Persoonlijk, Uncategorized

Mjin doelen en plannen voor 2016

2016-Goals
Slowpoke hier: we zijn al halverwege januari en Mandy meldt zich met een doelenlijstje voor 2016. Ik was eigenlijk ook helemaal niet van plan om doelen op te stellen. Zo’n beetje elke blogger doet dit namelijk al en bovendien ben ik vrij slecht in het opvolgen van goede voornemens. Maar toch, ik besefte ineens dat 2016 best een belangrijk jaar gaat worden voor mij. Daarom leek het me leuk om alsnog mijn lijstje, met dingen die ik wil doen en wil bereiken, te delen. Beter laat dan nooit!

• Een mooi portfolio in elkaar zetten
Ik zit in het laatste jaar van mijn studie communicatie. Op mijn studie ben ik vooral bezig met het ontwikkelen van (reclame)campagnes. Ik heb al eens alles in een portfolio gezet toen ik vorig jaar moest stage lopen, maar daar ben ik niet zo tevreden meer over en bovendien heb ik in de tussentijd al een hoop nieuw materiaal. Hoog tijd om eindelijk eens een mooie en goede website in elkaar te knutselen! Handig voor een toekomstige werkplek én voor het volgende puntje.

• Een leuke stageplek vinden & afstuderen
In april begin ik met mijn afstudeerstage en scriptie en daarna ben ik in oktober/november (hopelijk!) afgestudeerd. De stage moet plaatsvinden bij een reclamebureau en ik hoop zo snel mogelijk een geschikte en vooral leuke plek te vinden. Vorig jaar liep ik stage in Maastricht, wat op zich prima te doen is maar ik hoop deze keer iets dichter bij huis een plek te vinden – het liefst in de omgeving van Eindhoven. Het zou geweldig zijn als dat lukt!

• Reizen
Na het afstuderen wil ik eigenlijk niet meteen fulltime gaan werken. Er zijn zoveel plekken op de wereld waar ik nog heen wil, dus het liefst zou ik voor een paar maanden gaan reizen. Want nu kan het nog en ik ben bang dat als ik dalijk een eigen huis, vaste baan en een gezin heb dat het er niet meer van komt. Helemaal ideaal zou zijn als mijn reis gecombineerd kunnen worden met (freelance) werk. Hopelijk gaat dit eind 2016 eindelijk gebeuren!

• Spaans leren
Ik luister Spaanse radio, 90% van mijn iPod playlist is Spaanstalig, ik heb zowel op de middelbare school als vorig jaar tijdens mijn minor Spaanse les gehad, Spaans eten is lekker, Spaanse mannen zijn leuk, Spanje is mooi, Zuid-Amerika lijkt me geweldig… Laten we zeggen dat ik verliefd ben op alles wat Spaans(talig) is. Ik heb dan al wel een aantal jaar Spaans gehad en ik spreek de taal ook aardig, maar ik zou het graag écht vloeiend leren spreken. Ik zei net al dat ik wilde reizen, maar hier wordt het iets concreter. Ik wil veel van de wereld zien, maar mijn korte termijn plan is om eerst Spaans te gaan leren in Spanje en daarna te vertrekken naar Zuid-Amerika bigsmile

• Mijn blog verbeteren
Ondanks dat dit een druk jaar wordt, wil ik natuurlijk wel gewoon blijven bloggen! Ik beloof het elk jaar, maar dit jaar wil ik écht wat frequenter gaan posten. Ook zit ik al een tijdje te kijken hoe ik mijn layout kan verbeteren en wil ik misschien weer een nieuw logo in elkaar gaan knutselen. Genoeg plannen dus!

• Een webshop beginnen
Wil ik mezelf echt in tijdnood helpen dan moet ik dit vooral doen, haha. Een webshop beginnen is iets wat ik al jaren wil, en ik heb sinds een paar maanden ook een concreet idee. Ik ga er nog niet te veel over vertellen maar ik wil uiteindelijk door mij ontworpen producten gaan verkopen en ik heb daar al tekeningen en voorbeelden van gemaakt. De enige barrière is het financiële aspect om alles te laten produceren. Misschien gaat dat dit jaar lukken, en anders wil ik beginnen met het verkopen van ingekochte spullen en dan later uitbreiden met mijn eigen assortiment. Die webshop gaat er in elk geval wel komen!


Wat zijn jouw plannen en doelen voor komend jaar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Han 23 januari 2016 at 14:14

  Goede plannen! Vooral de laatste lijkt me echt iets voor jou!

 • Reply Esmée 22 januari 2016 at 17:14

  Aah wat een toffe plannen! Het lijkt mij ook heel leuk om een webshop te beginnen, maar door tijdsgebrek zal dat voorlopig niet lukken. Eerst maar eens even door gaan met bloggen en afstuderen. Succes met al je doelen! x

 • Reply Mariska 19 januari 2016 at 11:55

  Ik wil m’n spaans verbeteren, leuk dat je het wilt gaan leren! Het is een leuke mooie taal. Ik vond de werkwoorden vervoegen in het begin even wennen, maar verder valt het ook best mee. Leuke doelen! Succes met afstuderen!

 • Reply Maris 18 januari 2016 at 20:14

  Vaste plannen voor dit jaar heb ik niet echt, wel een lijst me reizen die ik wil gaan maken. IJsland, New York, Riga, Londen, Leuven en een tropische bestemming staan op de wishlist. Ik werk trouwens al jaren, zoals je kunt zien lukt dat reizen gewoon nog dikke prima hoor ;)

 • Reply Rachel 18 januari 2016 at 14:09

  wat tof dat je een webshop wilt beginnen knap hoor! ik hoop dat je het allemaal mag kan waarmaken!

 • Reply Mariska 18 januari 2016 at 13:31

  Wat een geweldige doelen :D een webshop zot ook al een tijdje in m’n gedachten maar ik heb t nog niet zo concreet. Spaans is geweldig maar eenmaal in Spanje vond ik de mannen best tegen vallen, haha.

 • Reply Marloes 17 januari 2016 at 20:10

  Wat een mooie doelen! En super gaaf om een webshop te beginnen. Ik ben benieuwd!

 • Reply Manon 17 januari 2016 at 16:56

  Mooie doelen. Spaans lijkt me ook super gaaf om te leren!

 • Reply Jennifer | JenniferZ 17 januari 2016 at 15:51

  Wat een leuke dingen, zelf wil ik ook ontzettend graag gaan reizen dit jaar ! <3 Echt een leuke inspirerende blogpost dit! :)

 • Reply Mariëlle 17 januari 2016 at 15:29

  Wat een toffe dingen allemaal, een druk jaar ;) Ik ga ook afstuderen en hoop ook een gave reis te maken. En tsja de liefde voor Spanje deel ik helemaal met je!

 • Leave a Reply