Lifestyle

Filmmuziek

-
Mijn iPod sleep ik overal mee naar toe. Qua muziek heb ik een brede, maar ook een beetje een aparte smaak; mijn favoriete artiesten komen uit Italië, en ik luister graag naar de muziek uit de film Titanic of de Disneyfilm Tangled. Daarom leek het me leuk om een artikel te maken en mijn favoriete filmmuziek met jullie te delen!


Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen met mijn favoriete film aller tijden; Titanic. Veel mensen denken dan gelijk aan het bekende Céline Dion liedje. Ik heb echter een hekel aan die versie van dat nummer! De ‘klassiekere’ nummers, gecomponeerd door James Horner, die in de film gebruikt zijn, dát zijn de liedjes die ik bedoel. Ik heb dan ook het hele album, maar om jullie niet dood te gooien met alleen maar Titanic muziek, heb ik het nummer uit mijn favoriete scène uitgekozen. Ik kon geen beter filmpje vinden, maar de scène en het liedje wat ik bedoel beginnen vanaf 1:35.


Oké, dit is niet echt een soundtrack van de film, maar het liedje komt er wel in voor en ik vind het een geweldig nummer. De Back to the future films heb ik ook echt ontzettend vaak gezien maar de scène waarin Marty ‘Johhny B Goode’ speelt blijft leuk!


Nog eentje van Back to the future, dit keer uit deel 3. In deel 3 gaan ze naar het wilde westen, en dit is echt zo’n typisch western liedje. Ik hou daar normaal niet van, maar het past goed in de film en het is echt een lekker blij, gezellig liedje.


Ik vind Kane echt een steengoede band, ‘Komt een vrouw bij de dokter’ is een prachtige film, dus die twee dingen in combinatie zijn wat mij betreft altijd goed.


Hoe kinderachtig het ook klinkt, op Titanic na is ‘Tangled’ (oftewel Rapunzel) één van mijn favoriete films. De liedjes uit de film zijn ook prachtig. Omdat ik niet kon kiezen, en niet het hele artikel wilde volspammen met alleen maar Tangled, heb ik voor Kingdom Dance gekozen. Dit vind ik één van de sterkste scènes uit de film, terwijl er niet eens in gepraat wordt. Mocht je dit leuk vinden, dan kan ik je ook de nummers ‘When will my life begin’ en ‘I see the light’ aanraden!


Behalve dat ik een crush heb op Johnny Depp, heb ik niet zo veel met de Pirates of the Caribbean films. Maar de themesong vind ik wel erg leuk om naar te luisteren, vandaar dat deze niet uit het rijtje kon ontbreken!

Weten jullie nog leuke filmmuziek?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Estrella 14 april 2013 at 21:30

  Heel leuk artikel, ik vind filmmuziek vaak zo mooi! Hans Zimmer heeft voor meerdere films muziek gemaakt, zitten echt heel mooie arrangementen tussen!

 • Reply anouk 14 april 2013 at 14:43

  ik hou ook echt enorm veel van rapunzel haha. En heb eigenlijk ook bijna alleen maar filmmuziek op m’n ipod staan :-) FOLLOWED!

 • Reply Bianca 13 april 2013 at 17:11

  Leuk artikel!

 • Reply Glossiequeen 12 april 2013 at 16:21

  Leuk artikel!

 • Reply Vintagirie 12 april 2013 at 16:18

  Tangled is zo’n leuke film!! En de muziek is echt prachtig.

 • Leave a Reply