Lifestyle

Titanic aan mijn muur

Titanic06
Sinds juni ben ik de trotse eigenaresse (lees: huurder) van mijn eigen appartementje. En eigenlijk is het nog steeds niet helemaal ‘af’. Alle meubels zijn er, hier en daar staat wat leuke decoratie, maar toch miste er nog het één en ander. Zo was de muur bij mijn eettafel nog erg kaal en leeg.

Het mailtje dat ik kreeg van Zor.com kwam dan ook als geroepen. Ik mocht één van hun fotoproducten testen, wat betekende dat mijn kale muur eindelijk wat decoratie zou krijgen. Maar toen kwam het probleem: wat in godsnaam wilde ik laten afdrukken? Een foto van mijn reis naar Curacao zou qua kleuren (blauwe zee, groene palmbomen) niet echt passen bij mijn interieur. Een leuke foto met mijn vrienden vond ik link, want hoe leg je dat uit aan vrienden die niét op de foto staan? De meeste mensen hebben een leuke foto van hun kinderen aan de muur, maar ja, ik heb geen kinderen. Pff!

Een afdruk van een mooie skyline of iets anders artistieks leek me leuk, maar ik wilde iets dat bij mijn persoonlijkheid past. Want een persoonlijke touch ontbrak nog in mijn huis. En toen kreeg ik het beste idee ooit!

Al sinds mijn kindertijd ben ik obsessed met Titanic. Niet alleen heb ik de film al minstens 50 keer gezien, ook het historische aspect en de bijbehorende documentaires vind ik ontzettend boeiend. Ik weet nog goed dat ik als 10-jarige een spreekbeurt moest houden. Klasgenootjes vertelden over hun hond of hun favoriete vakantieland, ik deed het (natuurlijk!) over Titanic. Ik weet alle ins en outs, en zelfs mijn WIFI wachtwoord is Titanic-gerelateerd. Kortom: dit is een onderwerp waar ik uren over kan praten en waar mijn vrienden me gelijk mee zullen associëren.

Titanic01

En dit is dan wat het is geworden! Hij hangt nog niet aan de muur – daar heb ik mijn handige vader even voor nodig – maar dat terzijde.

Ik wilde per sé geen shot uit de film gebruiken. Geen Leonardo DiCaprio, geen computer geanimeerde boot, maar de échte Titanic uit 1912. En dat was even goed zoeken; in die tijd werden er immers niet zo veel foto’s gemaakt, en al helemaal niet in hoge resolutie. Maar uiteindelijk vond ik een beeld dat ik prachtig vond, en dat bovendien printbaar was.

Titanic03

Titanic05

Ik kon kiezen tussen een afdruk op PVC of aluminium. Ik koos voor aluminium, dat leek me wel vet. Het was even spannend hoe de afdruk zou lukken, want het blijft een foto van meer dan honderd jaar oud met hier en daar wat ruis en onscherpte. Maar ik ben erg onder de indruk over de kwaliteit! Ja, als je van dichtbij kijkt zie je in de donkere stukken wat korreligheid, maar daarvan geef ik Zor niet de schuld. Dat komt puur door de veroudering van de foto – op mijn beeldscherm zag je dit namelijk ook. Sterker nog, er zijn details geprint die ik op mijn scherm niet eens kon zien, zoals de kleine oneffenheden in de ‘lucht’. Netjes hoor!

Titanic02
De aluminium plaat heeft een glansje. Mooi!

Titanic04
De details

De print ligt echt ‘op’ de plaat en je kan dat in de donkere stukken ook voelen. Dat vind ik tof. En van dichtbij kun je de structuur van de aluminium plaat ook daadwerkelijk zien. Het ziet er mooi uit, en het is weer eens wat anders dan een foto op canvas! Naar mijn mening oogt en voelt dit veel luxer.

Titanic07

Titanic08
Voor de bovenstaande foto heb ik er met een zaklamp op geschenen, zodat je goed de structuur en de ‘diepte’ kan zien.

Deze afdruk heb ik gekregen, maar prijzen van afdrukken zijn ontzettend laag. Een 60×40 print zoals deze kost maar zestien euro, da’s echt geen geld. Naast aluminium kun je ook kiezen voor een afdruk op PVC of glas, voor ongeveer dezelfde prijzen. De prints worden in het buitenland geproduceerd, dus ik verwachtte een lange verzendtijd. Bij het bestelproces stond ook aangegeven dat het ongeveer 7 tot 10 werkdagen kon duren. Maar na slechts drie dagen stond de postbode al aan de deur! Ik was blij verrast over deze snelheid, topservice!

Geweldig dat ik nu eindelijk mijn eigen Titanic in huis heb heart .

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Han 15 februari 2018 at 23:39

    Wat een prachtige print Mandy! Past perfect in je studio!

  • Reply Nienke 14 december 2017 at 16:57

    Het ziet er inderdaad heel anders uit dan op canvas. Erg mooi. En het verhaal achter de Titanic blijft altijd fascinerend.

  • Reply Susan | Since 1994 11 december 2017 at 23:29

    Ik kijk ook heel vaak docu’s en andere Titanic gerelateerde dingen. Vind het echt een prachtig verhaal en mysterie.

  • Leave a Reply