Beauty

Wees creatief met make-up!


Binnenkort lekker een zondagmiddag vrij? Wees eens creatief en ga aan de gang met het maken van make-up! Dit klinkt misschien heel moeilijk, maar het zal je verbazen hoe makkelijk het eigenlijk is. Met een paar natuurlijke ingrediënten kan jij bijna alle basismake-up zelf in elkaar knutselen. Enthousiast geworden? Probeer het eens uit en lees snel verder voor de wie, wat, waars!

Gezicht reinigen

Begin met het schoonmaken en reinigen van je gezicht, door gebruik te maken van lekkere scrub en een hydraterend maskertje. Laat je deze twee beautyproducten nou net zelf kunnen maken! Voor de scrub heb je de volgende ingrediënten nodig: 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels honing en een klein kopje suiker. De suikerkorreltjes geven, zoals verwacht, het scrubeffect, waarmee jij alle dode huidcellen eenvoudig verwijdert. Voor het maskertje mag je de koelkast plunderen voor een pak yoghurt (1 theelepel), waar je 1 theelepel honing aan toevoegt. Smeer het goedje op je gezicht, laat het 15 minuten intrekken en geniet vervolgens van een shiny resultaat!

Een foundation in de maak

Na het reinigen van je gezicht, is de foundation aan de beurt. Nu vraag je jezelf misschien af hoe je in hemelsnaam foundation moet maken, maar eigenlijk is dit heel makkelijk. Voor de basis gebruik je arrowroot poeder dat je vervolgens mengt met cacaopoeder en een olie. Bij een lichte huid gebruik je 1 eetlepel van het arrowroot en bij een donkere huid heb je genoeg aan 1 theelepel. De kleur van de foundation bepaal je door de hoeveelheid cacao. Ga op je gevoel af en voeg het cacaopoeder toe totdat jij het mooi vindt. Een beetje olijf-, jojoba- of amandelolie toevoegen en je hebt een vloeibare foundation! Super makkelijk en 100% natuurlijk!

Rode wangen én lippen!

Voor het maken van een blush en een lipgloss hebben we fruit nodig! Voor de blush maak je gebruik van gedroogde frambozen die je fijn maalt tot poeder. Gebruik 4 theelepels van dit poeder in combinatie met 1 à 2 theelepels arrowroot poeder en je blush is klaar!

Voor de lipgloss heb je zowel gedroogde frambozen als gedroogde bosbessen nodig. Beide maal je weer fijn tot poeder, waarna je er een beetje olijfolie aan toevoegt. Je lippen zullen je het gebruik van fruit in dank afnemen, want frambozen zitten boordevol mineralen en voedingsstoffen, wat super goed is voor de verzorging van je lippen. Indien je even geen spiegel bij de hand hebt, gebruik dan de frontcamera van je tablet of een Acer Iconia One 7 B1 730 hoes met spiegel.

Milieuvriendelijk en portemonneebewust!

Door jouw make-up zelf te maken ben je super milieuvriendelijk en portemonneebewust bezig! De goedjes bestaan enkel uit natuurlijke producten en daarnaast is het zelf maken een stuk goedkoper dan het zelf kopen. Het enige nadeel van het knutselen is dat er nog wel eens klodders yoghurt rondvliegen en het frambozenpoeder stuivend voorbij komt. Om de schade te beperken voorzie je jouw (Microsoft) tablet van een Microsoft Surface 2 hoes of een universele 7 inch tablethoes met steun, zodat deze in ieder geval tegen een stootje kunnen. Ga lekker aan de slag en ben de hele middag zoet met knutselen!

Heb jij ooit zelf make-up gemaakt?

(Bron afbeeldingen: hier en hier)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Iris 20 maart 2015 at 16:29

  super leuk idee!
  droog je het gewoon in de vriezer en dan maal je het fijn?

 • Reply Nicole 20 maart 2015 at 10:56

  Super leuk artikel!

 • Reply Anouk 20 maart 2015 at 10:36

  Wat een leuk en origineel artikel! Goede tips!

 • Reply Manon 20 maart 2015 at 09:16

  Leuk artikel!

 • Leave a Reply