Gadgets en technologie

5x leuke iPhone games

iphonegamesheader
Meer dan 2,5 jaar geleden schreef ik een artikel over mijn favoriete iPhone games. Dit artikel deed het vrij goed, maar is inmiddels natuurlijk wat verouderd. Aangezien ik sinds deze week een nieuwe iPhone heb en weer helemaal verslaafd ben aan spelletjes is het tijd voor een update: mijn vijf favoriete games op dit moment!

Delicious: Emily’s home sweet homeDelicious heb ik vroeger zó veel gespeeld op de computer. Helaas heb ik ‘m nu niet meer op de laptop staan, maar gelukkig zijn er tegenwoordig gratis iPhone apps van! Zelf speel ik ‘Emily’s home sweet home’, maar er zijn meerdere varianten en eigenlijk komen ze allemaal op hetzelfde neer. Je werkt in een restaurant en je moet alle klanten de juiste bestelling brengen. Doe dit wel snel, want je klanten zijn erg ongeduldig. Als je levels uitspeelt krijg je geld en daarmee kun je bijvoorbeeld je restaurant of je eigen huis weer mooier inrichten. Het concept is eigenlijk heel simpel, maar daarom niet minder verslavend. En het mooie is: voor de computer kosten deze spellen geld, maar de apps zijn gratis!

Tiny Tower


Dit spelletje heb ik een paar jaar geleden ook veel gespeeld, maar ik was de naam vergeten. Tiny Tower dus, waarbij je de manager bent van  een toren. In die toren bouw je appartementen waar poppetjes kunnen wonen en voorzieningen zoals restaurants, clubs, musea en sporthallen om je poppetjes van een baantje te voorzien. Hier komen weer gasten op af waardoor je geld verdient.

Dit spelletje is wel in realtime, als er staat dat het 1,5 uur duurt voordat je nieuwe verdieping klaar is moet je ook daadwerkelijk 1,5 uur wachten. Hierdoor kun je het niet uren achter elkaar spelen, maar neem je gedurende de dag gewoon af en toe een kijkje. Verder is de besturing heel simpel, is het spel erg verslavend en ben ik een groot fan van de oldschool graphics!

Restaurant Story 2
In het vorige artikel over iPhone games schreef ik al iets over Restaurant Story. Deze week kwam ik er achter dat er tegenwoordig ook een deel 2 van is! Het basisidee is hetzelfde: je klikt wat gerechten aan, een paar minuten of uren later zijn ze klaar en zet je ze op het aanrecht, en dan komen er poppetjes eten. Maar er zijn, behalve mooiere graphics, ook wat dingen veranderd in de nieuwe versie. Zo moet je nu zelf je ingrediënten inkopen bij de slager of de groenteboer. Dit maakt het spel een stuk moeilijker en tijdrovender.

Sky Burger


Bij dit spelletje genaamd Sky Burger moet je een hamburger in elkaar zetten. Dat lijkt makkelijker dan het is! Je moet de goede ingrediënten opvangen en de verkeerde ontwijken. Het moeilijke gedeelte zit ‘m in de besturing: je beweegt de hamburger namelijk door je telefoon te kantelen. Speel dit spel dus vooral niet als je in een rijdende bus zit, want dan gaat je hamburger alle kanten op lol Het is even oefenen, maar zeker een grappig spelletje!

Fallout Shelter
Fallout Shelter zag ik op 9Gag vaak voorbij komen, en daar werd ik nieuwsgierig van! Waar het over gaat? De wereld is niet meer veilig en jij vangt de mensen op in een schuilkelder die je zelf bouwt. Allereerst moet je zorgen voor de basisbehoeften – water, elektriciteit en eten. Je bouwt hier aparte ruimtes voor en je vluchtelingen worden aan het werk gezet. Daarna kun je je schuilkelder gaan uitbreiden. Het hoofddoel is eigenlijk om iedereen een zo’n gelukkig mogelijk leventje te laten leiden. Een beetje een vage doelstelling, maar de gameplay is verslavend,  er zit leuke humor in en het spel ziet er mooi uit!

Goed nieuws voor mensen die geen iPhone hebben: Fallout Shelter is sinds kort ook voor Android beschikbaar.


Dat waren de spelletjes die ik momenteel het meest speel. Daarnaast speel ik ook nog af en toe Woordjacht, Trivia Crack en 2048, maar die spelletjes kent volgens mij iedereen wel (en ze zijn volgens mij ‘uit de mode’, haha).

Weet jij nog leuke smartphone games?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Simone 9 september 2015 at 22:21

  Fallout Shelter lijkt me ontzettend leuk, ga hem direct eens installeren. Die Sky Burger ben ik te ongeduldig voor, haha. En de rest kende ik al. Ben benieuwd!

 • Reply Sofie Katelijne 2 september 2015 at 21:17

  Restaurant story speel ik ook, superleuk!

 • Reply Manon 2 september 2015 at 19:57

  Emily vind ik altijd heel erg leuk, doe ik alleen op de ipad

 • Reply Iep 2 september 2015 at 16:30

  Haha wat een leuke spelletjes zeg. Een paar kende ik al!
  Liefs Iep

 • Reply Nicole 2 september 2015 at 07:57

  Oeh Tiny Tower! Daar ben ik zo verslaafd aan geweest haha.

 • Leave a Reply