Reizen

Fashionable op reis

FashionableOpReis
Nu ik op Curacao woon maakt het voor mij niet zoveel verschil, maar de zomervakantie komt er weer bijna aan! Dat betekent dat ook velen van jullie de zon zullen gaan opzoeken. Reizen doe je natuurlijk wel het liefst in stijl, maar stijlvol op reis gaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Als jij tijdens in een hostel slaapt of op een camping kampeert, werkt dat natuurlijk niet bevorderlijk voor je frisse uitstraling. Met de volgende tips is dit probleem zo opgelost en zie je er zelfs nog goed uit als je in een gedeelde tienpersoonskamer met stapelbed slaapt!

Thuis aan de slag
Op vakantie heb je vaak helaas niet de mogelijkheid om jezelf + je outfits urenlang in de spiegel te checken. Daarnaast heb je beperkte keuze qua kleding en wordt het een hele uitdaging om fashionable voor de dag te komen. Een goed alternatief is om thuis al flink aan de slag te gaan. Je stelt leuke combinaties en setjes samen die geschikt zijn voor de vakantie en maakt hier foto’s van. In je hostel of tentje blader je door deze foto’s heen en weet je precies wat matcht en wat niet. Daarnaast houd je rekening met kreukelige kleding en is het verstandig om items als katoenen bloesjes thuis te laten. Om ruimte te besparen kies je het beste kledingstukken uit die je voor meerdere gelegenheden kunt inzetten. Zo kan een strandjurkje ook een goede stapjurk zijn als je ze combineert met high heels.

Wit is echt wit
Witte kleding en veel vakantiepret klinken voor een sloddervos als ik niet als een goede combinatie. Met de spulletjes van het merk Elizabeth & Clarke toch wel! De bloesjes stoten vuil af, absorberen geen vocht en houden dus elke viezigheid op afstand. Typisch vakantievoedsel, zoals stokbrood, rode wijn en cocktails vormen geen gevaar meer voor jouw witte kleding. Kortom, een ideaal kledingstuk voor jouw vakantie (en wellicht ook thuis voor de ietwat klunzige mensen onder ons!).

Praktisch, maar stijlvol
Als jij kostbare gadgets meeneemt op vakantie, dan mogen ook deze wel van een leuke uitstraling voorzien worden. Accessoires geven een flinke boost aan het totaalplaatje en in het geval van een laptop, zoals een MacBook, biedt een MacBook Pro Retina 15 inch hoes tevens de nodige bescherming. Daarnaast kun je met een gave print, zoals marmer (helemaal hip!), een MacBook Pro Retina 13 inch hoes op de juiste manier opleuken en je eigen toeristische trekjes verbergen. Wie zal immers verwachten dat jij als toerist zijnde met een fashionable laptop ijverig aan het werk is op een terrasje? Daarnaast is de bescherming van een dergelijke MacBook Pro 13 inch hoes niet verkeerd tijdens een bumpy vliegtuigtripje!

Make-up gebruiken & bewaren
Wanneer het warm weer is wil je het liefst zo min mogelijk make-up gebruiken, maar als je een avondje uit gaat wil je toch wel goed voor de dag komen. Om te voorkomen dat je make-up letterlijk van je gezicht af smelt, is een dun laagje poeder aan te raden. Ook een setting spray of fixing spray kan helpen!

Wat ik verder heb ervaren hier op Curacao, is dat het warme weer niet goed is voor je make-up producten. In mijn huis is het blijkbaar zo heet, dat mijn lipsticks ontzettend zacht werden – en dus een hel om aan te brengen – en mijn nagellakjes zo stroperig dat je er gewoon niet meer egaal mee kunt lakken. Ja, zelfs als ik het gewoon in een toilettas op mijn kamer bewaar. Wat helpt is om je make-up gewoon in de koelkast te bewaren. Nu vinden mijn huisgenoten het vast niet leuk als ik de gezamenlijke koelkast volprop met mijn make-up stash. Maar als ik de spullen die ik nodig heb er een uurtje voor gebruik even in leg, dan scheelt dat al een hele hoop!

Mother nature
Tot slot een hele leuke tip: op je vakantiebestemming kun je je gekreukelde kleding weer netjes maken, zónder dat je een strijkbout nodig hebt. Wat heb je dan wél nodig? Wat waterspray, met een plantenspuit bijvoorbeeld, en een zonnetje! Spuit je shirtje in met wat water totdat deze wat vochtig is (niet doorweekt!) en hang het item aan een kleerhanger in de zon. Super makkelijk toch? Een kind kan de was doen wink (thumbs up voor deze woordspeling).

Waar ga jij deze zomer op vakantie? 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lindsey Beljaars 4 juni 2016 at 09:01

    Oeeh handig artikel!!

  • Reply Rachel Kromdijk 4 juni 2016 at 08:40

    Toch handig zo’n koelkast he haha! ik had het ook in italie mijn lipsticks gingen serieus zweten.. sad. Handig artikel en thanks for sharing! <3

  • Leave a Reply