Urban Decay Naked Ultimate Basics palette

Matte oogschaduws in neutrale kleuren: ik was er al een tijdje naar op zoek. Het probleem met matte oogschaduw is alleen dat het pigment vaak niet zo goed is. Dus mijn zoektocht was eindeloos! Totdat Urban Decay onlangs met een nieuw palette op de proppen kwam: Het Naked Ultimate Basics palette. Een hele mond vol, maar het gaat dus om een palette maar liefst 12 matte oogschaduws. Ik weet uit ervaring dat Urban Decay een fijn merk is, dus ik had er meteen vertrouwen in.

In samenwerking met Actiepagina.nl schafte ik het palette aan bij Ici Paris XL. Na een dag lag ‘ie al op de deurmat. Yay!


Je ontvangt een roségouden kartonnen doosje waar het palette in verpakt zit. Het Ultimate Basics palette behoort officieel tot de kerstcollectie en ziet er dan ook erg feestelijk en luxe uit.


Op de achterkant staat wat informatie en zie je alle kleuren die erin zitten.


De vormgeving van het Ultimate Basics palette vind ik werlijk fantastisch. Roségoud, een mooie print… Het ziet er echt práchtig uit!


Maar het gaat natuurlijk om de inhoud… Het palette sluit overigens met een magneetje en is makkelijk open en dicht te maken. Geen gebroken nagels dus wink


Dan de kleuren. Hoewel het allemaal neutrale tinten zijn, vind ik het palette erg veelzijdig. Van licht tot donker, en er zitten zowel warme als koelere tinten in. Erg mooi en gevarieerd, je kunt er dan ook alle kanten mee op!


Er zit ook een dubbelzijdige kwast bij. Aan de ene kant hebben we een platte oogschaduwkwast, en aan de andere kant een blending kwast. Hoewel ik over de kwasten die bij de andere Naked paletten zaten erg te spreken ben, vind ik deze eerlijk gezegd niet zo fijn. Ze zijn wat te stevig naar mijn smaak. Maar dat is niet erg, ik heb zelf ook kwasten en het is toch een leuk extraatje.

Swatches

Tijd om de kwaliteit van de oogschaduws eens te testen!Blow – Nude – Commando – Tempted – Instinct – Lethal

Pre-game – Extra Bitter – Faith – Lockout – Magnet – Blackjack

De pigmentatie is echt ontzettend goed. Dat heb ik bij matte oogschaduws nog niet vaak gezien! De kleuren Lethal en Blackjack zijn wat stroever en wat korrelig. De rest heeft een fijne, zachte textuur en is makkelijk te blenden zonder veel fallout. Mooi! De lichtere kleuren zijn goed op te bouwen voor wat meer intensiteit. Alleen Nude valt me wat tegen, maar dat is vooral omdat dit bijna dezelfde tint is als mijn huid. Mijn favoriete kleur is Extra Bitter, echt een mooie warme herfstkleur. Overall ben ik zeer enthousiast!

Dit palette is voor mij echt onmisbaar geworden. Matte oogschaduws staan – vind ik – wat ‘volwassener’ dan kleuren met veel glans. Aangezien ik altijd jonger wordt geschat vind ik dat een mooi voordeel, haha. En nu ik een palette heb gevonden met goede kwaliteit kan ik niet meer zonder. Ideaal voor een alledaagse draagbare look, maar ook voor een lekker donkere smokey eye. Ik heb niks anders meer nodig in mijn leven! wink

Dit palette scoren met korting?


Tot slot wil ik jullie nog even een tip geven. Ik denk namelijk dat dit palette perfect zou zijn voor de feestdagen. Als cadeautje voor jezelf, of voor iemand anders. Deze kleuren staan namelijk echt iedereen. Nu is Urban Decay geen goedkoop merk: dit palette is verkrijgbaar bij ICI Paris XL en kost daar namelijk €51,90. Maar als je slim bent kun je veel korting krijgen. Actiepagina.nl heeft namelijk een aantal goede kortingscodes. Zo is er momenteel een code voor 25% korting op álles, waardoor het palette nog maar €38,90 kost. Of gebruik de code voor €15 korting op je bestelling, waardoor je maar €36,90 betaalt. Mooi meegenomen, toch? Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook een Zalando, Coolblue, Asos en Albelli kortingscode. En oh: vergeet niet dat het vandaag Black Friday is waardoor je nog meer voordeel krijgt.

Ben jij ook zo gek op matte oogschaduw?

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *