Fashion, Lifestyle, Persoonlijk

Mijn favoriete statement kettingen


Al sinds het moment dat ik sieraden ging dragen, ben ik verslaafd aan kettingen. Een verslaving die ik heb geërfd van mijn moeder, die ook sinds ik me kan herinneren mooie, opvallende kettingen droeg. Nu statement kettingen al een tijdje in de mode zijn (en dus overal verkrijgbaar) ben ik helemaal blij en heb ik mijn collectie flink kunnen uitbreiden. Kijk mee naar mijn vijf favoriete statement kettingen uit mijn collectie!


Laten we beginnen met dit opvallende exemplaar. Roze is mijn favoriete kleur, maar in kleding draag ik het gek genoeg bijna nooit. Daarom was deze ketting een goede oplossing, kun je op een subtiele manier een knalkleur toevoegen aan je ‘saaie’ outfit. Ik vind ‘m echt te gek! Ik liet hem al zien in deze Ebay shoplog, daar vind je ook de prijs en de link naar de verkoper.


Van al mijn statement kettingen draag ik deze gouden schakelketting het meest. Hij is vrij simpel, maar geeft iedere outfit net dat beetje extra. Deze kocht ik alweer een hele tijd geleden bij Primark. Ik weet niet of ‘ie nog verkrijgbaar is, maar bij H&M hebben ze zoiets ook een tijdje gehad. Het is de moeite waard om daar even een kijkje te nemen!


Dit is geloof ik de duurste statement ketting die ik heb. Deze kocht ik bij Zara, alweer twee jaar geleden. Ik weet niet of het lag aan het feit dat statement kettingen toen nog niet zo populair waren (zelfs op Ebay waren ze toen vrij lastig te vinden) of doordat Zara met haar accessoires gewoon vrij duur is, maar hier betaalde ik maar liefst 25 euro voor. Oeps! Desondanks ben ik er wel nog steeds heel blij mee.


Van alle kettingen die ik nog regelmatig draag, is dit degene die ik al het langst in mijn bezit heb. Deze kocht ik bij H&M toen ik nog op de middelbare school zat, wat minimaal zo’n vier of vijf jaar geleden moet zijn. Ondanks wat kleine roestplekjes (dat krijg je met ‘nep’ materialen), is nog best mooi gebleven en draag ik hem nog steeds graag. Hij is wel vrij zwaar, maar ik vind ‘m zo ontzettend stoer! Heel anders dan de andere statement kettingen die ik heb, en volgens mij ook de enige zilverkleurige in mijn collectie.


Last but not least, deze goudkleurige ketting met multi-color steentjes. Echt een prachtige, zomerse ketting. De laatste tijd draag ik veel pastelkleuren, en daarvoor is deze ketting de perfecte finishing touch. Ook droeg ik hem in deze outfitpost. Ik weet niet waar deze ketting te koop is, want ik heb ‘m gewonnen op de blog van Amanda. Heel leuk en ik ben er ontzettend blij mee!


Mijn verslaving aan statement kettingen is nog lang niet voorbij. Ik ben blij met de collectie die ik nu heb, maar ik wil méér! De beste adresjes voor statement kettingen zijn wat mij betreft Ebay, Primark en H&M. Ik kan me voorstellen dat je zo’n opvallende ketting niet elke dag zult dragen, maar bij deze winkels zijn ze erg goedkoop (hooguit 5 tot 10 euro). Voor de prijs hoef je het dus niet te laten!

Maar voordat ik weer aan het shoppen ga, ga ik even verder leren voor mijn tentamen. Vanavond heb ik namelijk een belangrijke herkansing, waarmee ik hopelijk mijn propedeuse in de wacht sleep. Dit is overigens ook de reden dat er afgelopen week weinig blogposts online zijn gekomen. Hopelijk is de stress en de drukte na vanavond grotendeels voorbij. Wish me luck!

Draag jij ook wel eens een statement ketting?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Marlissa 27 juni 2014 at 09:51

  Die met dat oranje van de Zara is prachtig!

 • Reply Emmely 25 juni 2014 at 09:24

  Vind die met het oranje erin het mooiste, leuke collectie :)!

 • Reply Stella 24 juni 2014 at 21:47

  Ik vind ze ook prachtig, vooral de roze! Heel veel succes :)

 • Reply Miss Sentinelli 24 juni 2014 at 13:25

  Super mooie kettingen, vooral die roze vind ik erg pretty :).

 • Reply Eline 24 juni 2014 at 07:58

  Super mooie kettingen!

 • Reply Romy | Big Cozy Sweater 23 juni 2014 at 20:47

  Mooie kettingen heb je!

 • Reply Vera 23 juni 2014 at 19:05

  Mooie kettingen heb je in bezit!

 • Reply Mayara Esther 23 juni 2014 at 19:03

  Ooh die roze variant is erg leuk! Ik heb ook zo’n soortgelijke gouden schakelketting, wel iets kleiner.

 • Reply Cherel 23 juni 2014 at 18:35

  Je hebt hele mooie kettingen! Ik ben zelf ook dol op statement necklaces.

 • Reply Rosanne 23 juni 2014 at 17:45

  Wauwie jj hebt een mooie collectie <3

 • Reply Kimberley 23 juni 2014 at 17:37

  Heel mooi! De eerste en de laatste vind ik de mooiste kettingen. Super!

 • Reply Daphne 23 juni 2014 at 16:58

  Prachtige kettingen!

 • Reply Manon 23 juni 2014 at 16:23

  Wat een prachtige kettingen!

 • Leave a Reply