Nail Art

Crea bea – Mijn recente nail-arts


Nail-art is iets waar ik me al jaren voor interesseer, maar wat ik tot dusver veel te weinig deed. Het is dan ook een tijdrovend klusje! De laatste tijd verveel ik me iets te vaak en heb ik me weer verdiept in het kliederen op mijn nagels. Sterker nog, ik heb besloten een apart Instagram-account op te richten om mijn creaties te delen! Meer hierover, én voorbeelden van de nail-arts die ik recentelijk heb gemaakt vind je in dit artikel.

Ik besloot mijn nail vinyls weer eens uit de kast te halen. Zwart-wit gestreepte nagels, met een knallend roze accentnagel. Vrij simpel, maar het resultaat vind ik wel leuk!


Deze nail-art ziet er misschien heel ingewikkeld uit, maar dat is ‘ie totaal niet. De veren zijn namelijk gewoon stickertjes wink Zulke stickers heten water decals en ze zijn gemaakt van ontzettend dun materiaal, waardoor je op je nagels geen vervelende randjes ziet of voelt. Je laat het stickervel eventjes weken in het water en daarna kun je de stickers van het velletje afpulken en op je nagels plakken. Ik had nog nooit eerder met water decals gewerkt, maar ik vond het erg leuk en het is bovendien heel makkelijk!

Nail-art uit de losse pols doe ik bijna nooit en dat is wel een beetje te zien. Maar hé, oefening baart kunst! En het idee van de dreamcatchers vond ik tof, mijn blog heeft niet voor niets een dreamcatcher als logo!

Deze ‘splatter’ nail art maakte ik met behulp van plastic huishoudfolie. Lak je nagels in één kleur, druppel daar wat andere kleuren nagellak op en druk er plastic folie tegenaan. Zo worden de kleuren rommelig door elkaar gemengd. Ik maakte al eerder een splatter nail art en ik moet zeggen dat ik mijn vorige versie tóch beter gelukt vindt. Dat komt met name door de kwaliteit nagellak en de kleuren die ik heb gebruikt. Desondanks vind ik ook deze versie wel geslaagd! Bovendien vind ik het een leuke techniek, ik ga dit zeker met meer kleurcombinaties uitproberen!

Verschillende kleuren vakjes! De vakjes afbakenen doe je normaal gesproken met striping tape, maar dat had ik niet in huis. Als oplossing heb ik gewoon stickers in strookjes geknipt. Werkt ook prima, al hadden de strookjes misschien iets smaller mogen zijn. De afwerking van deze nail-art is helaas niet optimaal, maar de kleurcombinatie vind ik mooi! Ook deze techniek wil ik wel vaker proberen, met andere kleurtjes.

Mijn meest recente creatie zijn deze confetti nagels. Dit is vrij gemakkelijk, je zet gewoon wat verschilende kleuren stippen met een dottingtool! Tijdens het oefenen (ik oefen altijd op mijn duim, die zie je op de foto’s toch niet lol ) twijfelde ik wat ik mooier was: wel of geen donkerpaars erbij? Als oplossing heb ik het maar om en om gedaan, haha.


Niet alles wat ik maak is perfect, maar ik merk al wel vooruitgang door het oefenen en dat is leuk! Ook gaat het fotograferen van mijn nagels me steeds beter af. Ik heb mijn pink ooit uit de kom gehad en die is een beetje scheef terug gegroeid. Mijn vingers netjes en recht op de foto te krijgen gaat dus vrij geforceerd en kost me aardig wat moeite. Gelukkig lukt ook dat steeds beter! Hoera voor mooiere foto’s.

De belangrijkste reden dat ik steeds meer nail-art maak is natuurlijk dat ik er plezier in heb. Het werkt ontspannend, ik kan er mijn creativiteit in kwijt en het is ontzettend leuk om te doen. Omdat ik mijn blog en mijn huidige Instagram account niet wilde vol spammen met mijn nagels, vond ik het een goede stap om hier een extra Instagram account voor aan te maken. Ook zal ik een keer in de zoveel tijd op mijn blog wat recente creaties laten zien smile

Je kunt mijn nail-arts vanaf nu volgen via Instagram op @bellamandy.nails

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Han 21 september 2015 at 13:55

  Wat gezellig, deze fraaie nagels . Kleine kunstwerkjes! Kunnen we wel gebruiken, wat kleur in de Herfst , de splattertechniek gebruik ik vaak op papier , om weer voor klein werk te gebruiken, maar zo op de nagels geeft het ook een apart effect!

 • Reply Annelies 21 september 2015 at 11:10

  Wat een gave nagels! Allemaal, ik heb niet 1 favoriet, ik vind ze allemaal tof. Lachen dat je dit kan en doet!

 • Reply Petra 20 september 2015 at 22:26

  Ohhhh wat een leuke nail arts heb je gemaakt, ik vind het ook heerlijk om te doen en het is ook echt ontspannend….

 • Reply My 20 september 2015 at 22:20

  Leuke manicures allemaal! Mijn favoriet is de groene met veren, zo mooi! <3 Stickers zijn altijd handig ;)
  Je blog layout is trouwens super mooi! Ik volg je nu op bloglovin :)

 • Reply Isabella 20 september 2015 at 19:50

  De nailart met de veren is echt prachtig!

 • Reply Carmen Jardin 20 september 2015 at 18:25

  Leuke nailarts hoor!

 • Reply Nicole 20 september 2015 at 16:41

  Wat een gave nailarts allemaal zeg. Ik vind het echt zo knap!

 • Reply Renske 20 september 2015 at 08:59

  Jeetje, dat je hier het geduld voor hebt. Knap hoor! Ik word al geïrriteerd van gewoon nagels lakken, laat staan zo’n compleet kunstwerk! Ik ben trouwens erg benieuwd geworden naar water decals en splatter nails ga ik ook zeker eens proberen! :-)

  • Reply Mandy 22 september 2015 at 20:03

   Leuk dat je het wilt proberen! Op Ebay vind je erg mooie en goedkope waterdecals in alle soorten en maten :)

  Leave a Reply