Beauty

Wimperverlenging bij Le Mani in Eindhoven


Hoe ideaal zou het zijn als je elke dag ’s ochtends wakker wordt met perfecte wimpers? Dat je geen mascara meer hoeft te dragen en je wimpers toch áltijd goed zitten? Tegenwoordig is dat mogelijk door wimperextensions te laten zetten. En dat heb ik afgelopen maandag laten doen! In dit artikel lees je alles over het proces, en hoe het me is bevallen.

Treatwell

De behandeling voor mijn wimpers heb ik geboekt via Treatwell. Dit is een database van meer dan 2000 beautysalons in Nederland. Je kunt hier allerlei behandelingen boeken, van een kappersbehandeling tot het waxen van je benen en van tanden bleken tot kunstnagels laten zetten. Het boeken gaat heel makkelijk, je kunt je behandeling zelf inplannen en vervolgens met iDeal betalen.

Bij mij was het zo dat het tijdstip dat ik had gekozen bij nader inzien toch vol zat. Dit werd heel netjes opgelost; zowel Treatwell als de salon zelf hebben mij gebeld met de vraag of ik ook een uurtje later kon. Geen probleem! Vervolgens belde Treatwell mij nog eens om te vragen of alles was opgelost, en later kreeg ik zelfs nog een mailtje als dank voor mijn flexibiliteit. Een zeer goede communicatie dus. De dag vóór je behandeling krijg je ook nog eens een smsje met een reminder. Wat een service allemaal, dat is me heel goed bevallen!

Salon Le Mani

Voor mijn wimperverlenging koos ik de salon Le Mani in Eindhoven. Lekker dicht bij huis en de salon had relatief lage prijzen.


De salon ziet er mooi en gezellig uit!

De behandeling


Ik was van te voren best zenuwachtig omdat ik geen idee had hoe het in zijn werk ging. Gelukkig werd dit me allemaal uitgelegd. Eerst werden mijn eigen wimpers bekeken om vervolgens samen een geschikte lengte uit te kiezen. Omdat mijn wimpers van zichzelf al vrij lang en vol waren, werd voor mij de langste maat gekozen. Dit werd gecombineerd met een iets kortere maat zodat ik een natuurlijker effect zou krijgen.

Zie je het bankje achterin de winkel? Daar heb ik ongeveer een uur gelegen. Er wordt tape onder je ogen geplakt, om te voorkomen dat daar lijm terecht komt. Vervolgens worden de wimpers één voor één tussen je eigen wimpers in gelijmd. Bij mij zijn er in totaal ongeveer 60 wimpers (per oog!) in gezet. De hele behandeling moest ik mijn ogen dicht houden, wederom om te voorkomen dat er lijm in je oog komt. Ik had verwacht dat het vervelend zou aanvoelen, of dat de behandeling me te lang zou duren, maar dat was helemaal niet het geval. Het was zelfs best rustgevend, vond ik.

Afijn, na een uurtje was het klaar en mocht ik mijn ogen open doen. De eerste paar minuten was het wennen en prikte het een beetje. Maar gelukkig was dat zo over en kon ik gaan genieten van het prachtige resultaat!

Het resultaat


Voor en na. Mijn wimpers waren al vrij vol en donker, maar het resultaat na de behandeling is echt verbluffend!


Ik kan niet stoppen met in de spiegel kijken, haha. Mijn wimpers zijn lang, vol en mooi gekruld. Op de bovenstaande foto’s draag ik verder geen make-up. Het vreemde gevoel dat ik de eerste paar minuten had, was al snel weg. Je voelt ze totaal niet zitten, dus dat is ideaal. Daardoor is het extra gek om ’s ochtends wakker te worden met perfecte wimpers. Voorheen vond ik mezelf er vaak moe uitzien zonder make-up, nu heb ik zelfs in de ochtend een mooie, open blik. Wat zoiets kleins als wimpers wel niet voor je oogopslag kunnen doen!Op de bovenstaande foto’s draag ik mijn dagelijkse make-up. Zonder mascara dus, want dat is niet meer nodig! Mocht ik toch een enkele keer extra willen uitpakken (denk: Oud & Nieuw!) dan kan ik wel gewoon mascara dragen, maar dit wordt niet aangeraden. Niet zozeer door de mascara zelf, maar meer door het verwijderen ervan. Het schrobben en de make-up remover kunnen er namelijk voor zorgen dat de wimpers sneller loslaten. Wanneer je, net zoals ik, wel regelmatig eyeliner of oogschaduw wilt dragen dan kun je het beste make-up remover zonder olie gebruiken. Ook probeer ik met het verwijderen niet te dicht in de buurt van de wimpers te komen. Wanneer je niks geks uithaalt zullen de wimpers ongeveer 4 weken blijven zitten. Of ik ze daarna laat bijwerken weet ik nog niet, want vanwege de prijs wilde ik eigenlijk niet dat dit vaste prik zou worden. Maar als ik bedenk hoe blij ik er nu mee ben geloof ik dat de kans er dik in zit dat ik tóch verslaafd ga raken…

Al met al ben ik zielsgelukkig met mijn wimperextensions. Je bed uitrollen met zo’n frisse oogopslag is echt ideaal, en zeg nu zelf: hier kan toch geen mascara tegenop?

Ook over de service van Treatwell en salon Le Mani ben ik zeer tevreden. Het enige nadeel aan deze behandeling dat ik kan bedenken, is de prijs. Want het is wel vrij duur: voor een nieuwe set wimpers betaal je €67,50 en wanneer je ze laat bijvullen kan dit (afhankelijk van hoeveel weken je de wimpers al hebt) vanaf €25.

Heb jij ooit wimperextensions laten zetten?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Bernice 28 januari 2015 at 13:56

  Wow! haha heb even je artikel opgezocht. Wat een prachtig resultaat. Dat is ook wel het rotte dat je het hierna graag nog een keertje wilt doen.. Maar inderdaad die prijs is toch wel een minpuntje. X

 • Reply Butterfly 16 januari 2015 at 18:23

  Ik laat het zelf ook elke twee weken doen maar ik vind ze bij jou erg slordig zitten, dit zou niet het geval moeten zijn als ze net geplaatst zijn. En een uurtje bezig voor een nieuwe set is wel erg kort. Ik vraag mij af of je bij een andere zaak niet beter af bent. Is de one by ine techniek gebruikt?

  Oh dit bedoel ik niet rot maar zou het jammer voor je vinden als je betaald voor een slechte kwaliteit

  • Reply Mandy 20 januari 2015 at 20:37

   Bedankt voor je eerlijke reactie. Dit was dus de eerste keer dat ik mijn wimpers liet doen, dus ik heb niet echt een idee hoe het er normaal gesproken uitziet. Maar ik snap wel wat je bedoelt met dat ze wat slordig zitten. Met de one by one techniek bedoel je zeker dat ze er 1 voor 1 in zijn gezet? Want dat is inderdaad het geval :)

   Groetjes, Mandy

 • Reply diana 14 januari 2015 at 18:12

  ik vind het echt heel erg mooi. en twijfel elke keer weer of ik het toch ook niet moet doen.
  maar heb het eens nagevraagd bij mijn schoonheidspecialiste en die raadde het heel erg af omdat het je eigen wimpers beschadigd. dus toch maar niet.

 • Reply Maaike 8 januari 2015 at 11:09

  Wauw, dit ziet er ongelofelijk mooi uit zeg! Nu ga ik het zelfs overwegen om ook te doen!

 • Reply Linda / Oh My Beauty 6 januari 2015 at 22:08

  Wauw, wat een verschil! Alleen ze staan zo door de war, maar met een borsteltje komt dat vast goed :) Mooi resultaat!

 • Reply Sanae 6 januari 2015 at 21:59

  Het resultaat is echt super mooi!

 • Reply Daisy 6 januari 2015 at 18:12

  Wat een mooi effect. Het laat je ogen echt spreken, ze lijken alleen nog wat door elkaar te zitten of is dat een vertekend beeld ?

  • Reply Mandy 6 januari 2015 at 18:59

   Nee dat klopt, ze zijn zo lang dat ze wat sneller ‘door de war’ gaan. Maar met een wimper borsteltje voorzichtig doorkammen en het is opgelost! Alleen toen ik de foto’s maakte durfde ik dat nog niet zo goed, omdat ik bang was ze te beschadigen ;)

 • Reply Lies 6 januari 2015 at 16:46

  Wat ziet het resultaat er goed uit! Alleen een uur lang je ogen dichthouden zou voor mij denk ik wel een probleem zijn. Ik ben echt het type die alles wil zien en tussentijds zou checken of mijn ogen niet dichtgeplakt zijn haha.

  • Reply Mandy 6 januari 2015 at 19:01

   Dat had ik ook een beetje, en tegen het einde deed ik mijn ogen per ongeluk open. Ik kan je vertellen dat je dat na 1x wel hebt afgeleerd want die lijmt prikt! ;)

 • Reply Anouk 6 januari 2015 at 16:33

  Het resultaat ziet er super uit! Ik zou het ook nog graag een keer doen, maar zie er tegenop om dan elke keer terug te gaan om ze op te laten vullen haha.

 • Reply Mariëlle 6 januari 2015 at 15:28

  Ik vind sommige wimpers een beetje scheef staan (of dat lijkt misschien zo), maar het lijkt me inderdaad ideaal om niet perse mascara op te hoeven doen!

 • Reply Rosanne 6 januari 2015 at 12:56

  Wauw het resultaat mag er zeker wezen! Ze zien er echt mooi zwart en vol uit. Love it! liefs x

 • Reply Manon 6 januari 2015 at 09:57

  Ik vind het er wel heel erg mooi uitzien. Zelf zou ik het niet doen, omdat ik al wat langere wimpers heb van mijzelf.

 • Leave a Reply