Reizen

9 Dingen die ik wil doen op Curacao

Curacaoo
Ik kan het zelf haast niet geloven, want wat is de tijd snel gegaan de afgelopen weken, maar over precies acht dagen zit ik al in het vliegtuig! Voor mijn afstudeerstage ga ik een half jaar op Curacao wonen, en hoewel ik het ook nogal spannend vind, heb ik er echt heel veel zin in! Door de weeks ga ik er dus stage lopen, maar in het weekend ben ik gewoon vrij. En ik heb al een hele hoop dingen bedacht om mijn vrije tijd mee op te vullen…

1. Zo veel mogelijk stranden bezoeken
Curacao staat natuurlijk bekend om de mooie stranden en ik verwacht dat ik daar in de weekenden vaak te vinden ben. Op de blog van Diana vond ik een handig overzichtje met alle stranden en ik kan gewoon niet kiezen welke ik het mooist vind. Is het te ambitieus als ik ze gewoon allemaal wil bezoeken?

2. Snorkelen

Ik vind de onderwaterwereld zo fascinerend (in dierentuinen ben ik niet weg te slaan uit de aquaria-gedeelten) en in de zee rond Curacao is een hoop moois te zien. Hoewel ik stiekem ook wel een beetje bang ben voor al het ‘engs’ onder water (kwallen! haaien! zee-egels! de gevaarlijke steenvis!).. Toch wil ik sowieso met mijn snorkel en duikbril het water in!

3. Naar Klein Curacao
Vlakbij Curacao ligt Klein Curacao, een onbewoond eiland waar je met een boot naartoe kunt. Een onbewoond eiland, hoe vet is dat? De stranden zijn daar nóg witter en het water is nóg blauwer dan op Curacao zelf. En ik heb gehoord dat de kans groot is dat je tijdens je zwempartijtje zeeschildpadden tegenkomt. Dat wil ik! bigsmile

4. Leguaan eten

Misschien iets minder diervriendelijk dan mijn voorgaande punten, maar op Curacao kun je dus leguaan eten. Er is wel maar één restaurant die het serveert, want leguanen zijn eigenlijk beschermde diersoorten. Het is bovendien een eindje rijden, maar wie weet ga ik er wel een keer heen. Ik ben gewoon te benieuwd hoe dat smaakt, en dan kan ik ‘raar buitenlands voedsel proberen’ ook weer van mijn bucketlist afvinken.

5. Naar St. Tropez
Mijn studentenhuis is best centraal gelegen, maar de stranden liggen helaas niet op loopafstand. Toch kan ik wel gaan zwemmen, want beachclub St. Tropez ligt praktisch om de hoek. Het is een wat luxere beachclub waar je kunt drinken, eten en er is dus een zwembad. Omdat je entree moet betalen verwacht ik niet dat ik hier elk weekend zal zitten, maar ik vind dat ik er minstens één keer geweest moet zijn!

6. Flamingo’s spotten
Ik. Hou. Van. Flamingo’s. Omdat ze roze zijn. (Goed argument toch?). En in Curacao heb je die dus! Natuurlijk heb ik weleens flamingo’s gezien in de dierentuin, maar in het wild is toch anders. En als we het dan toch over flamingo’s hebben: op het eiland Aruba kun je er niet alleen van een afstandje naar kijken maar lopen ze gewoon over het strand. Misschien dat ik daar ook even een weekendje naartoe vlieg? wink

7. De Hato caves bezoeken

Strand, zand en palmbomen zijn leuk, maar als ik dan toch vijf maanden op Curacao ben wil ik ook een beetje cultuur snuiven. Ik wil dan ook heel graag naar de Hato Caves. Druipsteengrotten zijn op zich al leuk en mooi om te zien, maar deze grotten hebben een bizarre geschiedenis. In de tijd van de slavenhandel gebruikten de gevluchte slaven dit namelijk als schuilplaats. Soms verbleven ze er wel maandenlang… Heel indrukwekkend!

8. Naar het Seaquarium

Een veelbezochte toeristische attractie is het Seaquarium. Een soort Dolfinarium, maar dan anders haha. Naast vissen kijken en dolfijnenshows bijwonen, kun je er ook zélf met dolfijnen zwemmen. Dit ‘extraatje’ kost wel een hele klap geld, dus of ik dat ga doen weet ik nog niet, maar ik wil in elk geval een kijkje gaan nemen!

9. Cocktails drinken

Het nachtleven op Curacao schijnt heel leuk te zijn. Voor de komende tijd keer verruil ik mijn vertrouwde Brabantse biertje voor lekkere tropische cocktails. Kom maar door! Ik ben heel benieuwd hoe het uitgaan daar zal zijn, maar ik verwacht dat het me wel bevalt wink


Ben jij ooit op Curacao geweest en zo ja, heb je nog goede tips? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Han 17 april 2016 at 10:06

  Opa en ik wensen je een mooie tijd en een goede stage op Curacao !
  Liefs van ons.

 • Reply Esmée 13 april 2016 at 20:04

  Ah wat gaaf, flamingo’s! Ik kan niet wachten op al je updates, want deze dingen om te doen, daar word ik al helemaal enthousiast van. x

 • Reply Lisanne 13 april 2016 at 16:50

  Echt heel gaaf dat je zo lang naar Curacao gaat. En die lijst! Om jaloers op te worden hoor!

 • Reply Melanie 12 april 2016 at 12:38

  Ahhh super leuk dat je naar Curacao gaat! Het is zo’n mooi eiland! Je moet vooral het eten overal proberen.. hihi. Ik wens je heel heel heel veel plezier!

 • Reply Mariska 11 april 2016 at 19:26

  Echt super leuk om te lezen wat je daar gaat doen! Ben benieuwd of je ook dingen op je blog gaat laten zien :) ben er erg benieuwd naar!

  • Reply Mandy 16 april 2016 at 02:45

   Ja over Curacao bloggen ga ik zeker doen!

 • Reply Manon 11 april 2016 at 16:05

  Leuke dingen wil je gaan doen toch tijdens je stage. heerlijk dat je daar een half jaar naartoe gaat ! Ik wil er ook echt graag naartoe. Snorkelen is zo gaaf

 • Reply rachelkromdijk 11 april 2016 at 15:54

  Ik heb een kennis daar daar heeft gewerkt (waar je met dolfijnen kunt zwemmen) echt onwijs tof om zoiets te doen! Staat ook echt op mijn bucketlist. Verder vind ik het knap dat je leguaan wilt eten brr moet er niet aandenken namelijk, ik zie ze daar lopen en ik loop erop te knabbelen haha! Duiken wil ik ook heel graag maar ik ben onwijs bang voor alle soorten alen brr..

  • Reply Mandy 16 april 2016 at 02:44

   Haha ik vind leguanen juist wel leuke beesten! Maar ik ben inderdaad ook best bang voor zo’n beetje alles in de zee en ik raak in lichte paniek als ik de bodem niet kan zien / niet zie wat er onder me zwemt, dus dat wordt nog wat. Denk dat ik in het begin lekker dicht bij de kust blijf haha.

 • Reply Chantalle 11 april 2016 at 11:11

  Veel succes met je stage! Ik ben er nog nooit geweest maar wil er zo graag een keertje heen! Het lijkt me daar echt super mooi. Ik zou ook wel zeeschildpadden willen zien haha.

 • Reply Mariëlle 11 april 2016 at 10:07

  Oooooh my god, ik ben echt heel jaloers haha! Ik wens je héél veel plezier (en succes) en deel aub je jaloersmakende foto’s hihi!

  • Reply Mandy 16 april 2016 at 02:42

   Foto’s delen ga ik zeker doen! Ik moet jullie natuurlijk wel jaloers maken he ;)

 • Reply Lindsey Beljaars 11 april 2016 at 09:38

  Aaah wat een heerlijk vooruitzicht dit! Ik wens je ontzettend veel plezier!

 • Leave a Reply