Review: Action Blushes


Hoewel ik ook gek ben op high-end merken, hoeft mooie make-up niet altijd duur te zijn. Daarom loop ik regelmatig even de Action binnen. Laatst stuitte ik op twee mooie blushes voor nog geen euro per stuk. Van Action make-up weet ik dat de kwaliteit vaak goed is, zouden deze blushes ook weer aan mijn eisen voldoen?

De blushes die ik kocht zijn van twee verschillende lijnen. De linker is een pressed powder blush, de rechter een mineral blush. Beiden zitten ze in een mat zwart doosje (zie foto bovenaan) dat me, vooral bij de ronde blush, heel erg doet denken aan de verpakkingen van MAC. In de doosjes ogen ze best luxe, maar ook de plastic verpakkingen van de blush zelf is best stevig. Al vind ik de opdruk er dan wel weer goedkoop uitzien, maar dat verwacht ik ook niet voor die prijs.


Beide blushes hebben namen. Maar het gekke is, allebei de blushes heten ‘Peach’. Dat terwijl ze van andere collecties zijn, en qua kleur totaal niet op elkaar lijken. Erg vreemd. Voor het gemak noem ik ze in deze review ‘de powder blush’ en ‘de minerale blush’.


De powder blush heeft een, zoals de naam als zegt, perzik achtige kleur en hij bevat subtiele glittertjes. Onder in het doosje zitten een spiegel en een sponsje. Een beetje een rare keuze; blush aanbrengen met een sponsje? Niet mijn ding, maar voor de mensen die het wel gebruiken is het een leuke toevoeging.


De minerale blush heeft, ondanks dat ook deze ‘peach’ genoemd wordt, absoluut geen perzik-achtige kleur. Het is een mooie oudroze tint en de blush is volledig mat. Deze bevat ook weer een spiegel, en een kwastje in plaats een sponsje. Dat is al een stuk logischer! Ik weet niet of ik het kwastje vaak zal gebruiken, maar voor op reis lijkt het me wel handig. Deze minerale blush is overigens talk- en parfumvrij: ideaal voor de gevoelige huidjes.

De swatches


Met één veegje komt er al flink wat kleur van de blushes af. Vooral de oranje kleur is goed gepigmenteerd, dat is bijzonder voor zo’n lichte kleur. Van de shimmer zie je overigens niks terug op de huid.


Zo zien de blushes eruit wanneer ze uitgeveegd zijn op de huid. Iets subtieler, maar alsnog van erg goede kwaliteit. Wel zijn ze beide een beetje poederig, voorzichtig aanbrengen dus. De oranje kleur is bijna een bronzer qua tint. Oranje kan al snel ‘fout’ ogen, maar wanneer je het subtiel aanbrengt vind ik het juist wel mooi staan. De oudroze kleur zal ik vaak gaan gebruiken voor natuurlijke blosjes. Deze kleur doet me overigens denken aan mijn állereerste blush, die helaas een tijd geleden kapot is gevallen. Gelukkig heb ik nu een bijna identieke tint gevonden.


Al met al ben ik erg blij met deze blushes. De prijs-kwaliteit verhouding is helemaal super. Natuurlijk is een merk als MAC beter gepigmenteerd, maar dat kan ook juist onhandig zijn omdat je al snel te veel aanbrengt. Deze van de Action vind ik helemaal top. Als je nog nooit blush hebt gebruikt zijn dit prima producten om mee te beginnen, maar het is ook zeker een leuke aanvulling op je (grotere) make-up stash. De blushes zijn trouwens in meerdere kleuren verkrijgbaar. De powder blush kost €0,89 en de mineral blush kost €0,99. Fijne prijsjes voor fijne blushes!

Heb jij al ooit make-up gekocht bij de Action?

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *