Persoonlijk, Reizen

Mandy’s Life – Curacao 3

CuracaoCollage
Bon dia! Dit artikel heeft eventjes op zich laten wachten, maar hee, ik ben er weer. De afgelopen maand heb ik eigenlijk niet heel veel andere dingen gedaan dan de weken ervoor. Dat klinkt heel saai, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet! Een leven dat bestaat uit werken, feestjes, strand, Amstel Bright, zon en gezelligheid gaat me gelukkig nog niet vervelen. Verder was ik vorige maand jarig, liet ik een tattoo zetten en ontmoette ik mijn Amerikaanse familie voor het eerst. Kijk mee naar alle foto’s van de afgelopen tijd!


Begin mei ging ik naar Playa Lagun! Dit was de eerste (en tot nu toe enige) keer dat ik daar ben geweest, maar wát een prachtig strandje is dit. Ook kun je er naar het schijnt geweldig snorkelen en is er een grote kans dat je schildpadden tegenkomt. Helaas heb ik die niet gezien, des te meer redenen om er nog eens terug te gaan wink


Bij Playa Lagun kun je ook met een trap naar boven. Daarboven kun je lunchen en heb je bovendien een prachtig uitzicht.


Hier op Curacao kom je zo nu en dan een leguaan tegen. Toen we zaten te lunchen hing deze gezellig bij ons rond, en hij bleef mooi zitten voor de foto.


Later op de middag zijn we ook nog even naar de Grote Knip geweest.


Boven bij de Grote Knip is dé plek waar iedere toerist foto’s maakt, dus kon ik natuurlijk niet achterblijven.


Ook hier hebben we het Songfestival gevolgd! Ik heb niet zo veel met het Songfestival, maar ik vind Douwe Bob zó leuk en goed en knap en … You get the point.


Naast strandjes bezoeken en feestvieren moet er af en toe ook gewerkt worden. Een collega was jarig en nam deze lekkere taartjes mee naar kantoor.


Op een willekeurige zondag lagen we lekker op het strand. Om vijf uur begonnen we met bier drinken, want dan is het Happy Hour bij Wet & Wild. Ik ging wel weer op tijd naar huis, want de volgende dag moest ik natuurlijk gewoon weer werken.


Ze hebben hier dus gewoon een Albert Heijn, en ik was echt zielsgelukkig toen ik zag dat ze mijn favoriete chips gewoon hadden: de bolognese ribbelchips van AH huismerk. Wel een stukje duurder dan in Nederland (3,70 gulden is ongeveer €1,80), maar dat heb ik er absoluut voor over. Laat ik zeggen dat ik hier wekelijks ongeveer 2 zakken van leeg eet, haha.

En in vergelijking met bijvoorbeeld Lays chips valt het mee, die zijn ongeveer 5 gulden volgens mij. Wat dat betreft maar goed dat ik een ‘goedkope’ smaak heb wink


Dit is mijn onderbeen en ja, al die rode vlekjes zijn (kapot gekrabde) muggenbulten. Ik zit bijna elke avond buiten en daar word je echt lek gestoken. En insmeren, dat vergeet ik gewoon steeds haha. Op een gegeven moment had ik 12 bulten op één been, oeps!


Halverwege mei ging ik naar de tattooshop voor mijn allereerste tattoo. Hier zie je de afdruk die op mijn rug is geplaatst, om te kijken of ik ‘m mooi vond zo. Ja, prima! Tatoeëren maar wink


En dit is dan het eindresultaat! Hier was ‘ie net gezet, maar inmiddels is ‘ie al helemaal geheeld. Hij is trouwens gezet bij Byrons Tattoo. Ik zal binnenkort nog even een uitgebreid artikel maken met betere foto’s en wat meer informatie smile


Eens een beauty addict blijft een beauty addict. Toen ik erachter kwam dat ze bij mij om de hoek lipsticks verkopen van LA Girl (een merk waar ik een hele tijd geleden al een lovende review over schreef), kon ik me niet inhouden!


Een McFlurry! Ik ben echt fan van McDonalds en in Nederland zei ik altijd, dat als er eentje in de buurt zou zitten, ik er elke dag heen zou gaan. Nu zit er hier dus een McDonalds bij mij om de hoek, maar ik ben er gek genoeg pas twee keer geweest. Op één of andere manier vind ik McDonalds in het buitenland altijd zo anders smaken, haha. Deze McFlurry bijvoorbeeld ook. Ik bedoel, leuk, maar de Kitkat is er gewoon bovenop gepleurd, het is niet eens geflurried (is dat een woord?!). Beetje jammer.


De laatste tijd was ik echt vaak (lees: op bijna elke doordeweekse dag) bij Café de Tijd te vinden. Het is een Oerhollands bruin café. Geen harde muziek, niet te druk, niet te hectisch, maar gewoon met een paar gezellige mensen met een biertje aan de bar hangen. Hier ben ik fanatiek aan het biljarten.


Op 21 mei was ik jarig en brachten we de dag door op Cas Abao beach.


Even poseren met iemand zijn petje.


Ik vind deze gekleurde bordjes er zo leuk uitzien!


Om dit bordje in de kroeg moest ik best hard lachen.


De jongens gingen een voetbalwedstrijd kijken en hadden daarvoor een VIP tafel afgehuurd bij de beachbar. Ik ben niet lang gebleven – want ik vind voetbal niet zo veel aan – maar we zaten wel chill daar!


Zonsondergang bij Mambo Beach.


Koken doe ik nog steeds bijna nooit. Ik kan het niet, vind het niet leuk, en eten afhalen of in een restaurant te eten is bijna net zo goedkoop als wanneer je zelf iets klaarmaakt. Maar hier deed ik toch een poging om iets te maken. Pannenkoeken, wat een delicatesse wink


De Handelskade met de bekende gekleurde huisjes. Ik vind het zo tof dat dit gewoon letterlijk bij mij om de hoek is!


Een groot cruiseschip in de haven. Maar niet zomaar een schip…
In de vlog kwam dit al aan bod, maar ik heb dus familie in Amerika wonen. Omdat ze zo ver weg wonen zie ik zo nooit. Een aantal heb ik pas één keer ontmoet, het andere deel kende ik uberhaupt nog helemaal niet. Nu waren ze toevallig met zijn allen op cruise door de Cariben, waar ook een tussenstop op Curacao bijhoorde. Ik heb ze opgehaald bij de haven en we zijn daarna lekker uit eten geweest. Het was echt bijzonder om ze te ontmoeten en zo ontzettend gezellig!


Eén van de voordelen van op Curacao wonen is dat je na het werk nog van de zon en zee kunt genieten. Bij mij zitten op loopafstand niet echt stranden waar je kunt liggen, maar er is wel een klein stukje afgelegen strand waar een pier is gebouw. Hier kun je dus alsnog lekker zwemmen en zonnen.


De zonnebril had ik al, maar de slippers heb ik laatst hier gekocht. Ik hoorde vaak dat je, als je graag op slippers loopt, je echt eens Havaianas moet proberen. En inderdaad, ze lopen echt ontzettend fijn! Goedkoop vind ik ze niet, maar omdat ik ze hier letterlijk elke dag draag (ja, zelfs naar mijn werk) vind ik dat het geld wel waard.


Vorige week vrijdag zijn we weer eens bij Cas Abao beach geweest.
(mijn tattoo lijkt hier vet scheef, maar dat komt door de positie waarin mijn schouders zitten, haha).


Op zaterdag gingen we weer eens naar Zanzibar. Ik was hier pas één keer eerder geweest, maar het is er echt zo leuk! Overdag lig je lekker te chillen op het strand, en aan het eind van de middag gaat de muziek aan. Van vijf tot zes is het happy hour, en daarna gaat het nog door tot twaalf. Echt een aanrader om eens heen te gaan, mocht je een keer op Curacao zijn.


Huh, ik had zowaar een good hair day. Dat komt maar één keer in de honderd jaar voor. Dus moest en zou ik, make-up loos of niet, even een serie selfies maken – midden op straat. Er kwam zelfs een voorbijganger vragen of zij misschien even de foto moest maken, haha genânt.


Het afgelopen weekend ben ik op vrijdag bij beachclub Wet & Wild, en vervolgens tot in de laatste uurtjes bij Club 1850 geweest. Op zaterdag deed ik niet veel bijzonders en op zondag bezocht ik de Grote Knip weer, te zien op de foto hierboven.


Lekker met je voetjes in het zand op een echte Curacao-handdoek.
Heerlijke manier om het weekend mee af te sluiten.


Vooruit, nog een palmboom om het af te leren.


Zo, dat waren een hele hoop foto’s! Ik had dan ook al een tijdje niet geupload, maar dit is al het noemenswaardige wat ik de afgelopen vier à vijf weken heb gedaan. Mocht je meer willen zien, bekijk dan ook even mijn Youtubekanaal!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Mariska 22 juni 2016 at 15:15

  Als je toevallig een adoptiekind/zusje wilt … ik stel me beschikbaar … zo mooi daar! Ik zou daar ook heel graag naartoe willen.

 • Reply Sanne 18 juni 2016 at 14:00

  Prachtige tattoo. Lijkt mij zalig om op dat eiland te zitten. oei wel een dure chips maar soms mag het al eens iets duurder zijn.

 • Reply Maris 16 juni 2016 at 17:12

  Wat is het toch een fantastisch eiland! Zo te zien heb je het daar prima naar je zin. Hoe lang blijf je nog?

  • Reply Mandy 16 juni 2016 at 18:20

   Nog tot 10 september! :)

 • Reply Han 14 juni 2016 at 23:35

  Geweldig leuke foto’s. Lijkt vakantie, maar ik begrijp, dat je toch gewoon moet werken , gelukkig heb je ook vrije tijd.
  Geniet ervan zolang het kan!

 • Reply Quinty 14 juni 2016 at 15:07

  Wat een leuke foto’s! Ik krijg gelijk een vakantiegevoel.

 • Reply Mariëlle 14 juni 2016 at 09:39

  Hooooo hemels!!! Ik heb zoveel zin in de zomervakantie, dan kan ik een beetje beleven wat jij nu beleeft : zon, zee en strand hihi!

 • Leave a Reply