Meer nagellak! – Essie Spring 2015


Mooie nagellak gaat nooit vervelen! Mijn verzameling blijft zich dan ook maar uitbreiden. Naast de Cashmere Matte collectie die ik laatst al reviewde, lanceerde Essie onlangs ook nog een andere frisse lentecollectie. Van de “Spring 2015”-lijn, bestaande uit vier pastelkleuren en twee opvallende tinten, ontving ik drie mooie nagellakjes. Deze zijn vandaag aan de beurt voor een review!Zoals we gewend zijn van Essie zitten de lakjes in grote, vierkante flesjes. Eigenlijk zo simpel, maar ik blijf ze prachtig vinden! De drie kleuren van vandaag komen alle drie uit de collectie Spring 2015 en de namen zijn als volgt (van links naar rechts):

363 – Flowerista
361 – Garden Variety
358 – Perenial Chiq

Flowerista


363 Flowerista is een rood / roze tint – een soort cranberry kleurtje.Flowerista dekt heel erg goed! Eigenlijk is één laag al voldoende, maar voor een iets netter resultaat heb ik een tweede laagje aangebracht. Het is een mooi, opvallend kleurtje die wat mij betreft niet alleen in de lente maar het hele jaar door gedragen kan worden.

Garden Variety


Een turquoise kleur. Bij de naam ‘Garden Variety’ denk ik eerder aan een groentint dan aan een blauwe tint, maar wat onderzoek leerde mij dat de naam is afgeleid van de zeldzame blauwe orchidee.
Weten we dat ook weer winkHet verschilt een beetje per licht, maar de kleur lijkt op de onderste foto het meest op hoe hij er in het flesje uitziet: een turquoise tint met enorm veel glans. De lak is dekkend met twee laagjes, prima dus. De kleur doet me erg aan de zee denken en daarom is deze ook erg geschikt voor de zomer. Volgens mij staat deze ook erg leuk op de teennagels. En dan lekker met de voetjes in het zand… Ik zie het helemaal zitten!

Perenial Chiq


Wat in een lentecollectie natuurlijk niet kan ontbreken zijn natuurlijk pastelkleuren. Perenial Chiq is een zachte nude tint met een gele ondertoon.


Ook dit lakje heeft een goede dekking (en dat is zeldzaam bij zulke lichte kleuren!) en een prachtige glans. Eenmaal op de nagels vind ik de kleur niet echt nude meer, ik zou het eerder een lichte abrikoos-tint noemen. Het is een mooie tint en over de kwaliteit valt niks te zeggen, maar als ik eerlijk ben vind ik de kleur een beetje misstaan bij mijn huidskleur. Dat is jammer! Wellicht als ik deze zomer wat bruiner ben dat het wél mooi staat.

Conclusie


Volgens mij heb ik nog nooit een negatieve review geschreven over Essie, maar dat is ook haast onmogelijk volgens mij. Want ook deze keer ben ik dik tevreden over de nagellak! De kwaliteit is, zoals ik gewend ben, erg goed. De lakjes drogen heel snel, laten een mooie glans achter (in het echt zijn ze nóg glimmender dan op de foto’s) en blijven prima zitten. Hoe lang precies weet ik niet, want meestal draag ik mijn nagellak maar enkele dagen, maar in elk geval was het nog amper gechipt.

Oké, het nude kleurtje zal ik misschien niet vaak dragen omdat het niet helemaal mijn kleur is, al zal deze wel van pas kunnen komen bij nail arts. De andere twee kleuren vind ik daarentegen prachtig en zeker de turquoise kleur is een favoriet!

De nagellakjes van de Spring 2015 collectie van Essie zijn vanaf nu te koop (zie hier de verkooppunten) voor een adviesprijs van €9,99 per stuk.

Welke kleur draag jij het liefst op je nagels in de lente?

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *