Maybelline Babylips Balm & Blush


De Maybelline Babylips lipbalsems kennen jullie waarschijnlijk wel. De balsems zijn erg populair en dat is niet zo gek: ze zien er niet alleen leuk en vrolijk uit, de kwaliteit is ook nog eens hartstikke goed. Reden genoeg voor het merk om het Babylips assortiment uit te breiden met een nieuw product: de Balm & Blush. Zou dit net zo’n hit zijn als de vorige lipbalsems?


De Maybelline Balm & Blush is bedoeld om zowel de lippen als de wangen een subtiele, gezonde glans te geven. Nu moet ik zeggen dat ik meestal niet zo’n fan ben van multifunctionele producten, maar we zullen zien! Ze zijn verkrijgbaar in 4 kleuren / smaken:
01 Innocent Peach
02 Flirty Pink
03 Juicy Rose
05 Blooming Ruby

Waar is nummer 04 gebleven? Zowel in het persbericht als op de website van Maybelline kan ik er niks over vinden. Een beetje gek, maar goed. De kleur die ik heb en vandaag ga bespreken is 01 Innocent Peach.

 
Wat natuurlijk het eerst opvalt is de leuke verpakking! De Balm & Blush ziet er erg leuk en origineel uit. De bolle vorm is misschien een beetje afgekeken van de EOS lippenbalsems, maar voor dit product is het wel een logische keuze: deze vorm brengt makkelijk aan op zowel lippen als wangen.

De swatches


Zoals verwacht is de kleur van het product heel subtiel. Wel is er lekker veel glans aanwezig.


Op mijn lippen valt de kleur van het product bijna weg, maar het glanst wel mooi. Eigenlijk precies zoals een lippenbalsem hoort te zijn. Ook zit er een subtiel zoet geurtje / smaakje aan de balsem. De substantie is vrij vettig, wat op mijn lippen erg fijn en verzorgend aanvoelt. Op de wangen vind ik het iets minder comfortabel, maar daar komen we later op terug.

Op de wangen laat ‘ie een lichtroze kleurtje achter. Geen spectaculair resultaat, maar gewoon een gezonde blos – precies zoals Maybelline beloofd had. Alleen, zoals ik net al aankaartte, het spul plakt een beetje en voor op het gezicht vind ik dat niet zo fijn. Ook vind ik het netjes aanbrengen van dit product best lastig. Je krijgt al snel een harde veeg en doordat het een creamy product is, is het moeilijk om uit die mooi uit te blenden.


Excuses voor de gele gloed over deze foto, maar hier zie je het effect nog eens op zowel mijn wangen als mijn lippen.


Ik vind de Balm & Blush erg leuk bedacht, maar eerlijk is eerlijk: als blush vind ik het wat minder geslaagd. De kleur is naar mijn mening net wat te licht en subtiel, en dat plakkerige op mijn wangen bevalt me ook niet zo. Wat dat betreft heb ik nog altijd de voorkeur voor poeder blushes!

Maar gelukkig is er ook iets positiefs, want als lipbalsem is de Balm & Blush gewoon helemaal goed! Ik heb het idee dat de kwaliteit vergelijkbaar is met de Babylips sticks die we al kenden. Het verzorgt mijn lippen in elk geval goed!

Als balsem kan ik de Balm & Blush dus aanraden. En voor meiden die graag weinig of neutrale make-up dragen, is ‘ie als blush misschien ook wel geschikt. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een erg leuk hebbedingetje smile


De Babylips Balm & Blush zijn te koop bij de drogist voor €5,99.

10 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *