Lifestyle

Een winterproof huis in 5 stappen

Nog even en dan is het officieel winter. Persoonlijk ben ik echt een zomermens. Sneeuw, regen, kou, mij niet gezien! Het liefst breng ik de komende maanden lekker warm in bed door (hallo winterslaap!) maar dat vindt mijn baas niet goed bigsmile

Winterslaap of niet, ik kan er gelukkig wél voor kiezen om het koude seizoen grotendeels binnenshuis uit te zitten. Hiervoor moet mijn huis natuurlijk wel even winterproof worden gemaakt. Omdat ik vast niet de enige ben, heb ik een aantal tips verzameld. Zo komen we de winter wel door!

1. Hou het huis warm

Voor de koukleumen onder ons is het belangrijk dat het binnen lekker warm is. Om er zeker van te zijn dat je niet ineens met een kapotte verwarming zit, laat ‘m voor de winter nog even checken! Zorg ook je huis goed geïsoleerd is en gebruik eventueel tochtstrips bij de ramen.

Hoewel het verleidelijk is om de verwarming op standje sauna te zetten, probeer hem niet hoger dan 21 graden te zetten. Je wilt geen torenhoge energierekening! Vind je 21 graden te koud, lees dan de volgende tip!

2. Hou jezelf warm

Deze spreekt eigenlijk voor zich, maar om energiekosten te besparen zijn er ook andere manier om warm te blijven. Wat ik zelf als allereerste doe zodra ik thuis kom, is mijn outfit verwisselen voor een heerlijk warme pyjama, fluffy huissokken – en eventueel daar overheen nog een trui of een badjas, haha. (Ja, ik heb het altijd koud). Verder is mijn wollen plaid echt onmisbaar tijdens het Netflixen. Sowieso zien plaids en dekens in het interieur er ook erg leuk en knus uit, dus dat is mooi meegenomen! Kopje warme chocomel met slagroom erbij, en het ultieme relaxen kan beginnen.

Skydreams02

3. Buiten

Waarschijnlijk kom je liever niet buiten, maar als je een tuin hebt is het belangrijk om deze vast voor te bereiden op de winter. Bescherm je planten tegen vorst en als je een buitenkraan hebt, sluit deze dan af. Anders kan de leiding namelijk bevriezen!

Check ook het schilderwerk op je huis en bij het raamkozijn. Verf die oud of beschadigd is kan gaan scheuren als het vriest, en dat moet je natuurlijk niet hebben! Voorkom ellende door alles te laten schilderen voor de winter begint.

4. Haal de kerst in huis

Met kerst zelf heb ik niet zo veel, maar kerstversiéring daarentegen! Wat mij betreft staat de kerstboom er het hele jaar, haha. Het maakt je interieur gewoon zo gezellig. Zelf ging ik voor witte kerstballen en gekleurde lampjes. En ik ben er stiekem heel trots op dat ik mijn eerste eigen kerstboom heb!

Skydreams03
^Mijn kerstboom!

5. Licht

De winter is zo donker en grauw, en daarom haal ik graag wat licht in huis. Nu is heel fel licht niet echt gezellig, maar gedimd licht is vaak weer te donker om fatsoenlijk te kunnen werken/schoon te maken/koken. Daarvoor zijn dimmers gelukkig ontzettend handig.

Zelf heb ik geen verlichting die je kunt dimmen, maar ik heb wel een andere oplossingen om zowel praktisch licht als sfeerlicht te kunnen creëren. Zo heb ik, verspreid door de ruimte, drie plafondlampen, een schattige lichtsnoer langs de tv, en een fancy ledstrip onder mijn keukenkasjes voor extra sfeer. Alles is afzonderlijk te bedienen, waardoor je het zo licht of donker kunt maken als je zelf wilt. Oh, en (geur)kaarsen kunnen natuurlijk ook zeker niet ontbreken in de winter!

Skydreams01
^De foto linksboven vond ik een leuk idee van Pinterest. Rechts en linksonder zijn lichtbronnen in mijn eigen huis!


Hopelijk komen jullie de winter met deze tips wel door!
En ik ben eigenlijk wel benieuwd: ben jij net als ik een binnenmens, of ben je in de winter liever buiten? Laat het me weten in de comments!

.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lindsey Beljaars 7 december 2017 at 09:33

    Haal de kerst in huis, beste tip ooit!! Ik heb gisteren mijn kerstboom gezet en het is meteen zoveel warmer en gezelliger in huis! Love it!

  • Leave a Reply