Fashion, Outfit of the day

Mijn Carnaval 2014: Elsa


Een paar dagen geleden liet ik outfits zien die geïnspireerd waren op Disney prinsessen. Nu ben ik de afgelopen dagen gaan carnavallen, en was ik verkleed als Mario, Indiaan, maar ook als een échte Disneyprinses! De laatste tijd was ik namelijk nogal geobsedeerd door Elsa van ‘Frozen’ en aangezien ik vorig jaar ook al als één van mijn idolen verkleed ging besloot ik dat dit mijn kans was. Benieuwd hoe mijn outfit eruit zag?

Het zou leuk zijn geweest als er gewoon ‘Elsa-jurken’ in de carnavalswinkel verkocht werden. Maar helaas, de enige kant-en-klare outfits die te vinden waren, waren door mensen zelf gemaakt en werden op Ebay verkocht voor zo’n 200 dollar. Dat ging me een beetje ver, dus besloot ik weer zelf aan de slag te gaan. Eigenlijk ben ik helemaal niet goed in knutselen en bovendien heb ik geen naaimachine, dus dat beloofde nog wat.


Hoe ik dit heb opgelost? Je zou zeggen dat ik een jurk heb gemaakt, maar eigenlijk bestaat dit uit allemaal losse onderdelen: een topje, een rok en een cape. Niks was vastgenaaid. Het topje heb ik bij de H&M gekocht, en de glitters zijn glimmende strookjes nagelfolie (ja, serieus) die ik op Ebay kocht. Deze heb ik er met secondelijm één voor één opgeplakt. Ik ben er echt uren mee bezig geweest!


Aan de rok hoefde verder niks te gebeuren, maar het maken van de cape was ook een heel gedoe. Ik kocht een grote lap doorschijnende blauwe stof en knipte deze in een (soort van) cape vorm. Dit heb ik gewoon een beetje op gevoel gedaan, zonder op te meten of iets dergelijks. Toen moest ik de sneeuwvlokken er nog op maken. Ik las op internet dat dit gewoon kon met acrylverf, maar toen ik aan de slag ging merkte ik dat dit toch niet zo goed pakte. Omdat de stof zo dun is, drukte het heel erg door, plakte het vast aan de vloer (waar ik gelukkig kranten op had gelegd!) en was de verf pas zichtbaar na drie lagen. Dit ging me te lang duren, dus nadat ik een aantal sneeuwvlokken geverfd had, heb ik de rest gewoon uit papier geknipt en op de cape gelijmd, haha.


Toen de jurk eindelijk af was, was het tijd om iets aan mijn eigen uiterlijk te doen. Ik heb een schuine vlecht gemaakt, zoals Elsa hem ook draagt, en mijn haar zo wit mogelijk proberen te krijgen met witte (carnavals)haarlak. Mijn haar werd er plakkerig van en mijn gezicht zat helemaal onder, haha. Omdat Elsa sneeuwvlokjes in haar vlecht heeft, heb ik sneeuwvlokjes uitgeprint en op kleine haarspeldjes gelijmd. Bijna echt! wink

Mijn conclusie? Ik vond de outfit echt prachtig en voor iemand die niet kan knutselen was ik wel trots op mezelf. Maar van het hemdje, waarvan de glitters met lijm vastzaten, was na één avond al niks meer over. Bijna alle glitters waren er af gevallen. Erg zonde, maar de outfit zat ook gruwelijk irritant dus ik was ergens wel blij dat ik hem niet nog een keer aan hoefde, haha. De volgende keer als ik zoiets maak, zal ik echt beter moeten nadenken over de manier waarop ik het in elkaar zet. Misschien kan ik in het vervolg beter aankloppen bij mijn handige oma, haha. En ach, ik ben blij dat ik de foto’s nog heb en ik vond het erg leuk om eens in de huid te kruipen van Elsa. Ik heb de hele dag ‘Let It Go’ gezongen en ik was in ieder geval origineel!

Hebben jullie weleens zelf je outfit gemaakt voor carnaval?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Lilian 31 december 2014 at 22:45

  Al mijn outfits zijn altijd handgemaakt, afgelopen Carneval/Halloweenkostuums waren:
  – Candygirl, alles met cupcakes en snoep
  – Cyborggirl (van de film Cyborg she)
  – Skyrim-warrior
  – Katy Perry E.T. (De Herten-outfit.)

 • Reply Lilly 9 maart 2014 at 12:32

  Haha. Handig he oma’s mijn jurk was ook nooit gelukt zonder mijn oma.. Anders was ie nu ook stuk geweest!

 • Reply Ines 6 maart 2014 at 19:01

  Echt super gedaan! :D

 • Reply scroobiuspip 5 maart 2014 at 23:49

  Oh wat ontzettend gaaf dat je er zo veel tijd in hebt gestoken! Ik was vroeger ook altijd dagenlang bezig met het maken van mijn carnavalsoutfit, en ook die waren na één avond altijd al helemaal kapot. Maar ach, je bent in ieder geval even bezig geweest toch? :)

 • Reply Miss Happinez 5 maart 2014 at 21:23

  Super gaaf! Ben gek op de film :)

 • Reply Han 5 maart 2014 at 21:19

  Beeldschoon, zoals je er uit zag, een groot succes ! Maar wat een werk heb je er mee gehad. En je weet het, je kunt altijd bij me terecht voor een carnavalsoptochten outfit!

 • Reply Lieke 5 maart 2014 at 21:16

  Wat leuk om te zien! Je haar lijkt er ook echt goed op :D

 • Reply Kelly 5 maart 2014 at 17:34

  Heel erg gaaf! Ziet er super uit.

 • Leave a Reply