Zoeva Rose Golden Eyeshadow palette

ZoevaRoseGold1
Sinds een tijdje ben ik helemaal gek op alles in de kleur roségoud: sieraden, accessoires, make-up (denk aan de blush Sleek Rose Gold!), ik vind het allemaal prachtig. Toen het Duitse merk Zoeva een tijdje geleden met een roségoud oogschaduwpalette op de proppen kwam, kon ik deze natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan!


Het palette is van bruin karton en is prachtig versierd. Er zit ter bescherming een hoesje omheen met hetzelfde design. Ik vind het er mooi en luxe uitzien! Wat me verder opviel is dat het palette best groot is: ik had de Zoeva palettes ingeschat ter grootte van een Sleek palette, maar ze zijn in werkelijkheid ongeveer hetzelfde formaat als de Naked palettes van Urban Decay.

Dat het palette van karton is betekent dat ‘ie heel licht is, maar ook dat je er een beetje voorzichtig mee om moet gaan, omdat het kan indeuken.


De eerste impressie! De oogschaduws zijn vrij groot, dat is natuurlijk een pluspunt. Het zijn voornamelijk vrij lichte kleuren, en de meeste kleuren hebben een shimmer of glans. De kleuren zijn goed op elkaar afgestemd en het totaalplaatje ziet er dan ook prachtig uit.

Nog één klein nadeeltje dat ik ondervond aan de verpakking is dat de deksel niet goed open blijft staan maar steeds dichtklapt. Voor dagelijks gebruik is dat niet zo schokkend omdat je ’t palette dan ook gewoon kunt vasthouden, alleen voor het maken van de foto’s was het een beetje lastig wink

Tijd om de kleuren eens van dichterbij te bekijken.

Normaal daglicht

Met flits

Zonlicht


Omdat de oogschaduw veel glans bevatten die in elk licht anders oogt, heb ik foto’s gemaakt in drie verschillende lichtomstandigheden. Zo krijgen jullie de beste indruk van hoe de kleuren er in het echt uitzien. De kleuren die er voor mij, op het eerste oog, het meest uitspringen zijn ‘Copper is King’, ‘Just a Rose’ en ‘Foil’. Zo mooi en bijzonder! Het schijnt trouwens dat ‘Just a Rose’ best veel lijkt op MAC’s Expensive Pink smile

Swatches in daglicht

Swatches in zonlicht


Zoals je ziet is de pigmentatie van de kleuren ‘Luster’ en ‘Harmony’ wat minder. Dat zie je vaker bij matte kleuren, zeker als ze zo licht zijn. De rest van de kleuren zien er geweldig uit. Wat een pigment en wat een glans! Met name de kleur ‘Just a Rose’ (onderste rij, tweede kleur) vind ik bijzonder. In het doosje leek hij wat lichter en meer goud te zijn, maar eenmaal geswatched is deze kleur is echt precies wat ik me voorstel bij roségouden make-up.

De kleuren vind ik mooi, maar het palette had wat mij betreft wel iets meer variatie mogen hebben. Het zijn allemaal vrij lichte kleuren, en er zit maar één donkere tint mee om de look mee aan te zetten.

Conclusie


Aangezien ik graag warme kleuren draag en gek ben op roségoud, is dit palette absoluut een mooie toevoeging aan mijn stash. Wel vind ik dat er veel kleuren op elkaar lijken. Je kunt met dit palette een prachtige look maken,  maar laten we eerlijk zijn: je zult hiermee niet zo goed kunnen variëren.

Maar de goede pigmentatie en de prachtige tinten maken wat mij betreft veel goed! Ook zijn de oogschaduws fijn qua structuur, wat heerlijk is om mee te werken en makkelijk te blenden is.

Zelf ben ik blij met dit palette, en ik merk dat ik ‘m bijna dagelijks gebruik. Maar het persoonlijk of je hier €17,95 voor wilt neertellen. Er zijn namelijk genoeg oogschaduwpalettes verkrijgbaar voor een lagere prijs, met een wat bredere kleurselectie. Maar mocht je net als ik gek zijn op warme tinten, dan kan ik je deze aanraden! bigsmile

Het Rose Golden oogschaduwpalette van Zoeva kost €17,95 en is verkrijgbaar op Zoeva.de

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *