Persoonlijk

Happy new hair! – koper / rood

Header2
Oplettende volgers hebben het misschien al gezien op Instagram of in het Mandy’s Life artikel van afgelopen zondag, maar ik ben weer naar de kapper geweest! Nog niet zo heel lang geleden liet ik mijn haar zilvergrijs verven, maar die kleur bleek moeilijker bij te houden dan ik dacht – de kleurspoeling pakte op een gegeven moment niet meer waardoor ik vrij snel weer gewoon blond was. Omdat ik daar wel een beetje op was uitgekeken was het weer eens tijd voor een drastische verandering!


Tadaa!
Eigenlijk begon het idee voor rood haar uit verveling. Altijd als ik een beetje in een sleur zit, heb ik zin om mijn kapsel drastisch te veranderen. Meestal bedenk ik de kleur of het kapsel dan in een opwelling – ik verveel me, ik zie ergens een cool kapsel en ik wil het hebben. Meteen.

Dus toen ik vorige week een paar afleveringen van Hallo K3 keek en ik voor de zoveelste keer verliefd werd op de haarkleur van Karen, besloot ik mijn haar ook rood te verven. Twee dagen later zat ik bij de kapper. Met een foto van K3, haha. De kapper zal wel gedacht hebben!

Hoewel de haarkleur iets anders is uitgevallen dan de bedoeling was (ik had in eerste instantie liever een wat meer een ‘oranje’ gloed) vind ik het resultaat echt te gek geworden! De kleur ziet er in elk licht een beetje anders uit en dat vind ik heel tof. Het is wel lastig om de exacte kleur vast te leggen op foto’s, daarom even een foto-spam:
Deze drie foto’s zijn op verschillende plekken binnenshuis gemaakt.


Deze foto maakte ik buiten in de zon. Zo lijkt mijn haar lekker fel, geweldig vind ik het!


En deze foto maakte ik buiten in de schaduw. Hier lijkt mijn haar donker roodbruin, ook dat vind ik er mooi uitzien.

Mijn haar is afgelopen vrijdag geverfd, en ik moet zeggen dat het de eerste paar dagen wel wennen was! Telkens als ik in de spiegel keek schrok ik me een hoedje en herkende ik mezelf niet. Maar inmiddels ben ik er helemaal aan gewend en ik ben er echt heel blij mee. Ik heb mijn haar een jaar of vier geleden al ooit rood geverfd, maar toen vond ik het me niet zo goed staan en was ik er vrij snel op uitgekeken. Nu vind ik de kleur veel mooier gelukt, en mijn gezicht is in de loop der jaren natuurlijk wat veranderd waardoor ik het op een of andere manier veel beter kan hebben.

Wel ben ik heel benieuwd hoe lang de kleur mooi blijft. Ik weet uit ervaring dat rood haar heel snel ‘vaal’ wordt. Ik heb mijn haar nog niet gewassen sinds het geverfd is (ik was mijn haar maar één keer per week) dus ik weet nog niet hoe snel dat deze keer gaat. Bovendien ga ik binnenkort op vakantie naar Florida, waar natuurlijk de zon schijnt, dus ik hoop dat mijn kleurtje dat overleeft! wink

Met mijn nieuwe kleurtje ben ik in elk geval helemaal klaar voor de herfst!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Patricia 13 oktober 2015 at 18:26

  Wat een heerlijk kleurtje :) ik krijg meteen zin om mijn haar ook weer een mooi herfstkleurtje te geven!

 • Reply Nicole 30 september 2015 at 15:58

  Wauw het is zo een onwijs mooie kleur. Ik vind het echt goed bij je staan!

 • Reply Renske 30 september 2015 at 09:10

  Wauw, wat een mooie haarkleur. Het staat je goed! :)

 • Reply Simone 29 september 2015 at 23:41

  Wat een ontzettend mooie kleur. En het staat echt goed. Ik schrik ook altijd als ik m’n haar net geverfd heb, haha. Maar meestal verschilt het bij mij niet veel. Ik heb al donker haar, dus kan er qua kleur niet heel veel mee…

 • Reply Manon 29 september 2015 at 19:26

  Wauw heel mooi

 • Reply Rilana 29 september 2015 at 19:13

  Wauw staat je erg goed!

 • Reply Lindsey Beljaars 29 september 2015 at 12:52

  Oh wauw, dit staat je prachtig! Je ogen knallen van het scherm af!

 • Reply Annelies 29 september 2015 at 11:35

  Oh wauw! Je kan het heel goed hebben! Staat je geweldig!

 • Reply Lindsay | Beauty by Linds 29 september 2015 at 11:33

  Wow! Wat anders zeg! Het staat je goed! Vast ook even wennen qua kleding etc met deze nieuwe haarkleur! :-P
  Gaaf dat je die stap zo durfde te zetten!

  Ik ben benieuwd hoe lang je haar dit vast houd qua pigment. Vaak loopt rood echt mega snel terug en helemaal op een blonde (pigmentloze) ondergrond.
  Als ik jou was zou ik een shampoo kopen die je rood pigment behoudt. Ik weet toevallig dat Revlon dit verkoopt. Dit had ik namelijk ook nodig bij mijn blonde haren om mijn goud pigmenten te behouden. Goud pigment loopt ook heel snel terug namelijk. Wacht ik laat je even foto zien welke ik bedoel! : http://static.webshopapp.com/shops/011017/files/013360714/400x400x2/revlon-45-days-color-care-brave-reds-for-red-hair.jpg

  Voor mij werkte die erg goed! (ik had de goud pigment versie)

  • Reply Mandy 29 september 2015 at 13:06

   Hallo Lindsay,
   Ik was inderdaad wel van plan om een speciale shampoo te kopen voor mijn rode haar. Die van Revlon wil ik misschien wel proberen, bedankt voor de tip!
   Liefs, Mandy

 • Reply Esmée 29 september 2015 at 10:47

  Wat een prachtige kleur, staat je echt heel goed! x

 • Reply Come-Moda 29 september 2015 at 10:42

  Wow staat je erg mooi! Zou het zelf echt niet durven hoor ..

 • Reply Jamey 29 september 2015 at 09:21

  Heel mooi! Staat je echt prachtig!

 • Reply Femke 29 september 2015 at 06:50

  Wat kun jij deze haarkleur goed hebben zeg. Staat je echt heel erg mooi :-)!

 • Leave a Reply