MAC Taupe matte lipstick


In de shoplog van vorige week zag je het misschien al voorbij komen, maar ik heb voor het eerst sinds lange tijd éindelijk weer eens wat van MAC gekocht. We hadden nog Douglas cadeaubonnen in huis liggen die niemand gebruikte. Toen ik ze mocht hebben wist ik meteen wat ik zou gaan halen: een MAC lipstick!

MacTaupe01

De bekende zwarte lipstick-huls, die weer verpakt zit in een doosje.
In eerste instantie bezocht ik de MAC counter met het idee om de lipstick Velvet Teddy te kopen. Maar toen ik ‘m in de winkel swatchte begon ik te twijfelen: “Lijkt deze niet heel erg op een lipstick die ik al heb?” Om teleurstelling te voorkomen ben ik niet voor Velvet Teddy, maar voor een andere kleur gegaan.


Laat me je voorstellen aan mijn nieuwe beste vriend, genaamd ‘Taupe’!
Overigens vind ik de naam wel een beetje gek gekozen. Taupe is normaal gesproken een grijs/beige-achtige tint. De kleur van deze lipstick vind ik eerder een mix van oudroze en terracotta-bruin.

Verder heeft de lipstick een matte finish – daar ben ik de laatste tijd helemaal gek op.

MAC Taupe swatchesMet één veegje krijg je dit resultaat. Wauw!


MacTaupe06
Vast een rare vergelijking, maar de kleur doet me denken aan de kleur van een baksteen. Dat klinkt niet echt sexy natuurlijk, maar ik bedoel het positief! wink Het is een kleur die ik nog nooit eerder heb gezien bij een lipstick. Deze kleur is best donker, maar toch ideaal voor een alledaagse look. En het is nét wat aparter dan de meeste neutrale lipsticks. Ik vind het in elk geval echt prachtig!

De meeste andere matte lipsticks die ik heb geprobeerd brengen stroef aan. Dat is bij deze gelukkig niet het geval! De substantie is romig en het glijdt makkelijk over je lippen, zoals we gewend zijn van MAC. Taupe droogt de lippen niet al te erg uit – wat bij veel matte lipsticks het geval is. Verder geeft het (bijna) niet af en blijft erg lang zitten!


Ik was even helemaal vergeten hoe fijn MAC lipsticks zijn in het gebruik, maar mán, wat ben ik blij dat ik er eindelijk weer eens eentje aan mijn stash kon toevoegen. Alle andere MAC lipsticks die ik heb zijn vrij heftige kleuren. Daardoor droeg ik ze niet vaak en dat is eigenlijk zonde. Maar Taupe is echt zo’n kleur die ik wel elke dag zou kunnen dragen! En dat ga ik ook zeker doen wink

Ben jij ook zo’n fan van MAC lipsticks?

16 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *