Reviews

Calvin Klein bronzer – Enhance

CalvinKleinBronzer03
Wist je dat het luxe parfum- en kledingmerk Calvin Klein ook make-up verkoopt? Bij Big Bazar stuitte ik op deze bronzer. Omdat ik nieuwsgierig was naar het merk, én omdat mijn wangetjes ook in de winter wel wat kleur kunnen gebruiken lag deze voor ik het wist in mijn winkelmandje. Hoe zou de make-up van Calvin Klein me bevallen?


De bronzer was verkrijgbaar in verschillende tinten, de kleur die ik koos heet Enhance. Op deze eerste foto komt de kleur gelijk het best tot zijn recht: een warme bruintint met een subtiele gouden shimmer. Shimmer in bronzer is iets waar je van moet houden, maar persoonlijk vind ik het vaak erg mooi. De bronzer bevat 7 gram en dat is best veel, hier kun je wel even mee vooruit.


Het doosje is strak en vierkant. Het doet me een beetje denken aan de verpakkingen van Catrice. De simpliciteit vind ik mooi en het doosje is, niet onbelangrijk, ook erg stevig.

CalvinKleinbronzer04
Glitters! De kleur ziet er in het doosje vrij donker uit, ik was bang dat het misschien wel veel te donker zou zijn voor mijn bleke (winter)huidje. We zullen zien…

Swatches Calvin Klein Enhance


Eén veegje door de poeder en dit is het resultaat. De bronzer is lekker zacht en niet kruimelig waardoor je weinig tot geen fall-out hebt. Handig!


Zo ziet het eruit na één keer over de huid vegen. De glitters zijn redelijk aanwezig en geven de lichtbruine kleur een mooie gouden glans. Ik was een beetje bang dat het te oranje zou zijn, maar dat is gelukkig niet het geval. Gewoon een zomers, goudbruin kleurtje.


Hoewel de swatch op mijn arm vrij subtiel was, oogt het op de wangen al snel heel heftig. Linksboven had ik na één veeg dit resultaat: een beetje too much, maar voor de foto perfect want zo is de uiteindelijke kleur goed te zien.

Linksonder en op de foto rechts is hoe ik de bronzer het liefst draag: subtiel op mijn wangen. Een bronzer kun je ook gebruiken om je gezicht te shapen, maar aangezien deze vrij veel glans en glitter bevat vind ik ‘m daar niet zo geschikt voor. Op mijn wangen vind ik ‘m echter prachtig, het geeft mijn gezicht een mooie, warme gloed.

CalvinKleinBlush01
Mijn eerste Calvin Klein make-up product is een feit en gelukkig heeft het merk me niet teleurgesteld. Integendeel, want deze bronzer draag ik inmiddels bijna dagelijks. Mits subtiel aangebracht is ‘ie perfect om een bleek winterhuidje wat kleur te geven.

Calvin Klein make-up in Nederland

In 2012 werd de cosmetica van Calvin Klein geïntroduceerd in Nederland. Anno nu is het bijna nergens meer te vinden. Waar is het gebleven? Ook online (zelfs op de website van Calvin Klein zelf) werd ik niet veel wijzer. Zouden ze gestopt zijn met het maken van make-up?

Enkel in (online) outlets kom je het nog wel eens tegen, vaak tegen bodemprijzen. Dat is aan de ene kant goed nieuws, aangezien dit merk in eerste instantie qua prijzen vergelijkbaar was met MAC. Maar ik ben nu toch wel nieuwsgierig wat er met het merk gebeurd is. Aan de kwaliteit zal het niet liggen, want over deze bronzer ben ik erg tevreden!

Bij Big Bazar is de cosmetica van Calvin Klein in elk geval nog te vinden. De bronzer, evenals verschillende lipsticks en oogschaduws worden daar nu verkocht voor een prijs van €2,99.

Heb jij producten van Calvin Klein in je bezit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Sanne Makeupgorgeous 22 december 2014 at 19:25

  Mooie bronzer! Al zou ik hem zelf wel eerder gebruiken als blush, omdat ik een veel te lichte huid heb en dit nogal snel oranje zou kunnen uitdraaien als bronzer. Met de feestdagen in het vooruitzicht lijkt mij dit alvast een topproduct!

 • Reply Miss Happinez 22 december 2014 at 16:06

  Ik heb de producten weleens zien liggen bij Big bazar inderdaad!

 • Reply Sanae 22 december 2014 at 11:24

  Mooie bronzer! Ik wist helemaal niet dat ze die verkochten bij Big Bazar!

 • Reply Manon 22 december 2014 at 10:25

  Mooie bronzer, ik heb hem hier ook liggen om te testen, maar ik denk dat die te donker voor mij is :(

 • Reply Svenja 22 december 2014 at 10:03

  Oh wauw, wat een prachtige bronzer! Door de glitter ziet ‘ie er extra feestelijk uit. Heel mooi <3

 • Leave a Reply