Reviews

Oogschaduw review: Essence en Catrice


Vorige week kocht ik twee nieuwe oogschaduws, eentje van Essence en eentje van Catrice. Verschillende merken, verschillende kleuren. Ondanks dat ze totaal verschillend zijn, besloot ik ze samen in één review te behandelen. Lees meer voor de reviews en de swatches!


Links zie je een oogschaduw uit de Vintage District collectie van Essence. Dit is de limited edition die momenteel in de winkels ligt. Ik heb de kleur 01 I’m So Retro. Rechts zie je een oogschaduw uit het nieuwe assortiment van Catrice, in de kleur 640 Don’t Touch My Mosserati.‘Don’t Touch My Mosserati’ is een mosgroene kleur met héél veel glitter. Normaal gesproken houd ik niet van groen, maar deze vond ik er echt prachtig uitzien. De verpakking van deze nieuwe oogschaduw is hetzelfde als van de andere Catrice oogschaduws, er is niks aan veranderd. Het is een stevig, doorzichtig vierkant doosje. Ik vind het er mooi uitzien, en omdat de bovenkant plat is kun je ze makkelijk opstapelen. De mono’s van Catrice kosten €2,89 per stuk.


Deze oogschaduw van Essence bevat verfspatjes, het ziet er grappig uit! Wel een beetje jammer dat deze spikkels na één keer swatchen al vervaagd zijn. Het is dus een overspray. De verspatjes hebben verder niet echt een invloed op uiteindelijke kleur van de oogschaduw. Deze oogschaduws zijn ook verkrijgbaar in blauw en grijs en ze kosten €1,99.

Op naar de swatches!

Als je één keer over de oogschaduw veegt, komt er aardig wat kleur vanaf …


…Maar, zie rechts op de foto, als je dit uitveegt over je ooglid (of in dit geval mijn arm) is de kleur wat minder intens. Wel zie je veel glitters en is de kleur goed op te bouwen. Links zie je de oogschaduw van Essence. Een mooi, oranje/bruin kleurtje en hij is goed gepigmenteerd. Ik was verrast, want matte kleuren zijn kwalitatief vaak minder goed en zeker van een budget merk had ik dit niet verwacht.


Ik ben erg tevreden met beide oogschaduws! Misschien zijn ze zelfs wel leuk om samen in één look te verwerken, ondanks dat de kleuren zo verschillend zijn. Hier ga ik zeker nog mee experimenteren.

Beide oogschaduws zijn momenteel te koop bij Kruidvat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Simone 9 maart 2013 at 18:17

  Die van Catrice is erg mooi!

 • Reply Michaela 3 maart 2013 at 20:47

  De oogschaduw is echt heel mooi! Leuke blog heb je :)

 • Reply Estrella 3 maart 2013 at 19:37

  Vooral die groene oogschaduw is mooi!

 • Reply Tessa 3 maart 2013 at 17:57

  Die mosgroene van Catrice ziet er echt heel erg mooi uit!

 • Reply Sanne 3 maart 2013 at 16:49

  Mooie producten, vooral die van catrice, de kleur spreekt me erg aan! xx

 • Reply Sofie 3 maart 2013 at 08:28

  Fijne reviews! De oogschaduw van Catrice ziet er mooi uit :)

 • Reply Monique 3 maart 2013 at 08:03

  De oogschaduw van Catrice is inderdaad heel erg gaaf, die van Essence twijfel ik nog of ik hem mooi vind .

 • Leave a Reply