Lifestyle

Zo maak je een klein balkon gezellig!

Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaresse van mijn eigen appartementje. Nu had ik de keuze of ik wel of geen balkon wilde, en ik heb ervoor gekozen om het niet te doen. In de eerste plaats omdat mijn appartement dan wat groter zou zijn, maar ook omdat ik niet zo goed wist wat ik met een balkonnetje aan moest.

Toch ben ik tijdens mijn zoektocht naar interieur-inspiratie een aantal hele toffe balkons tegengekomen. Eigenlijk heb ik nu een beetje spijt! En omdat ik weet dat veel van mijn leeftijdsgenoten wél de luxe van een balkon hebben, leek het me leuk om de tips die ik tegenkwam met jullie te delen. Het zou namelijk zonde zijn als je je potentiele mini-paradijsje alleen maar als opslag voor lege bierkratten gebruikt wink

1. Maak gebruik van de wanden
Een klein balkon oogt een stuk ruimer door de vloer vrij te houden. Nu zijn er een hoop leuke planten- en bloembakken te koop voor aan de balkonrand, maar wist je dat je ook een complete (inklap)tafel aan de rand kunt maken?
Balkon01

2. Gebruik multifunctionele meubels
Als je in een klein appartementje of studentenkamer woont ken je deze tip vast al wel. Denk bijvoorbeeld aan een bed en ladenkast in één. Dit soort multifunctionele meubels kun je ook op je balkon toepassen! Een simpele houten kist kan bijvoorbeeld dienen als stoel, als opbergruimte (binnenin), of als bijzettafeltje. Ideaal!

Balkon03

3. Hang lampjes op
Lampen op de grond of op een tafeltje staan alleen maar in de weg, en bovendien is een lichtsnoer véél sfeervoller. Hang leuke lampjes aan de muur of aan de rand, en je balkon heeft gelijk een hoog Pinterest-gehalte.

Balkon04

4. Hou het netjes
Op een gezellig balkon hoort geen troep te liggen. Toch kun je er – bij gebrek aan andere opbergruimte – soms niet aan ontkomen om (een deel) van je balkon als tijdelijke afvalopslag te gebruiken. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, mits je het allemaal goed bijhoudt. In grote steden, en zeker in studentenhuizen waar schoonmaken niet de grootste prioriteit heeft, kunnen nogal eens muizen voorkomen. Dat lijkt me niet de bedoeling! Om muizen te bestrijden zorg je dat de vuilniszakken goed dicht zijn, er geen etensresten achterblijven en dat je het afval er uberhaupt niet te lang laat liggen.

Heb je in de zomer last van wespen? Met citroen-, kruidnagel- of koffiegeur houden ze het zo voor gezien! Zo voorkom je het ergste en hou je de wespen verwijderen kosten laag. Want een wespennest moet je niet hebben!

Inspiratie

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, dus naast deze tips heb ik nog een aantal mooie plaatjes!

BalkonINSPI-01
Bron

BalkonINSPI-02
Bron

BalkonINSPI03
Bron

BalkonINSPI04
Bron

BalkonINSPI05-06
Bron, Bron

BalkonINSPI07
Bron

BalkonINSPI08
Bron

BalkonINSPI09
Bron


Heb jij ook een balkon? Zo ja, hoe ziet het er bij jou uit? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Florence 30 juli 2017 at 17:35

    Super leuk inspirerend artikel! :)

  • Reply Han 17 juli 2017 at 19:47

    Leuke en hippe balkons! Je zou er zo voor op een flat gaan wonen!

  • Reply Susan | susanblogt.nl 13 juli 2017 at 11:26

    Super leuke inspiratie post! Zelf heb ik ook een balkon, waar zeker iets moois van te maken valt. Het liefst wacht ik wel nog even af of ik hier kan blijven wonen ivm inkomen. Maar zodra het een ‘go’ is, ga ik mijn balkon maar eens omtoveren!

  • Leave a Reply