Beauty

Me time! Huid- en nagelverzorging

MeTime-smartphonehoesjes
Zo nu en dan is het hoogste tijd voor wat ‘me-time’! Jezelf lekker laten verwennen en volop ontspannen. Dit kun je natuurlijk zelf doen, maar je laten behandelen door een specialiste is eens in de zoveel tijd ook niet verkeerd. Wat kun je zelf ondernemen en voor wat, en waarom zouden we af en toe voor een specialiste moeten kiezen?

♥  Huidverzorging: Zelf doen versus schoonheidsspecialiste
De schoonheidsspecialiste is af en toe een echte must voor je huid. Zelf kunnen we alle oppervlakkige reiniging verzorgen, maar voor een dieptereiniging moeten we toch echt de deur uit. Thuis gaan we aan de slag met een gezichtsreinigingsmiddel voor het slapen gaan, gebruiken we een milde scrub bij het douchen en genieten we zo nu en dan van een ontspannend maskertje.

Als jij je huid diep wilt reinigen, en mee-eters, gerstekorrels, haartjes en oneffenheden wilt verwijderen, kies je voor een schoonheidsspecialiste. Het is namelijk belangrijk dat dit met de juiste apparatuur op de juiste manier wordt gedaan, omdat je er anders littekens aan over kunt houden. Ben je op zoek naar een specialiste bij jou in de buurt? De brancheorganisatie ANBOS helpt je uit de brand!

♥  Hand- en nagelverzorging
Goede hand- en nagelverzorging is ontzettend belangrijk. De hygiëne en verzorgdheid van je handen speelt een grote rol in het creëren van een eerste indruk, belangrijk dus! De verzorging van je handen en nagels is een leuk klusje voor thuis. Op een rustige zondagmiddag is er bijna niets leukers dan het vijlen, polijsten, oliën en lakken van je nagels. Met de juiste producten kom je thuis een heel eind, zelfs als je nog een stapje verder wilt gaan. Zo kun je de juiste apparatuur aanschaffen om gelnagels te maken en hoef je zelfs daar de deur niet meer voor uit. Zoek even een tutorial op voor beginners en jij hebt binnen no-time prachtige gelnagels op je handen zitten. Tip: zet je tablet rechtop neer in een houder, dan houd je je handen vrij voor het lakken!

Waarom gaan we dan nog wel naar een specialiste? Ten eerste is het natuurlijk heerlijk als je verzorgd wordt en je handen alle aandacht krijgen die ze verdienen. De specialisten weten precies welke crèmepjes jij nodig hebt en welke nagellakkleur in is. Daarnaast kunnen zij tevens diverse soorten kunstnagels aanbrengen, die wat lastiger zijn om zelf te doen. Ten tweede biedt de specialiste uitkomst als jij kampt met slappe nagels, ontstoken nagelriemen en andere gerelateerde problemen. Ze verzorgen je handen op de juiste manier en geven vaak tevens een kuurtje mee voor thuis.

Nu jouw nagels zo spik-en-span zijn, durf je er waarschijnlijk niks meer mee te doen. Geen nood: zorg dat jij altijd een nagelvijltje in je tas of portemonneehoesje hebt zitten, zodat je in ieder voorbereid bent op het ergste. Last but not least, match je gloednieuwe nagels met de rest van je outfit! Kies voor bijpassende sieraden, een hoesje voor je gadget of kledingstukken in dezelfde kleur.


 Ga jij vaak naar een specialiste of doe je alles liever zelf?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Petra 17 oktober 2015 at 17:24

  eigenlijk doe ik dit soort dingen voor mijzelf toch wel een beetje te weinig….vreemd want het is zeker erg aangenaam

 • Reply Rachel 17 oktober 2015 at 15:10

  ik heb nog nooit mijn handen en voeten bij een ander laten doen, ik doe dit altijd heerlijk zelf!

 • Reply Andrea 17 oktober 2015 at 11:59

  Ik ga regelmatig voor een behandeling de deur uit. Zo om de 6 weken voor een facial en ik laat regelmatig mijn nagels doen. Een lekker verwenmomentje.

 • Reply Renske 17 oktober 2015 at 11:38

  Jezelf laten verwennen; heerlijk! Zelf ga ik één keer in de vijf á zes weken naar de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling. Ik werd behoorlijk onzeker van mijn onzuivere huid, totdat ik vorig jaar september / oktober naar de schoonheidsspecialiste ben gegaan. Natuurlijk heb ik af en toe nog een lelijke pukkel, maar mijn huid is zoveel rustiger en voelt zoveel fijner aan! :)

 • Reply Ellen 17 oktober 2015 at 09:34

  Ik bezoek ongeveer 1x per jaar een schoonheidsspecialist, maar tussendoor doe ik het zelf :)

 • Reply Femke 17 oktober 2015 at 06:42

  Naar een schoonheidsspecialiste ga ik eigenlijk nooit. Ik heb onlangs mijn acrylnagels laten verwijderen, maar het liefste laat ik dit door een specialiste doen.. Dan zien mijn nagels er het aller-aller-aller mooist uit!

 • Leave a Reply