OOTD #7 – Carnaval!

Jaaaaa, het is weer zo ver, tijd voor het feest waar ik als Brabantse het hele jaar naar uitkijk: Carnaval! Afgelopen jaar heb ik een obsessie ontwikkeld voor Lady Gaga, en ik hoefde dan ook niet lang na te denken over als wat ik dit jaar verkleed wilde gaan…

Oke, de fotokwaliteit is een beetje crap, excuses daarvoor. Dit komt omdat ik ’s avonds pas ging carnavallen en toen pas mijn outfit had aangetrokken. Voordat ik weg ging heb ik dus nog snel foto’s moeten maken!


Dit is de volledige outfit. Het is geïnspireerd op deze outfit en deze tutorial op Youtube heeft ons heel erg geholpen. Samen met mijn vader heb ik dit gemaakt, al moet ik toegeven dat mijn vader veruit het meeste werk heeft gedaan. De ‘diamanten’ zijn gemaakt van goud karton. Voor de stevigheid zijn ze van de binnenkant opgevuld met pur schuim (een zacht schuim wat uitzet en hard wordt als het opdroogt) waardoor ze niet meteen indeuken als je door de drukte tegen iemand aan loopt. Dit kon ik niet zelf, vandaar dat mijn vader uiteindelijk bijna alles heeft gedaan, haha.


Omdat ik geen goedkoop zwart jurkje kon vinden, heb gewoon een zwart rokje en hemdje bij de Action gehaald en dit gecombineerd. Voor de schouderband hebben we een oud shirtje verknipt, en vastgespeld, maar hier kun je natuurlijk ook gewoon een lapje stof voor gebruiken. De gouden diamanten zijn met een lijmpistool op de kleding gelijmd. Volgens de tutorial kon dit gewoon terwijl je het jurkje aan had, maar de lijm is wel erg heet!


De schoenen had ik al, deze zijn van Van Haren. Toen ik ze kocht vond ik het al een beetje ‘Gaga-achtige schoenen’, al dan niet wat minder extreem. Deze draag ik dus ook gewoon in mijn vrije tijd met uitgaan bijvoorbeeld, maar ze pasten dus ook perfect bij deze outfit.


(arrogante blik als een echte Gaga)
Deze foto’s heb ’s avonds na het stappen nog even met mijn mobiel gemaakt. De handschoentjes en de pruik komen trouwens van de carnavalswinkel. Ik ben niet helemaal tevreden met de pruik, er zitten echt heel veel klitten in en hij is heel pluizig, maar ach. De bliksemschicht heb ik met een eyeliner pen van Catrice op mijn gezicht getekend. Dit bleef tot mijn verbazing de hele avond prima zitten, het is niet uitgelopen of gaan vlekken!

Deze outfitpost was een keer wat anders dan normaal, maar ik dacht dat jullie dit misschien ook wel leuk vonden om te zien! Fijne carnaval nog, ik ga in ieder geval nog vier avonden lekker feesten!

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *