Creatief

Crea Bea – Tekenen


Af en toe, héél af en toe, als ik me dood verveel of ineens in een creatieve bui ben, maak ik weleens een tekening. Ik vind het leuk om te doen. Helaas heb ik weinig geduld en stop ik vaak halverwege een tekening, om er dan een half jaar later pas mee verder te gaan, of om hem helemaal niet meer af te maken. Nu ben ik weer in zo’n bui, en omdat ik laatst ook wat oudere tekeningen had teruggevonden, leek het me leuk om ze hier op mijn blog te laten zien!


Titanic is mijn all-time favorite film. Deze tekening maakte ik een aantal jaren terug voor in mijn portfolio. Ik wilde namelijk grafisch ontwerper worden, en voor die opleiding moest je een portfolio inleveren. Helaas ben ik niet aangenomen en inmiddels doe ik wat anders, maar deze tekening blijft één van mijn favorieten.


Weer Titanic! Bij deze tekening heb ik een klein beetje valsgespeeld. Ik had de originele foto namelijk bewerkt in Photoshop, zodat ie er uit kwam te zien zoals op deze tekening, en daarna heb ik globaal de outlines overgetrokken, haha. Het was puur om deze stijl eens te proberen.


Niet veel mensen zullen hem kennen, maar dit is Tiziano Ferro, een Italiaanse zanger. Dit was de eerste tekening (en qua details een van de betere) die ik maakte toen ik besloot dat ik realistische portretten ging leren tekenen. Ook deze tekening is al een paar jaar oud.


Daarna besloot ik de Olsen Twins te tekenen. Twee gezichten, dus twee keer zoveel werk haha. Ik vind ze niet heel erg lijken, maar ik ben wel trots op de haren van de linker. Haren tekenen vind ik namelijk erg moeilijk!


Ik denk dat ik dit mijn beste portret vind, al heb ik hem nooit afgemaakt. Zoals ik al zei, haren tekenen vind ik moeilijk, en toen ik daar eenmaal aan begon vond ik dat het de tekening verpestte! Ik durf er dus niet aan verder te werken haha. Het is trouwens David Villa, een voetballer.


Na een hele tijd niet getekend te hebben, vond ik op zolder een doos pastelkrijtjes. Ik had nog nooit met krijtjes getekend (vroeger op de kleuterschool rekenen we even niet mee) en besloot het eens te proberen. Leuk om te doen, maar het geeft erg veel troep, heel mijn vingers zaten onder en ook de tekening zat onder de vlekken. Het is Lady Gaga trouwens!


Op Littlemonsters.com (Gaga’s fansite) zitten ontzettend veel creatieve mensen waardoor ik weer geinspireerd werd om Lady Gaga nog eens te tekenen, deze keer gewoon met potlood.


Vandaag was ik een filmpje aan het uploaden, maar dat duurde een uur en mijn laptopje overleeft het niet als ik in de tussentijd nog ga internetten of iets dergelijks. Daarom besloot ik weer eens creatief te gaan doen. Deze is nog niet af, maar herkennen jullie het al? wink

Dit waren mijn creatieve uitspattingen. Excuses voor de vrij slechte foto’s, ik weet dat ik tekeningen beter zou kunnen inscannen maar ik weet niet hoe de scanner werkt haha. Bij deze besluit ik om vaker creatief bezig te gaan zijn. Vinden jullie het leuk als ik zulke artikelen vaker maak?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Vienna 29 januari 2013 at 12:05

  Wauw er zitten echt mooie tekeningen bij!

 • Reply Laura 22 januari 2013 at 13:51

  Wauw, mooie tekeningen! Wat kun je goed tekenen! Leuke blog heb je ook ;)

 • Reply Han 22 januari 2013 at 09:41

  Prachtig je tekeningen! de laatste is heel herkenbaar. ook in onze kast staan boeken en mapjes met jou tekeningen, waar we heel zuinig op zijn! Ga lekker door met tekenen.

 • Reply Purpurapapilio Nails 21 januari 2013 at 21:04

  Heeel mooi!!
  Echt goed gedaan!!

 • Reply MySuperSweetLife 21 januari 2013 at 20:26

  Prachtige tekeningen! Vooral die van Lady Gaga is mooi!
  Liefs

 • Reply Sofie 21 januari 2013 at 20:06

  Wauw, wat een prachtige tekeningen! Je hebt echt talent :)

 • Reply Mariska 21 januari 2013 at 17:57

  Wat kan jij goed tekenen zeg! ik vind ze allemaal erg mooi :) Vooral die met die krijtjes vind ik wel apart :)

 • Leave a Reply