Nachtelijke creativiteit


Ik studeer communicatie in de richting Creatief. Binnenkort hebben we beoordelingen en momenteel ben ik druk bezig om mijn portfolio in orde te krijgen. Het portfolio bevat schoolopdrachten, maar ook eigen werk. Op de één of andere manier ben ik midden in de nacht altijd veel creatiever dan overdag. De creatie die waar ik de afgelopen nacht aan heb gewerkt, is er eentje waar ik best trots op ben. Vandaar dat ik hem met jullie wil delen!


Voordat ik jullie het eindresultaat laat zien, leek het me leuk om te laten zien uit welke afbeeldingen mijn creatie tot stand is gekomen. De bovenstaande plaatjes zitten er allemaal in verwerkt. Ik ben niet de juiste persoon om tutorials te geven, aangezien ik zelf ook maar gewoon het één en ander uitprobeer. Wel kan ik jullie vertellen dat het vooral een kwestie was van knip- en plakwerk, veel gummen, spelen met kleur, licht en contrast, en het gebruik van Photoshop brushes om hier en daar wat mooie effecten toe te voegen.

Het eindresultaat


Je kon het al een beetje zien in de header, maar dit is mijn eindresultaat! Laatst vertelde ik al dat ik gek ben op surrealistische kunst, waarvan ik in dit artikel al wat voorbeelden liet zien. Dat ik nu zelf ook iets in die trant heb weten te maken maakt me stiekem best een beetje trots. Oh, en de make-up heb ik er trouwens zelf op ‘getekend’. Het was nog best lastig om dit realistisch te laten lijken!

Het enige wat nog rest is een titel. De afbeelding symboliseert het feit dat het lot van de aarde in onze handen ligt, maar dat we het eigenlijk alleen maar aan het vernietigen zijn. Ik ben nog aan het nadenken over hoe ik dit ga samenvatten in een goede titel, maar mocht jullie iets te binnen schieten laat het dan vooral weten!

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden, en of jullie het leuk vinden om vaker zulk soort artikelen te zien!

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *