,25. Niet budget, maar ook zeker niet onbetaalbaar en je krijgt er ontzettend goede kwaliteit voor.
Wat vinden jullie van dit palette, en hebben jullie zelf ook iets van Inglot?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Lisa 18 september 2013 at 17:49

  Heel erg mooie kleurtjes!

 • Reply Fabiënne 14 september 2013 at 16:04

  Wat een mooi palette! Ik vind vooral de onderste twee kleuren erg mooi.

 • Reply Silvy 14 september 2013 at 10:21

  Heel erg mooi! x

 • Reply Tessa van den Brink 13 september 2013 at 18:25

  Woow heel mooi, heb deze nog nooit eerder gezien! & Leuke layout trouwens :) Liefs

 • Reply eva 13 september 2013 at 17:44

  Ooh wat een leuk idee, ik heb altijd dat ik wel 1 of 2 kleurtjes niet leuk vind. jammer dat het prijzig is.

 • Reply Kelly 13 september 2013 at 17:05

  Ziet er mooi uit!

 • Reply Eline 13 september 2013 at 17:04

  Wauw, heel erg mooi palette heb je samengesteld!

 • Reply Esmée 13 september 2013 at 14:08

  Hij is erg mooi! x

 • Reply Ayla 13 september 2013 at 08:23

  wat een mooi palette!

 • Leave a Reply