Beauty

Thierry Mugler Alien


Dat bloggers mij makkelijk kunnen overtuigen werd laatst in dit artikel al duidelijk. Ook nu besloot ik weer een hype achterna te gaan. De parfum ‘Alien’ van Thierry Mugler zie ik namelijk zó vaak voorbij komen op blogs dat ik er erg nieuwsgierig naar werd. Toen ik bij Parfumswinkel.nl een geurtje mocht uitzoeken hoefde ik dan ook niet lang na te denken! De grote vraag: is Alien de hype waard?


Ik had nog nooit eerder een parfum van Thierry Mugler gehad, dus ik was super nieuwsgierig! De meningen over het uiterlijk van de flacon zijn sterk verdeeld merk ik – het wordt óf super mooi óf afzichtelijk lelijk gevonden. Zelf vond ik het flesje eerst (afgaande op de plaatjes op internet) nogal lelijk, maar toen ik ‘m eenmaal in het echt zag viel dat reuze mee. Het is apart ja, maar niet per sé op een slechte manier vind ik. Het ‘gekke’ uiterlijk past ook wel goed bij de naam van de geur. Een beetje buitenaards.

De prijzen bij Parfumswinkel.nl:
30 ml voor €55,28
60 ml voor €74,70
90 ml voor €92,92


Dan de geur zelf. Van te voren had ik gelezen dat het een zware geur was (en daar hou ik van!), maar verder kende ik de geur nog niet echt. Dus werd Alien een beetje op de gok besteld. Daar heb ik absoluut geen spijt van! De geur is namelijk helemaal mijn smaak en ik vind ‘m écht heerlijk.

De parfum is opgebouwd uit bloemsoorten, houtsoorten en ambernoten. De ingrediënten zijn onder andere jasmijn, amber, oranjebloesem en vanille. Parfumswinkel.nl beschrijft de geur als ‘oriëntaals’.

De geur is vrij zwaar en heel aanwezig. Echt zo’n geur waarvan mijn ouders het meteen ruiken als ik de kamer in kom lopen. Hier moet je van houden, maar persoonlijk ben ik er gek op. Er zitten bloemsoorten in verwerkt, maar die zijn niet overheersend. Direct na het opspuiten ruik je het wel – dan is de geur wat fris en bloemig – maar het verandert snel naar een wat houtachtige, warme geur. Het is in elk geval geen ‘roze meisje-meisje’ geur (gelukkig, want daar hou ik niet van), maar juist volwassen, vrouwelijk en mysterieus.

Geuren zijn persoonlijk en daarom is een omschrijving geven niet makkelijk. Daarom heb ik ook in mijn omgeving rondgevraagd waar ze aan dachten bij deze geur. Iemand dacht aan de knusheid van open haard. Goed gevonden, haha. Ook werd Alien omschreven als een geur voor een vrouw die sterk in haar schoenen staat en weet wat ze wil. Een vrouw die classy en rustig is, maar ook vol passie zit en af en toe verrassend uit de hoek kan komen. Ja, dit lijkt me inderdaad wel passend bij het ‘karakter’ van dit geurtje smile


Doordat de geur zo aanwezig is heb je in principe aan één keer sprayen genoeg om lekker te ruiken. Maar zelf hou ik er wel van een beetje een parfum-walm om me heen te hebben, dus ik spray het in mijn hals, in mijn haar en op mijn polsen. De parfum blijft heel lang hangen, in de avond ruik je ‘m nog steeds! Dat vind ik ideaal, ik hou er niet van om gedurende de dag te moeten bijwerken en op deze manier gaat de flacon ook lekker lang mee.

Ik weet dat Alien al op veel blogs besproken is, maar ik moést mijn mening gewoon even delen.
Dus om een lang verhaal kort te maken: Ja, Alien is wat mij betreft zeker de hype waard! Het is echt helemaal mijn ding, ik ben er zo enthousiast over! Sinds ik hem heb draag ik ‘m dan ook elke dag.
Mocht je de geur niet kennen, ga hem zeker eens ruiken in de parfumerie. You’re gonna love it.

Hij is ook te bestellen bij Parfumswinkel.nl.

Ken jij Alien van Thierry Mugler al?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Clivi 20 maart 2016 at 22:44

  Ik vind het een heerlijk geurtje.. Heb m gehad toen die nieuw was op een gegeven moment rook ik hem overal haha. Maar hij blijft echt heerlijk, ik ruik alien al op een paar metee afstand :-)

 • Reply Mariska 19 maart 2016 at 12:12

  Ik gebruik hem iedere dag en ik heb hem al vaker opnieuw gekocht. Hij is zo lekker! Als je van zwaardere geuren houd kun je ook van Yves Saint Laurent Manifesto proberen :) Die is ook zo lekker!

 • Reply Manon 18 maart 2016 at 19:00

  Deze is zo lekker

 • Reply Mariska 18 maart 2016 at 15:02

  Geweldig luchtje! Heerlijke geur, prachtig flacon :D

 • Reply Rachel Kromdijk 18 maart 2016 at 12:48

  Dit is zo’n heerlijke parfum just love it!

 • Reply Lindsey Beljaars 18 maart 2016 at 09:24

  Nog altijd een van mijn favorieten! :)

 • Leave a Reply