Lifestyle

Movie Challenge #2

moviech
De tweede maand van de movie challenge zit er op! Ik moet zeggen dat ik echt belachelijk vaak naar de bioscoop ben geweest de afgelopen maand. Lang leve Pathé Unlimited! Welke films heb ik allemaal gezien en welke sprongen er uit?
Het doel wat ik in eerste instantie met mezelf heb afgesproken is dat ik binnen een jaar 100 films ‘moet’ kijken.
Omdat ik merk dat ik dit makkelijk ga halen als ik op deze manier door ga, heb ik besloten het wat moeilijker te maken voor mezelf. Een beetje raar misschien om je einddoel midden in een challenge op te schroeven, maar ik wil wel een beetje een uitdaging. Vandaar dat ik nu besloten heb om in een jaar tijd geen 100 films, maar 150 films te gaan kijken!

De films die ik in oktober heb gezien

Datum Titel Locatie
1 oktober 2013 Malavita (The Family) Bioscoop
7 oktober 2013 Gravity Bioscoop
7 oktober 2013 Chez Nous Bioscoop
11 oktober 2013 Runner Runner Bioscoop
13 oktober 2013 Chocolat Thuis
15 oktober 2013 Blackbird Bioscoop
19 oktober 2013 Insidious 2 Bioscoop
20 oktober 2013 Feuten het feestje Bioscoop
22 oktober 2013 Jackass: Bad Grandpa Bioscoop
24 oktober 2013 Machete Kills Bioscoop
28 oktober 2013 Turbo Bioscoop
28 oktober 2013 Planes Bioscoop
29 oktober 2013 De nieuwe wildernis Bioscoop
29 oktober 2013 Carrie Bioscoop

Wederom heb ik slechts één film thuis gezien, de rest allemaal in de bioscoop. Als je dit zo ziet, zou je haast denken dat ik geen leven heb, haha. Ook heb ik een aantal keren op een vrije middag meerdere films achter elkaar gezien. Zo zaten we soms letterlijk een hele middag in de bioscoop. De enige film die ik de afgelopen maand thuis heb gezien was ‘Chocolat’. Deze had ik al eerder gezien, maar wat mij betreft kun je niet vaak genoeg naar Johnny Depp kijken…

Mijn 3 favorieten

De afgelopen maand heb ik meerdere films gezien waar ik erg enthousiast over was. Daarom was het moeilijk om maar drie favorieten te kiezen. Ik heb voor dit lijstje dan ook vooral gekeken naar films waarvan ik denk dat de meeste mensen ze wel leuk zullen vinden.

Gravity

Astronauten Ryan Stone en Matt Kowalski worden op zichzelf teruggeworpen als hun shuttle wordt vernietigd en ze als enige overlevenden achterblijven. Zonder contact met de aarde en slechts op elkaar aangewezen, lijkt de kans om gered te worden minimaal.
Gravity was een film waarvan de trailer me niet bijster enthousiast maakte. Toen ik zag dat de film bizar goede recensies kreeg vond ik dat ik hem toch maar moest gaan kijken. En wat mij betreft waren de recensies volledig terecht. Een vrij simpel concept, maar prachtig uitgewerkt. Ook erg goed geacteerd en de beelden zijn adembenemend. Verder kan ik hier niet teveel over zeggen zonder te spoilen, gewoon gaan kijken dus!

Jackass: Bad Grandpa

Jackass, you hate it or you love it. Zelf hou ik ervan, ik kan echt helemaal dubbel liggen om de belachelijke stunts die ze steeds bedenken. Daarom wilde ik Bad Grandpa ook graag zien. Johnny Knoxville kruipt in de huid van een nogal grove, brutale opa die met zijn kleinzoon op pad gaat. In tegenstelling tot de andere Jackass films zit hier daadwerkelijk een verhaallijn in, dat wordt opgevuld met kansloze stunts, maar vooral humor die zo flauw en grof is dat je er wel om moét lachen. Mocht je Jackass leuk vinden dan moet je deze film sowieso gaan kijken. Ben je niet zo’n Jackass fan, dan is Bad Grandpa misschien toch het proberen waard, want het is anders dan de voorgaande films. Ik en mijn vrienden hebben onszelf bijna in coma gelachen, vandaar dat ik Bad Grandpa zeker zou aanraden!

Insidious 2

Als horror-fan is het vaak moeilijk om films te vinden die nog écht eng zijn. Deel 1 van Insidious was wat mij betreft de beste horrorfilm sinds jaren. Een ontzettend enge film, die niet alleen eng was om de schrikeffecten maar die ook daadwerkelijk een goed verhaal had. Ik keek dan ook al maanden uit naar deel 2. Een beetje bang dat ‘ie zou tegenvallen was ik wel, dat is vaak zo bij een tweede deel, maar Insidious Chapter 2 heeft me blij verrast. Het verhaal sluit perfect aan bij het vorige deel, en is wat mij betreft zelfs nog beter uitgewerkt. De film is wel wat ingewikkeld, in het begin snapte ik sommige dingen niet helemaal, maar later in de film wordt alles duidelijk en kwam ik tot de conclusie dat de opbouw echt geniaal was. Behalve dat op het einde duidelijk wordt dat er waarschijnlijk een deel 3 aan gaat komen (yes!) zal ik niet te veel verklappen. Mocht je een avondje écht goed willen griezelen, kijk dan deel 1 en 2 achter elkaar. Zeker doen!

Ik ben nu al benieuwd welke goede films ik de komende maand allemaal ga zien! Jullie ook?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Kirsty 3 november 2013 at 16:15

  Wat heb je veel films gezien! Ik wil Gravity ook nog heel graag zien, lijkt me een hele aparte film!

 • Reply Iris - The Beauty Magazine 3 november 2013 at 16:08

  Wat een leuke challenge! Ik vind Chocolat een leuke film!

 • Reply Estrella 2 november 2013 at 19:11

  Wow! Goed je best gedaan! Ik kijk normaal ook veel films, maar in oktober viel de ‘vangst’ een beetje tegen. November gaat veel beter worden denk ik, in twee dagen tijd heb ik er al 3 gezien, gaat goedkomen :) Ikzelf ga overigens bijna nooit naar de bios.

 • Reply Charlotte 2 november 2013 at 18:03

  Gravity lijkt me zo spannend! :)

 • Leave a Reply