Persoonlijk, Reizen

Mandy’s Life: De eerste week op Curacao

Curacaoo
Een paar dagen terug plaatste ik een artikel over mijn eerste belevenissen op Curacao. Ik had meer foto’s beloofd, dus bij deze! Bereid je voor op een serie tropische foto’s, flamingo’s, palmbomen en witte stranden.


Zo, daar gaat ‘ie dan! Hoewel, toen ik deze foto maakte hing ik alweer een uurtje of 9 in de lucht. We hadden een tussenlanding op Sint Maarten en daarna vlogen we door naar Curacao.


Om half 2 ’s middags kwam ik aan op Curacao. Ik moest heel lang wachten bij de paspoortcontrole, en daarna werd ik opgehaald. Rond een uur of half vier kwam ik dan eindelijk aan in mijn studentenhuis. We hebben een gezamenlijk balkon, en dit is het uitzicht!

CuracaoMLIP01
Mijn eerste avond begon gelijk goed… Toen ik ging douchen werd ik vergezeld door dit verschrikkelijk enge beest! surprised Ik was al gewaarschuwd voor kakkerlakken, maar zo’n grote had ik niet verwacht. Nou, ik heb gelijk een trauma opgelopen en durf hier nooit meer te douchen… Nee grapje, maar ik inspecteer wel de hele badkamer voor ik naar binnen ga en ik ben er zo snel mogelijk weer weg, haha.


De eerste dag namen mijn huisgenootjes me gelijk mee voor een luxe lunch bij BijBlauw. Een duur grapje, maar kijk eens hoeveel lekker eten we hadden!In de middag hebben we even rondgelopen bij Mambo Beach en Seaquarium in de buurt. Ik heb mijn ogen uitgekeken, alles is hier zo prachtig!


Daarna zochten we bij Mambo Beach een plekje om lekker aan het strand te gaan liggen. Natuurlijk ben ik ook gaan zwemmen, want pfoeh wat is het hier warm! Ik merk dat ik echt nog even moet wennen aan de hitte.


Chillmodus on.


We kregen ook gelijk gezelschap van deze leguaan. Die lopen hier gewoon over het strand. Sommige mensen vinden het niks of een beetje eng, maar ik vind dit dus echt geweldig hè! Zulke coole beesten bigsmile

Die avond gingen we uit bij Cabana, maar daar heb ik verder geen foto’s van. Dat komt wel terug in mijn vlog van woensdag!


De volgende middag gingen we weer naar Mambo Beach. Hier zit ik lekker aan de strandbar om een lunch te bestellen.


Even een leuke palmboomfoto maken voor op Instagram.


Ik had het in het artikel van laatst al verteld, maar kwam er dus pas op de derde dag achter dat ik gewoon achter de bekende gekleurde huisjes woon. Ik woon aan de kade, vlak bij die drijvende brug, maar telkens als ik naar de overkant keek vond ik het zo gek dat ik die huisjes nergens zag. Bleek dus dat ik daar steeds met mijn rug naartoe stond, haha. Dus in de avond ben ik maar een keer de brug overgestoken om een foto te maken vanaf de andere kant wink


Daar zat ook een friettent, dus dat was dan ook ons luxe diner van die avond. En oh, tot die tijd had ik nog geen enkele keer last gehad van muggen, maar toen ik eenmaal daar langs het water zat werd ik helemaal lekgeprikt. Oeps! Volgende keer toch maar insmeren met anti-muggenspray!


Op vrijdag gingen we eens naar een ander strand, maar we besloten onderweg langs Jan Kok te rijden. Dat is een watertje waar flamingo’s zitten. Flamingo’s zijn mijn lievelingsdieren (omdat ze roze zijn) dus ik was echt helemaal enthousiast bigsmile


Natuurlijk wilde ik ook een selfie met de flamingo’s!


Daarna reden we door naar Cas Abao Beach. Dit is echt het mooiste strand dat ik ooit gezien heb, wauw! Ik maakte deze twee panorama-foto’s. Eentje vanuit het water en eentje vanaf het strand.


Selfie in de zee!


Ik kan zo genieten van dit uitzicht… heart


Er moest ook even geluncht worden. Gelukkig verkopen ze hier gewoon broodjes kroket. Die heb ik al drie op sinds ik hier ben, haha echt schandalig!


Wat is stage lopen in het buitenland toch zwaar hè? wink

Nu nog even de dingen waar ik geen foto’s van heb:
Na het dagje strand zijn we uit geweest bij Wet & Wild. De volgende dag (zaterdag) gingen we met zijn allen naar Zanzibar, bij het Jan Thiel strand. Eerst een paar uurtjes in de zee dobberen en vanaf vijf uur (happy hour!) feestvieren tot een uurtje of 12. Omdat we daarna nog niet waren uitgefeest gingen we nog even door bij 1850, een nachtclub die toevallig onder het kantoorpand zit waar ik stage loop, haha. Feest DJ Ruud kwam draaien en dat vond ik natuurlijk helemaal mooi! Rond een uur of 4 doken we dan eindelijk ons bedje in, het was een lange dag!

Op zondag hebben we allemaal lekker lang uitgeslapen, uitgebreid geluncht en daarna ging het feesten gewoon weer door. Er was namelijk het Cabana Beach Festival. Een festival zoals wij het in Nederland kennen, maar dan natuurlijk met je blote voetjes op het strand. Héérlijk! Sowieso het feit dat je hier bij het uitgaan bijna altijd op blote voeten rondloopt vind ik erg leuk bigsmile
Het festival duurde volgens mij tot 12 uur, maar ik ben iets eerder naar huis gegaan. Omdat ik deze blogpost wilde afmaken, maar vooral omdat ik morgen mijn eerste werkdag heb! Om 7 uur gaat de wekker alweer… Ik ben heel benieuwd naar mijn stage!


Eigenlijk bestaat mijn leven nu alleen maar uit zon, strand en uitgaan. Ik ben hier nu pas zes dagen, maar ben al vier keer naar leuke feestjes geweest. Het voelt echt alsof ik op vakantie ben. Al was dat tot nu toe natuurlijk ook een beetje zo. Vanaf morgen (als jullie dit lezen: vandaag) begint het ‘echte leven’, en zal ik gewoon vijf dagen per week op mijn stage zitten. Ben benieuwd of dat werkritme goed gaat komen, haha. Al hebben we komende week natuurlijk ook een dagje vrij vanwege Koningsdag! Zo’n beetje alles is in onze straat te doen, dus dat gaat leuk worden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Marjoleine 8 mei 2016 at 11:25

  Wat tof dat je op Curaçao stage loopt! Ik ben jaloers haha.. Geniet ervan!

 • Reply Maris 29 april 2016 at 15:35

  Heerlijk zo’n buitenland stage :D Als ik dit soort verhalen lees heb ik altijd een heel klein beetje spijt dat ik geen stage heb gelopen op curaçao. Nu zat ik in Kenia, ook heel bijzonder natuurlijk

 • Reply Marushi 28 april 2016 at 20:11

  Pffff…wat een geweldige foto’s zeg! Ik ben jaloers! Alleen die kakkerlak brr… -x-

 • Reply heidi 27 april 2016 at 19:55

  Wauw wat is het daar super prachtig…!
  Zijn echt mooie foto’s meid

 • Reply Quinty 27 april 2016 at 19:49

  Ik ben helemaal jaloers op het lekkere weer! Ik wil echt een keer naar curaçao.

 • Reply Mariska 27 april 2016 at 19:42

  Super leuk om te zien al die foto’s en het ziet er ook zo mooi uit :)

 • Reply Han 26 april 2016 at 17:42

  Inderdaad is het prachtig daar! En wat een leuke week had je!

 • Reply Diana 26 april 2016 at 03:34

  ooooh wat prachtig, je zou maar op Curacao wonen ;)
  Hoe was je eerste stagedag?

  Ow, en dat vakantie gevoel blijft hoor haha. Ook als je moet werken. Want elke keer na het werk en in het weekend kan de vakantiemodus weer aan :D

 • Reply Manon 25 april 2016 at 17:45

  Wat een leuke foto’s….nouja behalve die kakkerlak dan pffff daar heb ik ook een trauma van toen ik in spanje in bad ging zitten hahahahahaha

 • Reply Edith Sofia 25 april 2016 at 12:27

  Waaauw wat een prachtige foto’s, love it!

 • Reply Melanie 25 april 2016 at 12:25

  Ohh super leuk dat je in Curacao woont! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Reply Ilsee 25 april 2016 at 10:43

  Woaahh zo ontzettend gaaf! Ik stap donderdag het vliegtuig in naar Curaçao! Heb je misschien nog wat tips?

  • Reply Mandy 25 april 2016 at 20:52

   Oh wat leuk dat je hierheen komt! Ik ben hier zelf ook nog maar kort en heb nog niet zo héél veel gezien – al kan ik je wel Cas Abao beach aanraden! Ik weet niet of je uitgaan leuk vindt? Er is hier elke avond iets te doen, telkens op een andere plek. Heb er zelf nog niet zo veel verstand van, maar ik weet dat het bijvoorbeeld op zaterdagen bij Zanzibar te doen is en op dinsdagen bij Cabana. Allebei erg leuke plekken! Lekker bij het strand, met je blote voetjes in het zand feestvieren.

   Voor andere tips zou je de blog van Diana eens moeten checken: http://eiland-meisje.nl . Zij is naar Curacao geëmigreerd en weet alle ins en outs! :)

 • Reply Lindsey Beljaars 25 april 2016 at 10:39

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s zeg!

 • Reply Mariëlle 25 april 2016 at 08:35

  Heerlijk verslag, ik ben echt ontzettend jaloers, maar ik gun het je van harte :)

 • Reply Dionne 25 april 2016 at 07:28

  Ooooh! Wat is het daar toch mooi!

 • Leave a Reply