Persoonlijk

TAG: First Things


Door de tentamens, een (te) leeg schoolrooster, en wat leuke dagjes weg heb ik een beetje een bloggers block gekregen. Ik had weinig tijd om te bloggen, maar nu ik weer tijd heb weet ik gewoon even niet waar ik over moet schrijven! Nieuwe producten reviewen zit er niet in want ik heb nou eenmaal niks nieuws gekocht de laatste tijd, en de inspiratie voor een random verhaaltje is ver te zoeken. Daarom besluit ik maar weer eens een TAG te doen. Dit keer is het de ‘First things TAG’, die ik voorbij zag komen bij Teske. Door middel van deze vragen leren jullie mij nog een beetje beter kennen.

Eerste ding dat je doet als je ‘s ochtends wakker wordt
Snoozen! Ik ben heel slecht in mijn bed uitkomen, en meestal moet ik echt twee of drie keer snoozen voor ik uiteindelijk wakker ben. Dan blijf ik nog eventjes in bed liggen met mijn mobiel, om Facebook en Twitter even te checken. Dat is ook een soort ritueel om wat wakkerder te worden.

Eerste ding dat je doet als je naar de sportschool gaat
Leuke vraag, maar ik ga nooit naar de sportschool. Ik ben gewoon écht niet sportief: ik kan het niet, heb geen conditie en vind daardoor vrijwel geen enkele sport leuk om te doen. Maar ik heb wel een tijdje bij fitness gezeten, samen met een vriendin. Ze hadden daar een automaat met gratis koffie en warme chocomel, en het eerste wat we deden was dan ook chocomel halen. Dan gingen we even ons best doen op een loopband, om vervolgens tien minuten later weer te gaan koffieleuten.

Eerste ding dat je doet als je thuiskomt van je werk of school
Naar de wc gaan. Het klinkt heel raar, maar ook al ben ik maar tien minuten weg geweest, als ik thuis kom moet ik áltijd naar de wc. Daarna ga ik drinken pakken en op de bank ploffen, of als mijn ouders thuis zijn even gezellig aan tafel zitten. Even bijkomen van de dag.

Eerste auto
Ik heb wel een rijbewijs, maar geen eigen auto. Dat vind ik voorlopig ook niet nodig. Ik heb er sowieso het geld niet voor, maar bovendien heb ik gratis OV waarmee ik overal kan komen. Maar anders mag ik ook weleens de auto van mijn ouders lenen.

Eerste ongeluk/verkeersovertreding
Toen ik nog een scooter had heb ik een klein ongelukje gehad. In een bocht gleed ik uit, waardoor heel hard ben gevallen. Een aardige voorbijganger kwam me oprapen, en terwijl ik me druk maakte om het gat in mijn nieuwe (dure) broek, was hij nogal in paniek naar mijn hand aan het kijken. Wat bleek, mijn pink stond in een abnormaal rare hoek. Uit de kom dus, auw!

Eerste ding dat je wilde worden als je later groot was
Beroemd. Ik wilde net zo zijn als K3 en was de hele dag aan het dansen en zingen in mijn slaapkamer. Helaas was het over zodra er mensen naar me keken, ik was veel te verlegen. Ook wilde ik een tijdje juffrouw worden, maar toen ik wat ouder werd wilde ik dat ook niet meer. Ik zie mezelf echt niet voor een klas staan met dertig vervelende kinderen.

Eerste keus qua drinken
Energydrink. Heel slecht, i know. Het is een soort verslaving, al heb ik mezelf nu aangeleerd om maximaal één blikje per dag te drinken.

Eerste keus dessert
Een jaar geleden zou ik ijs hebben gezegd, maar op een of andere manier heb ik daar niet zo vaak meer zin in. Thuis eet ik graag Wolkentoetjes in de smaak Aardbei, en bij een Italiaans restaurant neem ik vaak tiramisu als dessert.

Eerste liedje dat in je opkomt
Acda en de munnik – Het regent zonnestralen. Dat liedje heb ik vanochtend op mijn iPod geluisterd en zit nog steeds in mijn hoofd.

Eerste grote aankoop
Toen ik een jaar of 10 was, had ik een hele tijd lang (weken? maanden?) mijn zakgeld en verjaardagsgeld gespaard om een discman te kopen. Het was een extra kleine, waar je geen gewone cd’s in kon doen, maar je speciale mini cd’tjes voor moest kopen. Hipster dat ik was. Ik geloof dat die discman 150 gulden kostte.

Eerste baantje
Toen ik 13 was had ik in het weekend een krantenwijk. Helaas begint zoiets al snel te vervelen, en liet ik steeds vaker kranten in de garage liggen in plaats van bij mensen in de brievenbus. Toch duurde het zeker een jaar voordat ik ontslagen werd, haha. Daarna ben ik, op mijn 15e, in de afwaskeuken gaan werken bij een restaurant waar wij wekelijks kwamen eten. Afwassen is natuurlijk niet echt leuk, maar op een gegeven moment was ik een soort ‘hulpkok’ geworden en mocht ik onder andere toetjes maken. Bovendien had ik ook erg leuke collega’s. Elk weekend, drie jaar lang, heb ik daar gewerkt.

Eerste keer in het vliegtuig
De eerste keer in het vliegtuig was toen ik met mijn ouders naar Turkije ging. Ik was toen geloof ik 8 jaar en ik kan me niet echt herinneren wat ik toen van de vliegreis vond. Inmiddels heb ik wel vaker gevlogen, maar ik vind het nog steeds doodeng.

Dat was de TAG alweer! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Mocht je hem zelf ook gaan invullen laat het dan even weten in de comments, ik vind het altijd leuk om de antwoorden van anderen te lezen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Nicky 11 december 2016 at 22:21

  Leuke tag! Ik heb deze ook gedaan.

 • Reply Miss Sentinelli 21 april 2013 at 19:10

  LeuKe tag :) wil deze ook nog eens doen..
  En auww je pink :(…

 • Reply Estrella 19 april 2013 at 21:51

  HEel leuke tag! iK HEB DEZE OOK EEN KEER GEDAAN.

 • Reply Bo 19 april 2013 at 17:30

  Auw, wat naar je ongelukje! Gelukkig was het het niet heel ernstig. En tiramisu…echt heerlijk!

 • Reply Eline 19 april 2013 at 08:36

  leuke tag :)

 • Reply Mariska 19 april 2013 at 08:12

  Oeh die roze auto!

 • Leave a Reply